Party Boom Box 500

Estimated read time 6 min read

Kipróbáltunk egy elektromos hagfalat a Lamax Pary Boom Box 500-at.

Party Boom Box 500

 

 

Miért is az 500-as szám? Nem olyan nehéz kitalálni, hogy a hangfal 500 watt teljesítményére utal. Létezik ebből a 300 wattos is, de mi szerettük volna  a nagy testvért, mert a kicsit akkor már könnyebb teljesítményben elképzelni.

 

 

Egy nagy papírdoboz volt előttem, pontosan 63 cm magas és 35-35 cm a két oldala. Sajnos a dobozon nincs bevágás, ahová a kezünket be tudjuk tenni és könnyebb a szállítás, szóval ez a nagy 63 centis dobozt magunkhoz ölelve tudjuk vinni. Nem panaszkodásként mondom, hanem mindenre figyelünk, ami jellemző egy terméknél, igen, még a csomagolásra is. Maga az egész így nem több, mint 12 kg, vagyis nem szakad le senki dereka, amíg ki nem bontja, mert ha neten vesszük, akkor a futár cipeli nem mi. 

 

 

A kicsomagolás után már semmi gond nincs, hiszen nem a csomagolás terhével leszünk jobb helyzetben, hanem abban, hogy a hangfal minden oldalán van valami, ami a szállításra szolgál. Ja nem, mert a front részen, ahol szól, ott nincs semmi hordozó fül. Ezek a fülek a hangfal két oldalán és a tetején vannak. A felső az kihúzható, mint egy bőröndnek, ami nagyon kényelmessé teszi, főleg úgy, hogy alul meg két kis kerék van és húzni is tudjuk. 

A hangfal alján pedig van egy hangfal állványhoz kompatibilis szorítóbilincses konzol. Ez nagyon hasznos szerintem és nagyon jól el is van helyezve a hangfal alatt úgy, hogy észrevehetetlen. Tehát a Party Boom Box 500-as igazán mobil hangfal. Gurul ide-oda, állványra tehető és minden oldalról szállítható a fülek miatt.

Eddig tetszik!

A hangfal teste műanyagból van, amin már nem lepődik meg senki, mert ez strapabíróbb, mintha fából lenne. A gombok a hangfal hátulján vannak.

 

 

Be és kikapcsolás, fényeffekt be és kikapcsolás, valamint a módválasztó gombok a kéken világító kijelző alatt. A hangfal rádióként is üzemel. Ezek mellett van lehetőség SD kártyáról, vagy USB portról üzemeltetni, valamint 5.0-ás bluetooth párosítás után telefonról is hallgatni a zenét. Amennyiben szükség van speaker üzemmódra, úgy a dobozban lévő vezetékes mikrofont bedugjuk a mikrofon aljzatba és már szól is. Ennek a hangerejét és vízhang erősségét külön-külön tudjuk beállítani az adott zenéhez, ha mondjuk éppen tánctanárok vagyunk és a zene közben utasításokat kell végrehajtani. Talán ilyen esetben jó lenne egy kis távirányító is a hangfalhoz.

Sportcsarnokban is bizonyított!

 

 

 

Odaadtam a hangfalat az ország egyik legelismertebb tánc pedagógusának, Horvát Lászlónak, aki örömmel fogadta, hiszen azt mondta, hogy nagyon jó lenne kipróbálni, mert ha beválik, azonnal vesz egy ilyet a kerekek és a könnyű hordozhatósága miatt. De egy iskolai osztálynak se nagy befektetés ha az osztálypénzt összedobják, mert akkor se jut fejenként 1500 Ft-nál többe és mehet a sulis party.

De nem is akarok nagyon másfelé kalandozni, szóval nézzük a hangfal hátoldalát.

Tudunk állítani a hangfal  hátoldalán magas és basszus hangokat is, ami fontos, hiszen nem úgy szól a földre téve, mint állványon.

A hangfal egész nap bírja, de jó ha nálunk van a töltő, ami alig nagyobb egy telefon töltőnél. A feltöltés idejét nem mértem, mert este bedugtam, reggel meg már azt jelezte, hogy kész. A hangfal meglepően jól szól még „csutka” hangerőn is, persze csak akkor ha olyan zenét hallgatunk ami nincs túlvezérelve, vagyis a megfelelő minőség. Nem torzít ezen a megfelelő szinten, de ha a zene minősége rossz, akkor azzal nem tudunk mit kezdeni.

Talán annyi az eltérés a műanyag hangfal és a régi fából készültekkel ellentétben, hogyha a műanyag a CD lemez, akkor a fából készült hangfal a bakelit. Mindkét doboznak megvan a maga varázsa. A fából készültnek a maga keménysége, ahogy üt, mint a bakelit

Bevallom, hogy van, ami nekem nem tetszik, de kinek a pap, kinek  a Papné szokták mondani. Van egy opció, ami ki és be is kapcsolható, így az én érzékeny lelkivilágon nem sérül, amikor is felkapcsoljuk a LED fényhatás effektet. Csodálatos, ahogyan több színben kápráztat minket. Folyamatosan változik szép lassan, ami szerencsére nem ütemre megy, szóval a gyors ritmusú zenénél sem zavarja a retinámat. Ez a teljesen felesleges dolog, ami szerintem nem tesz a hangfalhoz semmi pluszt. 

Egyszerre két hangfalat is használhatunk!

A bluetooth segítségével két hangfalat is használhatunk. Ez nagyon jó dolog. De az is, hogy akkor is kommunikál a két hangfal ha nincs telefon és az egyikben az SD kártya és küldi a bluetooth 5.0 jelet, a másik hangfal pedig fogadja azt és nincs semmi csúszás a hangban.

 

 

Hihetetlenül jóárasított a Party Boom Box 500!  

49.900 Ft ami két közepes kis hordozható hobbi bleutooth hangszóró ára. Ezek a kis hangszórók maximum 10-15 wattosak és 20 ezer Ft körül mozognak. Persze tudjuk jól, hogy van olcsóbb is a kínai boltokban, de az olyan is!

A Lamax pedig nem kínai és nem is 15, hanem 500 watt egyben!

A hangfal teljesítményére, az akkumlátor üzemidejére és a hangzásra semmi panasz nem lehet. Azt tudja, amit kell és az igen jól, a  mobilitás miatt pedig nagy extra piros pont!. Végül a minőséget az árral is összevetve olyat üt a Lamax Party Boom Box 500 bluetooth hangfal, mint Mike Tyson 1986-ban a WBC cím mérkőzésen!

A hangfalat egy hatalmas árukészlettel rendelkező raktáráruházból kaptuk. 

Nézz szét te is az eMaki oldalán!

 

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek