Panasonic RZ-S300W True Wireless

Estimated read time 5 min read

 

 

RZ-S300W True Wireless

Évekkel ezelőtt robbant be a köztudatba az első vezeték nélküli fülhallgató. Különböző márkák sorakoztatták fel a szinte ugyanolyan képességekkel bíró termékeiket, hogy meglovagolják a hullámot, de a Panasonicnak nem a hullám meglovagolása volt a cél, hanem egy olyan minőségű termék létrehozása, amely többet tud nyújtani a használóinak. Éppen ezért jelent meg idén a True Wireless, minket pedig teljesen lenyűgözött.

 

 

A csapatunk egy matt pasztell zöld darabot próbált ki, persze a termék nem csak ebben az árnyalatban kapható, aki maradna a klasszikusabb színeknél, nem kell aggódnia, hiszen fehér, illetve fekete színben is elérhető. Ahogyan a képen is látható, egy icipici tartó is jár hozzá, amelyben tölteni is lehet a fülhallgatókat a tárolás mellett.

A csomagolása egyébként egyszerű és figyelemfelhívó, de nem is kell csicsásnak lennie, hiszen a prémium termékek sosem a hivalkodásról voltak ismerhetőek, hanem az egyszerűségről és a letisztult formákról.

 

 

De mit is tud a RZ-S300W True Wireless?

30 óra használat egyetlen töltéssel? Nos, igen, ez minket is meglepett, de a csomagolás nem hazudik, és az ígért 30 órás akkumulátoridőt tartja is. Ez persze függ a hangerőtől is, de ha esetleg hamarabb lemerülne, akkor 4 óra alatt teljesen fel lehet tölteni. Emellett Siri és Google Asszisztens kompatibilis, valamint Alexa is be lett építve, ezzel pedig egyszerűbbé teszi a hétköznapjainkat, ezek vezérléséhez pedig egy érintés is elegendő.

Nekem a teljes feltöltés kb. egy hétig bírta, de lehet csak azért, mert a főzés az utazás és minden lehetséges helyen használtam, kivéve a a fürdőszobában és a Balatonban. Ott meg ugye minek is.

Mennyire kényelmes?

Elsőre kicsit szkeptikus voltam, ugyanis mi van, ha ki esik a fülemből, de ez szerencsére nem történt meg. A kialakításának köszönhetően nem kell tartanunk attól, hogy a metrón kiesne a fülünkből. Nyilván tudja az ember, hogy egy ilyen termék vásárlása után nem kell többé az összegabalyodott vezetékkel bajlódni, de számomra hatalmas könnyebbséget jelentett, hogy egyszerűen kivettem a tartójából, és már hallgathattam is a kedvenc előadóm legújabb slágerét. Nincs több csomó a vezetéken, vagy megtört kábel, ami miatt újabb vásárlására kényszerülünk. Hatalmas kényelembeli változást jelent egy ilyen fülhallgató, főleg ha még érintéssel is vezérelhetjük, mert ugye ez a nagyadag hab a tortán. Elképesztő, hogy a Pana miket talál ki nekünk, hogy a kényelmünket szolgálja.

A hívások minőségét egy új szintre emeli

Tökéletesen szűri a háttérzajokat és már majdnem azt is halljuk, amit nem akarunk. Szóval a mikrofon az egyik erőssége a füldugónak!

A szelet a kialakításának köszönhetően tökéletesen kiszűri. Pl. ha mi egy hatalmas tömeg kellős közepén vagyunk, vagy ősszel szeles időben koptatnánk az utcákat, akkor sem kell aggódnunk attól, hogy a hangminőség romlana. Bármikor beszéltem telefonon másokkal, mindenki a nagyon jó hangminőségre hivatkozott, miután megkérdeztem őket, hogy hogyan hallanak. Ugyanakkor nem csak mások hallottak jobban, hanem én is őket. A madarak csicsergését a háttérből könnyedén ki lehet szűrni, ami számomra sokkolóan jó volt.

Saját alkalmazással kontrollálható

 

 

Egyetlen ingyenes alkalmazás letöltése szükséges a telefonodra, amellyel nem csak párosítani tudod a készülékedhez a terméket, hanem ha esetleg eltűnne a lakásban, odavezet hozzá!

A Panasonic Audio Connect egy nagyon könnyedén kezelhető applikáció, amit még a technológiai analfabéták, mint jó magam is szinte azonnal átláthatunk.

Nem dobálja el a bluetooth jelet! 

Szóval sok sok üzemóra után sem számolhatok be arról, hogy megszakadna a kapcsolat a telefonommal. Könnyen megszerethető és még könnyebben megszokható a vezeték nélküli kütyü és ugye kéznél van a dokkoló is, ha éppen tölteni kellene. Nagyjából hirtelen ennyi a véleményem, ami a hosszabb távú és a rövidebb szemrevételezést jelenti.

Mi más lehetne még írni egy prémium termékről, ami pont azt tudja amit egy pro-nak kell, minőségien szólni nagyon sokáig töltés nélkül!

Száz szónak is egy a vége, lehet az üzletekben kapni és tessék fültanúi lenni a prémium RZ-S300W True Wireless füldugónak!

 

A terméket a Panasonic biztosította!

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek