A megkóstoltuk rovatunk legújabb állomása a Lóbár Vendéglő, habár fogalmunk sincs a név eredetéről, de talán ez most egy elhanyagolható hiba részünkről. A Lóbár Vendéglő Budapesttől karnyújtásnyira, Szigetszentmiklóson a Gyári út 29/A címen található. Mondhatnám egyszerűbben is, hogy mentek egyenesen a Gyári úton addig, ameddig nem láttok egy hatalmas nagy szakács bábút, amolyan „behívó embert”, de ez most nem aktuális, mert egy önjelölt versenyző letarolta, kidöntötte, lényeg, hogy az most nincs az út mellett. Azért a vendéglő mellett nagyon nyomja a lájkokat és vidáman hív mindenkit. Gyorsan nyomtam is egy szelfit. [tovább…]
Kategória: Megkóstoltuk
Nem minden sajt, ami sajtnak látszik! Sajtokat teszteltünk.
Jól körül kell nézni az áruházakban, amikor sajtot szeretnénk venni.Vannak jó sajtok, és vannak azok a sajtok, amik tejet sosem láttak. Ha a sajtkészítést házilag szeretnénk előállítani otthonunkban (ami nagyon finom és olcsóbb mint a bolti) akkor a következő a teendő. A sajtkészítéshez házilag a következő dolgokat kell beszerezni. Az egyik legfontosabb a jó minőségű házi tehéntej. Az első sajtkészítés házilag elkészítésénél rájövünk hogy a házi tej valóban megbízható minőségű-e. Ugyanis egy jó minőségű házi sajt pl: 5 liter tejből kb. 60-70 dkg-os lesz. Ha viszont rosszabb minőségű a [tovább…]
Édes bűnözés, „édesség” teszt Norbi Update
Kínálj meg mindenkit a sütivel, akit ismersz azokat is, különösen azokat, akikről úgy érzed, hogy nincsenek jóban veled. Tudod mi ez? Szeretetsütemény. Minél széjjelebb szórod azt az energiát, ami ebben rezeg, annál nagyobb védelmező kupolát borít föléd. Ara Rauch Kicsit kételkedve, de annál nagyobb lelkesedéssel vetettem magam az alábbi süti tesztbe. Mielőtt belekezdenék, amit a Norbi Update süteményeivel kapcsolatban tapasztaltam el kell mondanom valamit. Magam részéről nem vagyok egy nagy sütievő, mert nem szeretem a cukrászdákban „agyon” cukrozott, és porcukorral teleszórt „finomságokat”. Ez nem azt jelenti hogy nem [tovább…]
Kókusztorta sütés nélkül
Kicsit érdekes a cím, de mégis létezik sütés nélküli kókusztorta. Na vágjunk, vagyis gyúrjunk bele! Ha minden jól megy ez a végeredmény. Viszont nem ilyen egyszerű, pedig az. Hozzávalók: 50 dkg Háztartási darált keksz 4 evőkanál kakaópor 15 dkg porcukor 1dl fekete kávé 15 dkg margarin 5 dkg kókuszreszelék 1 rum aroma 5-6 evőkanál barack lekvár A töltelékhez 4 evőkanál liszt 2dl tej 2 csomag vanilás cukor 25dkg margarin 20dkg porcukor 5dkg kókuszreszelék Elkészítés: A darált kekszet keverd el puha margarinnal a többi hozzávalóval, és annyi baracklekvárral, [tovább…]
Sajt teszt
A kenyér teszt után következik a sajt teszt Melyik a legjobb ízű? A kerek? Talán a tömlős, vagy a háromszög sajt? Ezekkel a kérdésekkel, indulunk útra, és megkeressük a legjobb sajtokat. A tesztünk során nem csak a megszokott súlyokat ellenőrizzük, hanem az állagot, és a benne lévő adalékanyagok számát, mennyiségét is. Rengeteg sajt létezik ezért szúrópróba szerűen fogunk sajtokat vásárolni, és ezekről véleményt nyilvánítani. A tesztek eredményei hamarosan láthatóak lesznek. Addig is egy kis sajtkészítési tanács
Milánó Ételbár
Vannak spontán tesztek, de ennek most története van. Éhesek vagyunk, avagy az étterem teszt folytatódik… Van olyan, amikor az embert az orra vezeti a jó irányba? Kijelenthetjük igen! Ma amikor hivatali ügyet intéztem, egyszer csak valami megmagyarázhatatlanul jó illatot éreztem. Mentem az illat után, és csak sétáltam, sétáltam. Természetesen jó vadász kopó módjára meg is találtam az illatokért „bűnös” helyet. Milánó Ételbár Mielőtt elárulnám merre találjátok ezt a helyet, beléptem és körbenéztem. A bejáratnál egy vidám bábúra lettem figyelmes, ami remélem nem arra hivatott, hogy ha meghagyod [tovább…]
Mennyi az annyi? Kenyeret teszteltünk
