Lamax T6 autós kamera teszt

Estimated read time 4 min read

Lamax T6

 

 

 

Tesztre érkezett hozzánk a Lamax T6-os autós kamera. Aki ismeri a Lamax márkát az tudja, hogy nem csak autós és sportkamerákkal, hanem sok egyéb műszaki cikkel is foglalkozik. Ilyenek a bluethoot hangszórók, fejhallgahtók és sorolhatnánk elég sokáig. A Lamaxnál az tetszik, hogy márkán belül mindenféle árfekvésben és tudásban készült termékek közül válogathatunk. Vannak az egyszerűbbek és a profi szegmensben mozgolódó termékek.

A T6 leginkább a profi szegmens autós menetrögzítője, ami mind megjelenésben, mind tudásban és képminőségben is legyökereztette a profi szintre.

Na de nézzük csak miről beszéltem eddig.

 

 

A doboz semmi extra de nagyon masszív, így biztos vagyok abban, hogy a kamera nem sérül akkor sem, ha a világ másik végére rendeli a vásárló. Kibontva az alábbiak vannak a csomagban.

  • Autós kamera LAMAX T6
  • GPS tartó 3M matricával
  • 2× 3M cserematrica
  • Szivargyújtóba csatlakozó töltő
  • Mini USB PC kábel
  • Mini USB tápkábel (3m)
  • Kézikönyv és biztonsági utasítások
  • Textilzsák a kamera szállításához
  • Mikroszálas törlőkendő

 

Maga a kamera nagyon kicsi félkör formájú és az elején a méreteihez képest hatalmas lencsét találunk. A másik fele, vagyis a vezető felőli hátsó részt a kontroll monitor foglalja el. Itt már nem is jutott hely a gomboknak, ezért azok a kamera alsó felére kerültek. Ez kicsit zavaró, mert a nem igazán látjuk így a gomb kiosztást, amikor a kamera a szélvédőn van. Meg kell szokni és tanulni az ott lévő négy gomb használatát.  A bal oldalon a power gomb és a microfon található, míg a jobb oldalon a micro USB, a micro SD kártya foglalat és a RESET gomb, ami szépen le van zárva egy kis perforált fedéllel.

 

 

 

A kamera wifis, tehát tudjuk a telefonunkra könyen menteni a felvett anyagokat és azonnal továbbítani azt, de az élőnézet funkció is elérhető.

Info:

Párosítsa a kamerát mobiltelefonjával a HQBKiNG alkalmazásban, és azonnal dolgozhat a felvételekkel. Az alkalmazás Android és iOS operációs rendszert futtató telefonok és táblagépek számára is elérhető, és megkönnyíti a vezérlést is – távolból elindítható vagy leállítható a rögzítés, vagy módosíthatók a kamera alapvető beállításai.

A kamera műszaki specifikációi az alábbiak.

 

Video felbontás1920×1080 30FPS, 1280×720 30FPS
Látószög140°
Kijelző mérete1,5“
Memória típusaMicro SD Class 10, legfeljebb 128 GB
Video formátumMP4
IdőbélyegIGEN
GPSIGEN
G-sensorIGEN
KapcsolatWiFi / mini USB
Operációs rendszerMS Windows / MAC OS
Bemeneti feszültség5 V
Éjszakai üzemmódIGEN
Akkumulátor kapacitása180 mAh
Működési hőmérsékleti intervallum-5°C ~ 40°C

 

Mivel mágneses talppal csatlakozik a kamera a tartókonzolhoz, így nem csak egy, hanem mindjárt három legyet ütünk egy csapásra. Nem kell mindig a kábelt kihúzni és nem kell időt pazarolni a kamera le és felszerelésére, valamint a jó szög beállítására, mert a tartókonzol fix és ahoz tapad a kamera mágnese. Ez a mágneses csatlakozás pontos, így a power is gond nélkül megy a T6-ba a kis érintkezőkön keresztül. Szóval jobb, mint jó!

 

 

A kamera mindent tud, amit elvárunk. G senzor, Full HD, wifi, felvétel zárolás és ciklikus felvétel, GPS, éjszakai felvétel és mobil alkalmazás.

 

Nincs is más hátra, mint előre és megnézni a kamerát használat közben és ide gyorsan feltölteni.

 

Amennyiben az árára is kíváncsi vagy, akkor azt is eláruljuk! A kamera 49.900 Ft, ami nem egy olcsó be kell vallani, de szerintem sosem párosul az olcsó és a jó. Tehát vagy jó valami, vagy olcsó! A Lamax T6 pedig jónak bizonyúlt!

 

A kamerát a LAMAX hazai forgalamzója biztosította!

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek