A megkóstoltuk rovatunk legújabb állomása a Lóbár Vendéglő, habár fogalmunk sincs a név eredetéről, de talán ez most egy elhanyagolható hiba részünkről. A Lóbár Vendéglő Budapesttől karnyújtásnyira, Szigetszentmiklóson a Gyári út 29/A címen található. Mondhatnám egyszerűbben is, hogy mentek egyenesen a Gyári úton addig, ameddig nem láttok egy hatalmas nagy szakács bábút, amolyan „behívó embert”, de ez most nem aktuális, mert egy önjelölt versenyző letarolta, kidöntötte, lényeg, hogy az most nincs az út mellett. Azért a vendéglő mellett nagyon nyomja a lájkokat és vidáman hív mindenkit. Gyorsan nyomtam is egy szelfit. [tovább…]
Kategória: Vegán
Kis vörös vegán eddmost.hu kalandjai 1.
Sokan utálják, én viszont kifejezett szeretem azt, ahogy a „netnagytestvér„ figyel minket. Keress rá egy valamire, böngészd ugyanazt a témát, like-olj, majd figyeld nyitott szemmel mit is ajánl neked! Igen nincs intim szférád, és mindent tudnak rólad. Nos ha van titkolni valód, ne élj online életet, vagy szépen használd a biztonsági beállításokat! Halkan jegyzem meg, hogy ezeket is emberek tervezték, így van, aki minden kiskaput ismer. A lényeg, a lényeg, hogy vegetáriánus életmódot folytatok, és ezt a nagytestvér látja. Egyik nap felugrott egy hirdetés: eddmost. Először arra gondoltam, hogy egy klikk [tovább…]
Bio-Fungi gomba és a tofu
Aki szereti a gombát az nem lőhet mellé egy gombából készült termékkel sem, de a barna csiperkegombával meg pláne nem. Barna csiperkegomba A barna csiperkegomba a fehér rokona. Termesztés-technológiája nem olyan intenzív, mint a fehér rokonánál alkalmazott, termesztése ezért hosszabb ideig tart. Ennek is köszönhető, hogy egyedülállóan gazdag ízek, illatok és aromák, dúsulnak benne. Ínyenceknek való igazi különlegesség. Legfinomabb grillezve, de vastag szeleteit, nyílott kalapját serpenyőben is süthetjük. Ízei, aromái jól érvényesülnek a vajjal, sajtokkal együtt, igazi csemege. Fehér rokonához hasonlóan ne hámozzuk meg, csak folyó víz alatt [tovább…]
Laskagomba +10 Ft
Ilyen is ritkán van, amikor pontosan azt falatozok, amiről éppen írok. Szinkronban a laskagomba egy kis jótékonysággal és persze egy nagy adag társadalmi szerepvállalással. De, hogy mit lakmározom? Olyat, amit nem szakácskönyvben, vagy túl csicsomázott blogger oldalakon lehet látni. Egyszerűen azt a kombót készítettem el, ami hozzávalói minden háztartásban megtalálhatunk. A hagymán dísztelt gomba-spárga- lecsókolbász-tojással. Mielőtt megkérdeznétek a fűszerezést gyorsan azt is leírom. Só, bors, fokhagyma por,ételízesítő-és bármi meglepő egy kis mustármag. Ha ezek az összetevők mind megvannak, akkor nagy baj nem lehet, mert pillanatok alatt nem csak gyors, [tovább…]