Vásároltunk, vásároltunk hogy kiderüljön mennyi a valós súlya 1 kg kenyérnek. De mi is a tényleges kiindulási pont? A kenyér nyers, még sületlen állapota, vagy a kész termék? Mi a kész termék súlyát néztük, és vettük figyelembe. A mérésre minden alkalommal ugyanazt a nem hitelesített konyhai mérleget használtuk, ami tizedes pontossággal mér. Nem az a célunk, hogy rosszat írjunk egy -egy áruházról. A tesztelt áruház néve ugyan kiderül, de nem rossz indulatból, vagy hitelrontásból. Előre le szeretnénk szögezni a félreértések miatt, hogy nincs két azonos súlyú kenyér egy üzletben [tovább…]
A „Nagy” szalonnasütő teszt
Ki szeret a tábortűzben órákat várni, hogy elkészüljön a sült szalonna, vagy a lila hagymás zsíros kenyér? Tudjuk nagyon sokan, de vannak akik nem, és ez az egyszerű találmány az Ő zseniális segítőeszközük. Mint korábban már bemutattuk a Palócföldi tüzes vasat, úgy gondoljuk ezt sem hagyhatjuk szó nélkül. Mégpedig ezt a szalonnasütőt Az egésznek egy igen fontos lényege az, hogy a szalonnasütő öntvény részét föl kell hevíteni a tábortűzön. Hoppá! Vagyis a gáztűzhelyen. Addig előkészítjük az alapanyagokat Amikor már eléggé fölmelegedett az egyszerűségétől tündöklő konyhai „robotunk” beletesszük a szalonna darabokat. [tovább…]
Mozzarella
Ismét Szarvas, de ezúttal nem kávé! Minél jobban belemerülünk a sütésbe, annál jobban tetszik nekünk. Ezúttal a Mozzarella, és a sajtos ételek kerültek a látókörünkbe. Szarvasi Mozzarella termékeit azután kezdtük szemügyre venni, miután az egyik olvasónk fölhívta a figyelmet a Mozzarella Facebbok oldalán megjelent Karácsonyi Tiramisu filmünkre. Nem is gondoltuk, hogy igaz lehet, amit Nelly mondott a forgatás után. Az alapanyagokat Ő mindig nagy figyelemmel, és szakértelemmel választja ki. Addig nekünk a Mozzarella csak egy volt a sok termék közül. De ma már tudjuk miért egyedi. A sajt itt még [tovább…]
Tiramisut készítettünk
Nagyon nagy falatnak bizonyult a tiramisu elkészítése, ezért olyan valakihez fordultunk, aki nálunk nem csak szebb, hanem ügyesebb is. Karácsony közeledtével sok háziasszonyban fölmerül a kérdés mit is kellene gyorsan összedobni. Egy előző éttermi tesztünkben a Trattoria Venezia étteremben egy annyira finom, és különleges tiramisut ettünk, hogy úgy gondoltuk el kell készítenünk, és ezt be is kellene mutatnunk azoknak, akik annyira értik ezt a konyhaművészetet, mint mi. Semennyire! Ezekkel a konkrét ötletekkel bombáztuk meg Fésűs Nellyt, aki nem csak szereti a tiramisut, hanem rendszeresen készíti is a családjának. Ő az, [tovább…]
Raclette grill
Megnéztük mit tudunk kihozni a Raclette hat személyes grill készülékből Télen már nem lehet grillezni a szabadban, hacsak nincs egy fedett teraszod, vagy valami hasonló, mert a grillezés elég komoly illatokkal, és füsttel jár. Persze van elektromos grill is, ami egy fokkal talán tisztább, mint a hagyományos faszenes, ezért kértünk egy ilyen villany grillt a Plútó Reklám Kft-től. A termék, amivel megpróbáltunk egy jó vacsorát elkészíteni az a Raclette hat személyes grillezője. Ami tetszett, hogy azonnal fűteni kezdett, amikor bekapcsoltuk, így feleslegesen nem fogyasztja az áramot. Bekapcsolás után már [tovább…]
A Nespresso kávéfőzőt vettük szemügyre
Megnéztük a Nesprsso Krups kávéfőzőt, és gyorsan nekiláttunk, és beindítottuk. Hol is kezdjünk bele a felsorolásba, amit ez a konyhai termék magáénak tudhat. Három előre beállított kávé választó gomb segítségével választhatjuk ki a megfelelőt. Nem kell közvetlenül hálózati vízre csatlakoztatni, mivel a levehető hátsó tartályt könnyedén a csap alá tudjuk helyezni. Ugyanezzel a mozdulattal lehet a tejhabosítót is elválasztani a kávéfőzőtől. Ezeknek az apró dolgoknak a tisztításnál van komoly szerepe, mert nem mindegy, hogy a tejhabosító tartályt egyszerűen, vagy küszködések árán tudjuk rendbe tenni. A kávéfőző nem a régi [tovább…]