Lamax MusiCan 1- teszt

Estimated read time 6 min read

Ne már, megint egy új Lamax bluetooth hangfal….

Igen tesztelésre kaptuk, na de nem a Lamaxtól, hanem az eMaki webáruháztól és már várjuk is mit tud a MusiCan 1 névre keresztelt üdvöske.

 

 

A csomagolása ugyanaz, mint a többi terméknek. Erős és masszív doboz, amin a három Lamax termékein megszokott szín látható. Na de ez kit érdekel?

Már a dobozon kiderül pár ikon formájában, hogy ez biza egy cseppálló hangfal. Nem vízálló, mielőtt azt hinnétek, de ha elázunk a tavaszi bicajtúra alatt, akkor semmi baja nem lesz, de akkor sem ha a medence mellett hallgatjuk és rácsapódik a víz.

 

 

A hangfalban van beépített FM rádió is, vagyis nem lényeges szempont a telefonos párosítás. Olyannyira nem, hogy akár microSD kártyáról is hallgathatjuk a zenét, vagy USB porton keresztül is, ha már a 3,5 mm-es jack ajzat kevés lenne. Szóval ez már több, mint elég. Ja nem, mert telefon kihangosítóként is tökéletesen működik, úgy, hogy nem kell kiabálni, hogy a hívott fél hallja. Ami még előnyös, ha zenét hallgatunk a telefonunkról és bejövő hívásunk van, akkor nem maradunk le róla, hiszen jelzi a hangfal.

Nekem a kihangosító nagyon bejött, mert otthon a hívás közben nyugodtan végezheted a munkádat és nem foglalt a karod, hogy a telefont a füledhez tartsd.

A bluetooth hangfal hatósugara 8-12 méter, de a 12 már az a távolság, amikor „minek mész olyan messzire, ha úgysem hallod” távolság.

 

 

A hangfal egyébként nem mondható valami nagy design harcosnak. Egyszerű és pont akkora, mint egy sörösdoboz. Vagyis nem ötletet akarok adni a horgászoknak, de pont befér a tálcás sör egyik dobozának a helyére és lehet vinni a hétvégi pecára.

Bevallom úgy akartam kezdeni, hogy kiveszem a dobozból, gyorsan lemerítem, majd utána megnézem a feltöltés idejét és a használati időtartamot.

Csak 1200 mAh és mégsem akar lemerülni?

 

 

Egész nap csak szólt és nem akart lemerülni!

A forgalmazó szerint akár 8 órát is szól, de szerintem ettől többet bír.

A második napon kezdte magát megadni és mély jelzőhanggal töször egymás után jelezte, hogy az áramforrás lemerült. A dobozban volt egy USB töltő, amit ezután csatlakoztattam a számítógéphez és miközben töltöttem a zene tovább szólhatott. A tötés folyamatát egy kis piros lámpa jelzi az USB töltőport mellett. A feltöltött állapotot kék színnel jelzi a hangszoró. Így hallgatás közben 2,5 óra volt a feltöltés ideje.

Ha már írtam, hogy van USB kábel a dobozban, akkor elmondom, hogy van még egy 3.5 mm jack-jack kábel is, ami kb. 1 méter hosszú. Van még egy karpánt is a dobozban, amit a hangfal hordozó fülére lehet rögzíteni. Más a megszokott használati utasításon kívül nincs, de minek is.

 

 

A hangfalat állítva kell hallgatni, mert panoráma sugárzású és így adja le a legjobb hangot. A „sörösdoboz” testen 5 fekete gumirozott gomb van. Kettő a hangerő szabályzó, egy a sávkereső és egy a rádió módválasztó, valamint a power gomb.

Ami elég zavaró nekem az az, hogy a fekete gombokon az ikonok szintén feketék. Nappal is nehezen látszik, nemhogy este.

A hangfal perforált része fekete, és fém! Gondolom ez bírja a használatot. Na jó, elárulom, hogy jó erősem megnyomkodtam a hangszoró védő perforált lemezt és nem horpadt be.

Én leginkább úgy próbálgattam a hangzást, hogy profi videó vágó programmal hallgattam az oda behúzott zenét. Én ennek jobban hiszek, mint az ide-oda töltögetett jogdíj nélküli zenéknek. Az egyik alúl, míg a másik túl vezérelt és így ember legyen a talpán, aki hiteles információt tud közölni az olvasónak.

A mély és magas hangok is szépen szólnak a megfelelő hangerőn, habár akarattal sem lehet túltolni a hangot a beépített vezérlés miatt. A legjobb hangszínt kb. 4-6 dB között mozog videó vágóprogram audió részénél. 7 dB fölött már torzul a hang, de ez mindennel kb így van. Az már túlvezérelt szegény programnak.

Mi az a decibel?

A decibel (dB) mértékegység, mely jelzi, hogy egy hang mennyire hangos. Az emberek 0 és 140 decibel között hallják a hangokat. A 0 decibel nem azt jelenti, hogy nincs semmilyen hang, csupán az emberi fül nem hallja, ez az ún. hallásküszöb.

 

A Lamax MusiCan 1 ára 13.990 Ft, ami magasabb a kínai tömegcikkekhez képest, de ez azért jobb és garanciás is.

Végeredmény képpen jól szól a kis „sörösdoboz, pláne, hogy nem csak egy irányú a hangzás. Összesen 12 watt teljesítményű ami pont elég a grillezéshez, kiránduláshoz, vagy bármihez, amihez egy jó társaság kell és pár doboz jó sör.

 

Köszönjük a terméket!

 

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek