A folyamat zajlik… Szegeden is!

Estimated read time 3 min read

2014. december 13-án Szegedre, az Ifjúsági Házba érkezik a Depresszió lemezbemutató turnéja.

A korong 2014. október 1-jén jelent meg és még aznap el is érte az aranylemez státuszt az előrendeléseknek köszönhetően. Véleményem szerint a srácoknak sikerült egy nagyon ütős anyagot összehozni, mind a zenék, mind a szövegek nagyon-nagyon rendben vannak, és garantálom, ha valaki eddig szerette a Depit, az ezután még jobban fogja.

A lemezhez nagyon kedvező, 990 Ft-os áron lehet hozzájutni, valamint a banda volt olyan rendes, és az egész anyagot felpakolta a legnagyobb hazai videómegosztóra, tehát ITT meg tudjátok hallgatni az egész albumot.

//

//

Az együttes 2000-ben alakult, és mára az egyik legnépszerűbb hazai rockzenekarrá nőtte ki magát. Az elmúlt 14 évben összesen 7 nagylemezt adtak ki, amelyből az első nagy sikert a 2002-es Amíg tart hozta a csapat számára. Ezt követte a 2004-es Egy életen át, majd 2005-ben a zenekar öt éves évfordulóját ünneplő jubileumi koncertsorozat lezáró bulijáról készült felvétel, ami Depi Birth DayVD  címen jelent meg, DVD formátumban.

2006-ban újabb albumot adtak ki Az ébredés útján címmel. Ezt ismét egy DVD követte (De3,14 Live), a 2007-es PeCsa koncert anyaga.

Depresszió
Fotó: Molnár Timi (SZIN 2013)

2008-ban ismét nagylemezzel jelentkeztek, ami az Egyensúly címet kapta. 2009-ben ötödik tagként csatlakozott hozzájuk Pállfy (Soda) Miklós, mint sampleres, billentyűs, vokalista.

2010-ben a banda immár a tíz éves jubileumát ünnepelhette: ezt egy válogatáslemez kiadásával tették meg; ez lett a Nincs jobb kor, ami két új dalt tartalmazott, valamint a régebbi nagy sikereket újrakevert formában. A szülinapot szintén megfejelték egy koncertsorozattal is, ennek az 50 állomásos turnénak az anyagából pedig ismét DVD-t adtak ki.

Depresszió
Fotó: Molnár Timi ( SZIN 2013)

A következő album 2011-ben jelent meg Vízválasztó címmel, melyet egy másfél éves lemezbemutató koncertsorozat követett. 2013-ban egy különleges lemezt adtak ki (Csak a zene), ami 2 új dalt és 14 koncertfelvételt tartalmazott.

2014-ben az Eurovíziós Dalfesztivál válogatásműsorában, A Dal-ban találkozhattunk a Depresszióval, ahol egészen a döntőig jutottak.

És a folyamat zajlik… Idén az új lemez, jövőre pedig a 15 éves jubileum… Kíváncsian várjuk a folytatást.

Több infó a zenekarról ITT.

A szegedi koncertről természetesen mi sem maradhatunk le, további beszámolóval jelentkezünk!

Az esemény Facebook oldala pedig ITT található.

Gyertek, csatlakozzatok minél többen, tegyük emlékezetessé a lemezbemutató turné utolsó előtti állomását!

Depresszió
Fotó: Molnár Timi (SZIN 2013)

//

//

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek