2 az 1-ben Powerpack és töltő

Estimated read time 3 min read

Szerencsénk volt a Varta Multi Power pack 57920 kipróbálásához.

Ez a töltő egy cigis doboz méretű töltő. Azért nagyobb a régebben tesztelt Varta kulcstartós töltőhöz képest, mert ebbe nekünk kell belerakni 4db AA-s elemmel, vagy újratölthető aksikkal is használhatjuk.

Na próbáljuk is ki!2 az 1-ben Powerpack

Bevallom, hogy második nekifutásra jöttem rá, hogy miként is működik a töltő. Miért van külső forrásról tölthető bemeneti USB, amikor sima elemmel működik. Másrészt pedig most AA-elemet tegyek bele, vagy tölthető akumlátort? Hát fogalmam sincs. Utána is néztem mit ír a „Nagy Testvér”, vagyis az internet.

Élvezzük a vezetékes hálózat nélkülözését, és hagyjuk magunk mögött a város civilizációját. Természetesen a Multi power pack ne maradjon otthon.

Amíg előre gondolunk az mp3, GPS, vagy a telefonunk energia felhasználásának pótlásáról, addig nem érhet baj minket. A power packot telerakjuk elemekkel, és ha baj van, akkor csak csatlakoztatjuk a készülékünket, és mehetünk is tovább. Mehetünk, mert nem függünk a hálózati töltés fix helyétől. Egy teljesen feltöltött töltővel, akár még 7 órát is beszélgethetünk a telefonon, ami nem kevés. Megvan mire csúcs ez a töltő! Amikor hosszú versenyek vannak pl Bamako, Dakar, és ki tudja mennyi, amikor napokon keresztül nincs hálózati töltés lehetősége. Persze igen, szivargyújtó.

És amikor elég az érintkezője? Mert ugye akkor fog, amikor nem is várjuk. Ez a Multi Power Pack ezt a rést is kitölti. Na akkor próba.

Rakhatunk a töltőbe hagyományos AA-s elemet, de inkább az újratölthetőt ajánlatos használni, mert az mégsem olyan mértékű környezetkárosítás, mint a sok eldobálható elem.Egyszerű volt üzembe helyezni, mert csak be kell „tárazni” a töltőházba az elemeket, és bedugni a az USB kábelt az OUT aljzatba.Ezután már csak a tölteni kívánt eszközt kell csatlakoztatni, és a bekapcsolni a töltőt. A power gomb a töltő oldalán helyezkedik el, ami egy ezüst színű kis gombocska. A töltést már megszokott módon 4 LED jelzi. Ahogyan egyre merül a töltőnk, úgy ezek a kis lámpák is sorban kialszanak.

2 az 1-ben Powerpack

Hatalmas dolgot nem kell várnunk, vagy valami nagy csodát. Bár okozhat meglepetést, amikor eszünkbe jut, hogy a táskánk mélyén lapul. Ilyenkor fogja a legnagyobb örömet okozni, amikor a segítségünkre siet.

A Varta termékei már sokszor bizonyítottak, és reméljük nem is térnek le erről a jó útról.

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek