Megfázás? Orrdugulás? Akkor Herbal Swiss Hot Drink a megoldás!

Estimated read time 6 min read

Pár héttel ezelőtt sikerült nagyon csúnyán megfáznom, a szokásos tünetekkel (torokfájás, fejfájás, bedugult orr, köhögés), de mivel nagyon sok és határidős munkáim voltak, nem tehettem meg, hogy ágynak dőlök egy hétre. Éreztem, hogy kell valami új és jó, ami nem álmosít, mégis hatásosan segít kiverekedni magam a megfázásból. Ezért kipróbáltam a Herbal Swiss Hot drink gyógynövényes italport…

Herbal_hot_drink_TesztvilágNálam egy megfázás sajnos minimum másfél hétig tart, mire végre elkezdek jobban lenni, mert érdekes módon a tünetek nem egyszerre, hanem egymás után követik egymást (azt nem tudom, hogy ez vajon jó vagy rossz dolog…). Torokfájással kezdődik, ami súlyosságtól függően 2-3 napig tart, utána jön a klasszikus megfázás, vagyis orrfújás, dugulás, papír zsebkendő halmok, majd levezetésnek egy kellemes ki köhögés. Elég nagy gyógyszerarzenállal szoktam felfegyverkezni ilyenkor: torokfájásra szopogatós tabletta, amely cukorkának jó, és 1-2 órán keresztül valóban csökkenti a fájdalmat, de egyébként nem sokat ér szerintem, valamilyen italpor, ami általában Neocitran vagy Coldrex, de ezektől meg mindig eltompulok és beálmosodok (végül is hat, mert ha nem vagyok ébren, akkor nem is szenvedek) a köhögésre pedig jó vagy éppen kevésbé jó ízű köhögéscsillapító szirupokat szoktam szedni. És persze az orrcsepp literszámra, hogy azért levegőt is kapjak. Egy megfázás során így általában 5-6000 forintot is otthagyok a patikában, ami valljuk be elég sok. A mostani megfázásomnál viszont eldöntöttem, szakítok az eddig több-kevesebb sikerrel bevált rutinommal és kipróbálok valami mást, valami természetesebbet. A gyógyszertárban a patikus hölgy ajánlott is egy italport, így gondoltam rögtön ki is próbálom. A Herbal Swiss Hot Drink hivatalosan nem gyógyszer, vagy gyógyhatású készítmény, hanem egy gyógynövény kivonatokat tartalmazó, C-vitaminnal dúsított étrend-kiegészítő. A 24 darabos csomagért fizettem 2470 forintot, amit sokkal barátságosabb árnak találtam, mint az általam eddig használt Neocitran 14 darabos kiszerelését 1600 forintért. Vettem még egy orrcseppet is, biztos ami biztos alapon.

Herbal Swiss Hot Drink

Herbal_hot_drink01_TesztvilágKellemes hatású a szájra, a torokra és a hangszálakra, C-vitaminnal együtt szerepük van az immunrendszer működésében. Természetes összetevőket tartalmaz!

Gyógyszerek szedése mellett is alkalmazható (pl. antibiotikumok). Nem tartalmaz koffeint. A termék terhes vagy szoptató nők esetében is alkalmazható.

Felhasználási javaslat: 1 tasak (8 g) port oldjon fel egy pohár forró – de nem forrásban levő – vízben. Az intenzív hatás érdekében az ital fogyasztása 3 óránként megismételhető, naponta maximum 6 alkalommal.

Összetevők: szőlőcukor, cukor, karamellizált cukor-szirup, gyógynövény-kivonatok {kakukkfű1 (Thymus serpyllum) levél-kivonat (12 mg/adag), kakukkfű (Thymus serpyllum) növény-kivonat (12 mg/adag), izlandi zúzmó (Cetraria islandica) növény-kivonat (10 mg/adag), kamilla (Matricaria recutite) virág-kivonat (6 mg/adag), bodza (Sambucus nigra) termés-kivonat (6 mg/adag), édesgyökér (Glycyrrhiza glabra) (4 mg/adag), lándzsás útifű (Plantago lanceolata) levél-kivonat (4 mg/adag), szeder (Rubus fruticosus) termés-kivonat (4 mg/adag), édeskömény (Foeniculum vulgare) termés-kivonat (4 mg/adag), búzavirág (Centaurea cyanus) virág-kivonat (4 mg/adag), hárs (Tilia cordata) virág-kivonat (4 mg/adag), orvosi tüdőfű (Pulmonaria officinalis) levél-kivonat (4 mg/adag), cickafark (Achillea millefolium) növény-kivonat (4 mg/adag), csillagánizs (Illicium verum) termés-kivonat (6 mg/adag), menta (Mentha x piperita) levél-kivonat (2 mg/adag), eukaliptusz (Eucalyptus) levél-kivonat (2 mg/adag), mályva (Malva sylvestris) virág-kivonat (2 mg/adag), körömvirág (Calendula officinalis) virág-kivonat (2 mg/adag), kankalin (Primula vulgaris) gyökér-kivonat (2 mg/adag), molyhos ökörfarkkóró (Verbascum thapsus) virág-kivonat (2 mg/adag)}, aromák (mentol, borsmenta olaj, eukaliptusz olaj), méz, L-aszkorbinsav, mentol.

Az összetevők barátságosnak tűntek, és biztató volt azt is, hogy a csomag nem tartalmazott egy kilométer hosszúságú betegtájékoztatót. Elhatároztam, hogy mellé kivételesen nem fogok semmi mást szedni, csak az orrcseppet fogom használni, ha nagyon nem kapnék levegőt.

Az első napokban napi négy zacskóval fogyasztottam el, majd a harmadik naptól ezt lecsökkentettem napi három adagra. Az elkészítése egyébként a szokásos: a tasak tartalmát bele kell önteni forró vagy meleg vízbe, összekeverni, majd meginni rövid időn belül. Az ízére én azt mondanám finom, gyógynövényes kicsit mentolos, sokkal könnyebben fogyasztható, mint pl. a gyógyszerízű és keserű Neocitran. A betegségem teljes lefolyása nagyjából egy hétig tartott, minden kellemetlenséggel együtt (torokfájás, orrdugulás, köhögés), viszont a tünetek nem voltak annyira intenzívek, mint máskor. Ez a gyógyital úgy segített, hogy közben nem tompított, nem álmosított, így ugyan beteg voltam, közben mégis jobban éreztem magam, mint ilyen esetben egyébként szoktam. Félreértés ne essék, a Herbal Swiss Hot Drink nem egy csodaszer, ami 2 nap alatt elmulasztja a megfázást. Nem az, viszont sokkal jobb, olcsóbb és nem utolsó sorban természetesebb, mint a Coldrex és társai. Én örülök, hogy megismerkedtem ezzel az italporral, ezután már biztosan nem fogok egy megfázásra 5-6000 forintot elkölteni!

Kapható 12 és 24 darabos kiszerelésben patikákban, gyógynövény szaküzletekben és az interneten is.

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek