Velvet kontra Tesztvilág

Estimated read time 5 min read

A Kihívás Napja 1982-ben indult Kanadából, ahol két szomszédos város vezetői elhatározták, hogy egy egész napos verseny keretében döntik el, melyikük városa a sportosabb. A verseny eldöntéséhez 0 órától este 9-ig folyamatosan számolták, hányan végeznek aktív testmozgást legalább 15 percen keresztül.

A Kihívás Napja hamar meghonosodott szerte Európában és a nagyvilágban, majd 1991-ben Magyarországra is megérkezett. Hazánkban eddig összesen 1590 település vett részt a vetélkedésben. Tavaly a versenyben részt vett falvak és városok lakói egyetlen nap alatt több, mint 3 millió negyedórás testmozgást végeztek.

A Kihívás Napjának célja az, hogy kedvet teremtsen a mozgáshoz, az egészséges életmódhoz – ezért támogatják olimpikonjaink, sportkiválóságaink is személyes részvételükkel ezt az országos eseményt.

 

Ehhez a kezdeményezéshez csatlakoztunk mi is, és napi több alkalommal emeljük a súlyt, vagy tekerjük a bicajt. Közben rájöttünk, hogy nem is a Kihívás Napja miatt kell sportolni, hanem magunkért. Jó a hangulat, és jó egy kicsit elszakadni a számítógép elől.

Tegnap egy érdekes, és számunkra hiteltelen cikket találtunk a Velvet.hu oldalon, ami Schobert Norbert új termékei ellen szóltak.

Ilyen csapnivaló Schobert gyorskajája

 

Schobert Norbert tesztvilág

 

Erre nem szeretnénk reagálni, mert úgy gondoljuk, hogy a Magyar élelmiszer ipari szabályok elég szigorúak ahhoz, hogy ne kerüljön számunkra kedvezőtlen élelmiszer a boltok polcaira.

Egy új termék megjelenése szakemberek munkája, és szakmai team gondos odafigyelésének eredménye.


Ezért gondoltuk, hogy „kicsit” eltúlzott ez a vélemény, aminek hangvétele nem is biztos, hogy a gyorskajának, mint inkább a Schobert Norbinak szólt.

Szerencsére a Velvet.hu munkatársai között vannak „szakértők”, akik mindenkinél jobban tudják milyennek kell lennie a jó pizzának. Nem is értjük, akkor miért nem kamatoztatják tudásuk valamelyik gyorsétteremben.

Mielőtt arra gondolnak, hogy dobáljuk a labdát egymásnak le kell írnom egy idézetet, amihez nem kell hozzáfűzni semmit.

RADNÓTI SÁNDOR

JÓ ÍZLÉS, ROSSZ ÍZLÉS

 „Mindenkinek megvan a maga ízlése” –„Az ízlésről nem lehet vitatkozni”: ugye ismerős fordulatok? Mindennap halljuk, használjuk őket. De vajon a széptan hivatásos művelői, a filozófusok és esztéták hogyan magyarázzák az ízlés fogalmát? Összeegyeztethető-e individuális ízlés és sensus communis, azaz közös érzék? Mi az, amit megítél az ízlés? Hogy lehet jó ízlésre szert tenni? Mi az igazi ízlés? És van-e olyan egyáltalán? 
 

A Tesztvilág nem jellemzően kötekedő vagy olyan oldal, ami ilyen szinten „fikázza” a termékeket.

Mindig azt valljuk, hogy nem lehetünk mindenben profik, tökéletesek, és persze szakemberek. A Velvet.hu szerint „szakértőjük ” van.

De akkor miért nem csatoltak szakértői véleményt, ami felülbírálja a gyártói certifikációt, vagy az élelmiszer ipari rendelkezéseket?

Valószínű, azért nem mert nincs semmilyen szakértő. A szakértői vélemény mindig nevesített személy, vagy szakértői csoport hiteles dokumentuma!

Viszont ebben az esetben nem írhatják, hogy szakértői vélemény, és erre hivatkozva egy termék minőségét megkérdőjelezni.

Úgy gondoljuk ennek utána kell járnunk, és tudjátok mit?

Veszünk egy-két pizzát, hamburgert, és megkínáljuk az utca emberét.

De nem Norbi csomagolásban kínáljuk, hanem sima egyszerű csomagolásban. És erről filmet is készítünk. Szerintünk ne egy névtelen „szakértő”, hanem az utca embere döntse el jó, vagy rossz.

Mi nem akartunk soha „szakemberek” lenni,csupán elmondani tapasztalatainkat. Viszont nem is kommunikáljuk azt, hogy szakemberek vagyunk.

Véleményünk nincs ezekről a termékekről, mert nem kóstoltuk, de annyi biztos, hogy kevés olyan élelmiszer bolt van, ami annyira tiszta, és igényes lenne mint az Update hálózat. Volt már egy tesztünk, amikor süteményeket kóstoltunk, és leírtuk, hogy nagyon finom volt. Erre jöttek a negatív hozzászólások. Ez nem baj, csak arra lennék kíváncsi ha nem Norbi Update hálózat, hanem egy ismeretlen külföldi cég terméke lenne, akkor írtak volna bármit is a Velvet.hu weboldalon?

Cikkünket hamarosan folytatjuk az utca emberének véleményével, akik remélhetően szívesen megkóstolják az általunk kínált ételt.

Megpróbáljuk úgy rögzíteni, hogy spontán megállított ember legyen az alany, és ne lehessen belekötni abba, hogy „biztos a Norbi embere” volt.

Mi nem tehetjük meg, hogy ne legyünk hitelesek, ezért csak az igazat fogjuk leírni ezzel  a kényes témával kapcsolatban.

Addig is olvassátok el véleményünk egy Norbis cikkünkből. Kattints IDE

Értékelj minket az alábbi csillagokkal!

 

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek