EaseUS Data Recovery Wizard adatmentő teszt

Estimated read time 4 min read

 

EaseUS Data Recovery Wizard.

Egy remény a digitális világban.

 

 

Gondolom sok mindenkinek volt már kegyetlen felismerése, basszus az évek át gyűjtött fotók végleg eltűntek a bitek világában. Eltűnnek fontos munkák, amik általában pótolhatatlanok, hacsak nem volt biztonsági mentése. Bár az sem mindig biztosíték, mert hiába mentesz 2 winyóra, ha rád cuppan egy féreg és minden adattárolót megfertőz, amit csak jó pénzért hajlandó feloldani. Az utóbbi esetre nem alkalmas a program, de törölt, elveszett állományok visszanyerésére igen.

Mielőtt kipróbáltam, nem tudtam mire számíthatok. Már többféle progival próbálkoztam, főleg képek visszaszerzésére, kisebb-nagyobb sikerrel. A telepítés egyszerű, magyarul is tud, ami ugye nem hátrány. Áttekinthető, ésszerű kezelőfelület.

Először egy már máskor hasonló kezelésen átesett 32 GB-os kártyát tesztelem. Ez a kártya 2017 óta van nálam, volt telefonban, fényképezőben. USB-n keresztül csatlakoztattam. Elindítottam az EaseUS Data Recovery Wizardot. Azonnal feldobta a gépben található összes meghajtó listáját, még azt is mellé írta, milyen módon van csatlakoztatva. Így könnyű volt kiválasztani a tesztalanyt. Aztán jött az első igazi meglepetés.

 

 

 

A kártyán 125,8 GB anyagot talált, amit elvileg le is tud menteni. Mi? Egy 32 GB-os kártyán, ami már többször volt törölve, stb…? Egy könyvtárszerkezetből kiválasztható, hogy mi kerüljön mentésre, ha nem akarjuk az össze állományt lementeni. Még az is kiválasztható, hogy törölt vagy elveszett állományban keressen. A teszt maga gyors volt, viszont a mentésre időt kell szánni, sokat dolgozik a gép mire végez, de megéri. Itt jött a második meglepetés, minden amit jelzett, hogy megtalálható a kártyán, le is lett mentve és használható állomány lett belőle. A mentést külön könyvtárakba rendezi, mint pl. a törölt fájlok vagy a további fájlok. Itt lehet csemegézni, hogy mik kellenek. Higgyétek el, sokkal többet ment az ember, mint amit először tervez. J

Nézzük mit tud egy komolyabb munkában!

 

 

 

 

A következő egy olyan winyó volt, amire sikerült bekapni azt a bizonyos vírust, ami minden kiterjesztés mögé egy új kiterjesztést tett (pykw) használhatatlanná téve az anyagot. Lássuk mit talál a kis csibész, mert bizony az, az előző teszt alapján! Ezt is USB-n keresztül próbálkoztam egy külső mobil reckkel. A winyó három részre volt particionálva. Mindet megtalálta és jelezte, hogy USB-n keresztül van csatlakoztatva. Itt főleg az elveszett és törölt állományokra koncentráltam. Bíztam abban, hogy talán onnan sikerül visszaszereznem pár fontos meló anyagát. Itt is sok rég törölt állományt talált meg és használható állományban mentette is. A vírussal nem tudott mit kezdeni, de nem is arra van kitalálva.


 

Összességében ez egy nagyszerű program. Remény a reménytelenségben. Amikor már mindenről lemondasz és elsirattad az elveszett anyagokat. Jusson eszedbe, hogy van valami, amit úgy hívnak, hogy EaseUS Data Recovery Wizard és gyógyír lehet a bajodra.
Komolyra fordítva a szót, nagyon nagy lehetőség van benne. Időt kell neki adni a munkához, de megéri. Olyan rég látott anyagok kerülhetnek elő, amikre már nem is emlékszünk.
Nemcsak magánszemélyek, hanem vállalatok is sok bosszúságtól menekülhetnek meg. Az adatvisszanyerésnek igen magas szokott az ára lenni, ennek töredéke a program megvásárlása.

Mindennek a fényében igen elgondolkodtató, amikor valaki adathordozót ad el vagy oda pl. telefonnal, fényképezővel. Féltett kincseire tehetnek szert rosszindulatú személyek. 

72 millió letöltés a EaseUS Data Recovery Wizard -nál nem tévedhet

Boros László

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek