Kicsit érdekes a cím, de mégis létezik sütés nélküli kókusztorta.
Na vágjunk, vagyis gyúrjunk bele!
Ha minden jól megy ez a végeredmény.
Viszont nem ilyen egyszerű, pedig az.
Hozzávalók:
50 dkg Háztartási darált keksz 4 evőkanál kakaópor 15 dkg porcukor 1dl fekete kávé 15 dkg margarin 5 dkg kókuszreszelék 1 rum aroma 5-6 evőkanál barack lekvárA töltelékhez
4 evőkanál liszt
Elkészítés:
A darált kekszet keverd el puha margarinnal a többi hozzávalóval, és annyi baracklekvárral, hogy jól formázható legyen. Amikor jól összegyúrtad tedd pihenni kicsit a hűtőbe.
Addig elkészítheted a tölteléket.
Ehhez a tejet a lisztel, és a vaniliás cukorral állandóan kevergetve főzd sűrűre.
A margarint a porcukorral keverd habosra, szórd bele a kókuszreszeléket, majd a kihűlt krémmel vegyítsd el.
A kekszes masszát simítsd ujjnyi vastagságra egy nedves sütő fólián. Kend meg krémmel, majd terítsd rá a következő réteg kisimított kekszes masszát.
Addig amíg el nem éri egy szép kis torta magasságát.
Ezután szórd meg az egészet kókusz reszelékkel. Tedd ismét a hűtőbe 1-2 órára, és utána szépen a széleit egy késsel körbe vághatod. Mi egy boltban vásárolt tortaformába pakoltuk a rétegeket, így sokkal egyszerűbb ,és szebb is. Díszítésként kis kókusz golyókat rakhatsz köré.
Tetszik?
Te is készítsd el!