Dér Heni tesztelte az A3 elektromos kétkerekűt

Estimated read time 6 min read

Airwheel, Tesztvilág (13)

 

Elektromos járműveket forgalmazó cégnél járt Dér Heni, akit már számtalan különös és érdekes helyzetben láthattunk. Aki nyomon követi Heni életét a közösségi oldalán, az azt is láthatja, hogy nem egy otthonülő típus.

Henit az Airwheel Magyarország sajtótájékoztatóján kérdeztük.

Hány éves korodban tanultál meg biciklizni? 

Ó én már nagyon korán bicajoztam. Talán három éves sem lehettem, amikor még a háromkerekű géppel repesztettem. Persze ahogy nőttem egyre nagyobb és jobb biciklijeim voltak. Az utcánkban és a környéken sok velem egyidős fiú és lány volt. Én inkább az a fiús típus voltam. Ennek ellenére szerencsére megúsztam esések és sérülések nélkül.  

Volt saját bicajod?

Persze volt és nagy becsben tartottam. A roller kimaradt az életemből, de így visszagondolva nem is igazán hiányzik. Akkoriban csak a tehetős családok engedhették meg maguknak a rollert és a környéken nem is volt. Tehát tekertem és bandáztam.

Hogy emlékszel vissza a gyerekkorodra? Rossz gyerek voltál? 

Ugyanolyan voltam, mint minden vidéki gyerek. Vidám és egészséges, mosolygós és boldog. Sajnos ezek az évek nagyon hamar eltelnek mindenki számára, így most felnőtten néha jól esik nosztalgiázni.

Fontos számodra a környezetvédelem?

Ugye ez nem is volt igazi kérdés? Persze fontos. Minden embernek fontosnak kell lennie. Gyermekkorunkban még nem igazán tudtuk és éreztük ennek a súlyát. Annyit azért mégis, hogy a környezetvédelem talán az, hogy nem dobjuk el a szemetet. Most már azért más a helyzet. Változik a világ és ezzel együtt felgyorsult az élet is. Több hulladék keletkezik és egyre égetőbb a környezetünk védelme. Nagyon fontosnak tartom a szelektív hulladékgyűjtést és a lehető legkevesebb hulladéktermelést családonként. Hogy miért? Hiszen egyszer én is anya és nagymama leszek és egy olyan természetes világban szeretném őket látni, ahol nem a szemét, hanem a környezet hangjával együtt lüktetve élünk.

Airwheel, Tesztvilág (7)Mi az ami leginkább tetszik az Airwheel A3 -ban?

Az a ráülős nagyon menő. Volt szerencsém kipróbálni az összes elektromos terméket az üzletben és be kell vallanom, hogy nagyon könnyen bele lehet szeretni az Airwheel újdonságaiba. Nem tudom a rajongóim mit szólnának ha egyszer egy ilyen A3 nyergében érkeznék meg egy koncertre.

Amit észrevettem nem csak magamon, hanem a sajtótájékoztatón megjelent médiások arcán is az nem más, mint a mosoly. Újra gyerekké válunk amint elindul alattunk az A3. Egy olyan élmény, ami nem múlik el nyomtalanul. Az ember ha egyszer kipróbál egy ilyen, vagy hasonló elektromos járművet akkor érti meg igazán mit is szeretnék mondani. Ahogyan a Harley-Davidson motorosok az életérzésről beszélnek, úgy én is bizton állíthatom, hogy hasonló életérzés elektromosan és környezetkímélően közlekedni. Airwheel, Tesztvilág (24)Az A3 érdekessége, hogy lopásgátlós, vagyis blokkolja a kerekeket és nem lehet mozgatni. Nálam ez sosem lépne életbe, mert le nem szállnék róla. Nagyon formás az egész jármű és még index is van az ülés alatt, amit nem én hanem valami automatika kapcsol kanyarodáskor. Nagyon kedves volt az üzlet marketingese Szilárd, aki mondta, hogy próbáljam ki a nagyobb méretű állós Airwheel S5-öt is. Az S5 hasonló az A3-hoz , csak teljesítményben és méretben nagyobb. Azt hiszem az a terepes változat.  De az én szívem csücske csak az A3.

El tudnád képzelni azt, amikor Budapest utcáin nagyrészt csak ilyen járművek szaladgálnak?

Igen el tudom képzelni, de sajnos az olajlobbi és a füstölős járművek még elnyomják az elektromos piacot.

Készülsz valami nagy dobásra?

Én egy örökmozgó ember vagyok. És ha már rákérdeztél, akkor a Tesztvilág olvasói fognak elsőként értesülni arról, hogy összeállítok egy „nagykoncertet”. Dolgozok ezen most ezerrel és saját zenekarral próbálom az elképzeléseimet megvalósítani. Rengeteg új ötletem van, amit megpróbálok a zene hangján átadni  a közönségnek.

Az 2015 év elején elkészítetted az év legjobb videoklipjét az Ébresztő című számhoz(Ez „csak” főszerkesztői vélemény) várhatunk még hasonló „Dér Henis” klipet a közeljövőben?

Nem kell sokáig várnod, mert a jövőhéten kezdünk egy vadonatúj olyan igazi dögös klip forgatásához. Bízom benne, hogy az is nagyon fog tetszeni. A szám címe „még,..még,..még!” Többet nem is árulok el, mert még lelövöm a poént.

Új otthonba költöztél. Összeismerkedtél már a szomszédokkal?

Én egy vidéki lány vagyok és nálunk nagyon fontos volt a jó szomszédi viszony. Természetesen már összeismerkedtem a szomszédokkal. Az ország sajnos Budapest központú, ezért nagyon sok dolog ide köt. Én egy pörgős csaj vagyok, de azt szeretném ha a nap végén,( ami sokszor akkor van, amikor más fölébred) nyugodt környezetben tudnék pihenni. Ezért is döntöttem a vidéki élet mellett.

Nagyon köszönöm Heni és azt kívánom, hogy nagyon sokáig legyél ilyen mosolygós és energikus, mint most!

Én is köszönöm és most már Te is próbáld ki az A3-at!

Nem csak kipróbáltuk, hanem el is hoztuk egy mindenre kiterjedő tesztre!

Tehát öveket becsatolni, mert hamarosan jövünk a teszt eredményekkel! Addig is itt egy kis videó az Airwheel S3-ról, ami megette a kamerát, hogy hogyan? Azt is megtudjátok időben.

 

 

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek