Frutta Max sörízű szörpöt kóstoltunk

Estimated read time 5 min read

Ki ne szeretné azokat a nyári kertipartykat, amelyeken egy hűsítő szörp társaságában beszélgetne barátaival?

Mai tesztünk sztárja a Frutta Max, ezeknek a nyári kertipartyknak a hangulatát hozza el, de nem a szokványos módon.

Személy szerint, mindig is szerettem a szörpöket, legyen az egy savanyú, citromos szörp, vagy egy édes málnás. Amikor a Frutta Max megkeresett minket, hogy küldenének egy szörpcsomagot, gondolkozás nélkül lecsaptunk rá, hiszen egy igazán meglepő termékcsaládról van szó. A Frutta Max olyan szörpöket készít, amely már a címből is kiderült. Igen, sörízű szörpöket!

 

 

Mielőtt még beleásnánk magunkat a termékek tüzetesebb megvizsgálásába érdemes kicsit arról beszélni, hogy miért is fogott meg minket elsőre ez a termékcsalád. Sokszor ül össze egy-egy baráti társaság, ahol az alkohol is előkerül. De mi van akkor, ha egy-egy illető autóval van? Nos, eben az esetben semmi másra nincs szüksége csak a Frutta Max egyik sörízű szörpjére. Hűtve, egy igazán frissítő italt tudunk készíteni, ami kísértetiesen hasonlít a sör ízére.

 

 

A cégtől három palack szörpöt kaptunk, amelyek a következők: Natural Malt, Cherry Malt, és a Lime Malt. Mind a három 0,33L-es, illatjuk alapján olyan, mintha egy-egy sörös dobozba szagoltunk volna bele. Ezek mellett, mivel sörízű szörpökről van szó, alkoholtartalmuk 0.0%, így nem kell félnünk attól, hogy habár illatra, állagra, és ízvilágra is alkoholosnak mondanánk, alkoholos legyen. A zárható üvegekben rejlő szörp hígítási aránya 1:8, így ha ugyanebben a mennyiségben dobozos söröket vennénk, akkor nem csak többet költenénk, hanem nagyobb ökológiai lábnyomot hagynánk a szemét termelésével, ezért környezetvédelmi szempontból a termékcsalád egy nagyon jó választás lehet.

A három termék közül a Lime-osat kóstoltam meg először. A palack alapszíne narancssárga melynek közepén helyezkedik el egy zöld csepp alakzat, amelyen belül találhatjuk a termék megnevezését. A palackon még egy lime-ot is láthatunk.

 

 

Felbontás után rögtön megcsapott a citromos-lime-os sör illata. Ez nem lehet igaz!- gondoltam magamban, miután realizáltam az észveszejtő hasonlóságot, ami az illatokat illeti. Színe barnás, szintén emlékeztet az eredti sörökre. A gyümölcsszörp izocukorral és édesítőszerekkel készült. Fontos még megjegyezni, hogy csökkentett energiatartalmú! Ebből a 330ml-es termékből 6x500ml-nyi italt készíthetünk.

Hasonlóan a Lime-os változathoz a Natural Malt ugyanolyan hígítási aranyú, vagyis 1:8. Ennek értelmében a termék felhasználásával6x500ml-nyi szörpöt készíthetünk.

 

A Natural Malt szintén barnás színű, illata azonban már nem az ízesített sörökre jellemző gyümölcsösséget hordozza magában, sokkal inkább a búzasörét. Erről a termékről is elmondható, hogy csökkentett energiatartalmú, izocukorral és édesítőszerekkel készült. Az embléma ebben az esetben malátát ábrázol, melyekből sört készítenek. Fontos megemlíteni, hogy a hasonlóság ellenére, ez sem alkoholos. Íze szintén kísértetiesen hasonlít a sörére.

A harmadik, egyben utolsó, számomra pedig a legkedvesebb változat a Cherry Malt, ami egy meggyes szörp. Az ő esetében a szín vöröses, illata a meggyre emlékeztet. A hígítási aránya ugyanaz, mint a testvéreié, így itt is 1:8 arányról beszélhetünk, amelyből 6x500ml-es üdítőt készíthetünk. Szintén izocukorral és édesítőszerekkel készült ez a csökkentett energiatartalmú szörp. Az embléma az ízvilágot tükröző meggyet ábrázolja a palackon.

Milyen is volt a teszt? Nagyon egyszerű, csak kattints ide!

Az összes termékről elmondhatom, hogy nagyon ízletesek. Hígításukat érdemes előre lehűtött ásványvízzel vagy szódával végre hajtani, így a termék habzik is, ami egy igazi sör mivoltját tudja eredményezni.

A termékről további információk találhatóak a Frutta Max weboldalán erre a szövegre kattintva!

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek