Pelican a mindenttudó koffer

Estimated read time 10 min read

Sziasztok!

A címből most nem derül ki szinte semmi, csak talán az, hogy koffert fogunk tesztelni. Igen koffer, de nam a megszokott utazós, habár erre a célra is kitűnően használható, hanem olyan extrém területeken használatos kofferről, amiről hazánkban még nem igazán hallottunk.

 

 

A Pelican kofferek rengetek felhasználási lehetőség mellett számtalan méretben és kivitelben kaphatóak. A termék eredete Kaliforniából ered, ahol egy búvár látta meg a lehetőséget ebben az akkor még kihasználatlan szegmensben.

 

Egy kis történet, hogy átlássuk, hogy a Peli nem csak egy termék, hanem attól jóval több. Mi tesztelésre a Peli air 1615 koffert kaptuk. 

Igazából nevezhetjük koffernek, doboznak, vagy egyszerűen tároló bőröndnek is, hiszen mindegyik igaz a Peli Air 1615-re.

A megrendelés után nagyon hamar, mondhatni rekord idő alatt megérkezett a két csomag. Igen 2, mert az egyik magát a koffert tartalmazta, amíg a másik a belső szivacs és rekesz választó elemeket. A termék nem volt túl csomagolva, de minek is, hiszen azt olvastuk, hogy ez egy nagyon strapabíró koffer és ha ígyvan, akkor bőven elég ennyi és semmi extra csomagolás.

 

 

De mielőtt kibontjuk a terméket, egy kis történelem a Pelican termékekről.

 

A Pelican Products, Inc. a világ vezető nagy teljesítményû védőtok gyártója, a magas hőmérsékleten történő csomagolási megoldások, fejlett hordozható világítási rendszerek és robusztus felszerelések tervezésében és gyártásában, mind professzionális, mind kültéri felhasználás számára.

Termékeiket a piac szakemberei vizsgálják, ideértve a tűz / biztonságot, a bűnüldözést, az élettudományokat, a védelem / katonaság, az űrkutatás, a szórakozás, az ipar és a fogyasztókat. A pelikán termékeket úgy tervezték és gyártották, hogy élettartamuk hosszú legyen.

A gyár központja 200 000 négyzetméter,  amely Kaliforniában (Los Angeles-től délre található).  Torrance, székhelye az otthoni irodának, mely világszerte közel 1300 alkalmazottat irányít. A cég világszerte elérhető, és jelenleg 22 nemzetközi értékesítési irodát működtet. A legutóbbi helyszínek : Dél-Korea, Izrael, India, Törökország, Egyesült Arab Emírségek, Dél-Afrika és Mexikó.

A Pelikán hat gyártóüzemet tart fenn Észak-Amerikában, Európában és Ausztráliában: Torrance, Kalifornia (vállalati) – South Deerfield, Massachusetts – Crottendorf, Németország – Leighton Buzzard, Egyesült Királyság – Melbourne, Ausztrália – Plymouth, Minnesota.

A Pelikánt 1976-ban Dave Parker és felesége Arline alapította a kaliforniai Torrance-i garázsban. Dave, 11 éve óta lelkes búvárként felismerte, hogy olyan robusztus zseblámpákra és tokokra van szükség, amelyekbe nem szivárog be a víz,  vagy meghibásodnak meg. Sok éves kemény munka és áldozat után a Pelican Products valósággá vált első termék szabadalmával, a Pelican Float ™ termékkel. Hamarosan követte a legendás SabreLite ™ zseblámpa és Protector tokok.

A Pelikán termékcsaládja és a vállalat az évek során folyamatosan növekedett, és 2004-ben a társaságot a Behrman Capital magántőke-társaság vásárolta meg. Röviddel ezután a társaság hihetetlen növekedési tendenciát tapasztalt az új vezérigazgató, Lyndon Faulkner alatt, akit 2006-ban kineveztek.

Gazdag és sokszínű háttérrel Faulkner a Microsoft Corporation Pelican Products-jába érkezett, ahol észak-amerikai üzemeltetési igazgatóként dolgozott, és segített az iparágot megváltoztató termékek, például az XBOX®, a Windows XP és a Microsoft Office 2000 elindításában. -Disc gyártó úttörője, a Technicolor® / Nimbus az IPO-ba, mivel bemutatták a világot a digitális média kompakt lemezekkel (CD) és digitális videolemezekkel (DVD).

Néhány évvel a vállalat felgyorsítása után 2008 volt a reklámév, amikor a Pelican Products nagymértékű növekedési stratégiát hajtott végre, amelyet a nemzetközi terjeszkedést hangsúlyozták. Ennek eredményeként új értékesítési irodák és gyártóberendezések jöttek létre szerte a világon, valamint a Pelican Australia létrehozása és az Advanced Area Lighting Group indítása.

A legnagyobb versenytárs, a Hardigg Industries vásárlásával 2008 végén a Pelican elérte a legnagyobb pozíciót. Így majdnem megduplázta működésüket egyik napról a másikra, és a világon a legnagyobb védőeszközök gyártója lett.

2012 végén, a stratégiai növekedési terv részeként, a Pelican bevezette a fogyasztási cikkek széles skáláját, amelyek ugyanolyan kemény-köröm-DNS-sel vannak feltöltve, mint kereskedelmi termékeik. A kiemelt termékek ma már tartalmaznak fejlett LED-es világítási eszközöket, italkészítményeket, poggyászokat, masszív borítókat az Apple®, LG és Samsung © intelligens eszközök széles skálájához, Pelican ™ Elite hűtőkhöz és hátizsákokhoz.

A termék és szolgáltatás fejlesztéseként a vállalat bevezette a hőmérséklet-szabályozott szállítási termékek sorozatát is. Emellett megvásárolták az iparág vezető  szállítótartály gyártóit, a Minnesota Thermal Science-t (2013-ban az Egyesült Államokban) és a Cool Logistics-t (az Egyesült Királyság 2014-ben), és ez motiválta őket, hogy létrehozzák a Pelican BioThermal ™ -et – a világ legnagyobb védődoboz gyártóját

2015-ben a társaság négy különálló részleget hozott létre (Kereskedelmi / Kormányzati, Fogyasztói, BioThermal és Nemzetközi), hogy jobban kiszolgálja a Pelikán által értékesített különféle piacokat. És 2016-ban a Pelican ünnepelte 40. évfordulóját (mindazok védelme, amelyeket 1976 óta értékeltél). Az év folyamatos szervezeti növekedést hozott a fogyasztói osztály, Long Beach (Kalifornia) telephelyének megnyitásakor, valamint kulcsfontosságú, iparágat meghatározó új termékek bevezetésével, ideértve a cég első vízálló mobiltelefon tokját, a Pelican Marine Case-t és az újjáépített Pelicanot. A légzsákok, amelyek 40% -kal könnyebbek, mint a szokásos Pelikán védőtokok, megőrzik legendás szilárdságukat.

A közelmúltban a vállalat BioThermal divízióját az Egyesült Királyság legrangosabb elismerésével, a Queen’s Award for Enterprise díjjal tüntették ki az innováció kategóriájában a Chronos ™ Advance, a nagy teljesítményű szállítási rendszerek innovatív sorozatának köszönhetően, fejlett technológiát alkalmazva.

 

Tehát láthatjuk, hogy nem mindennapi történet részesei lehetünk és nem mindennapi technológiára és szakértelemre épülő nemzetközi cég termékét teszteljük.

A koffernek, de nevezhetjük védőtoknak nem csak hordozó fülei vannak három oldalon, hanem csapágyazott kerekei is, amik nagyon könnyen és halktalanúl gurulnak. Nagyon praktikus, pontosan ,mint az utazós bőröndöknél.

 

A koffer elején 3, míg az oldalán egy-egy zárócsat van, amit egyszerűen csak fel kell pattintani, de lefelé sem nehéz lenyomni. Első nyitásra kicsit passzos a tetőzsanér, de ettől függetlenül nem kell két kézzel nyitni, mert felnyílik a saját súlyától is. A doboz belül teljesen üres volt, kivéve pár tályékoztató laptól, ami a legfontosabb figyelmeztetéseket tartalmazta.

 

Belső75,2 x 39,4 x 23,8 cm   Külső 82,8 x 46,7 x 28 cm  Fedél mélysége 5,1 cm  Alsó mélység 18,7 cm  Teljes mélység 23,8 cm Lakat lyuk átmérője 8 mm  Súly habbal 8 kg  Üres tömeg 6,4 kg  A felhajtóerő 76,7 kg

A másik csomag amit kaptunk, az a belső kialakításhoz szükséges kiegészítő. Így már ki is tudjuk alakítani a saját TrekPak dobozunkat.

 

 

Az alsó részbe kerül a kerékdobot körbe védő szivacs, majd a záró szivacsréteg, ami elég vastag és ezután az oldalvédő, valamint a rekeszválasztó és legutolsó sorban a koffer tetején lévő záró szivacsréteg. Ez utóbbi egy hangstúdió szivacsára emlékeztető anyag.

 

A koffer kialakítása ránk van bízva, hiszen a termékeink méreteihez tudjuk alakítani. A képen is látszik, hogy van egy piros színű két élű penge a készletben, amivel pofonegyszerű méretrevágni a belső rekeszeket. Utána csak a csomagban lévő kis U alakú kapcsokat kell a rekeszek lyukaiba tolni. Erre rá kell előte helyezni a csomagban lévő piros húzó szalagokat, hogy kivenni is egyszerű legyen a kis kapcsokat. Az így összeépített belső rekeszek nagyon masszívak. Én egy percig sem kételkedtem, hogy szét fog esni, vagy nem jól fog tartani.

Valóban nagyon masszív és kárpitréteggel van ellátva, hogy ez is védje a drága eszközeinket. Olyan érzése van az embernek, mintha Dave Parker kimondottan nekem tervezte volna, hogy megvédjem az utazások alatt az eszközeimet. Minden pont befér és mindennek megvan a maga biztonságos helye.

 

 

A kit megvásárlásával elég jó kis koffert tudunk összerakni, és a végén már azt sajnáljuk, hogy csak egy van. Igen, mert nagyon praktikus és strapabíró is.

 

Egy jó példa erre a következő videó

 

 

 

A koffert tele pakoltuk és rengeteg mindennek megtaláltuk a helyét. Most nagyjából 23 kg az összes kofferrel együtt. Ilyenkor azért jól jönnek a kerekek.

 

+

 

 

Minden egyben van és könnyen hozzáférhetően. Bízunk abban, hogy nagyon sokáig megbízható társ lesz a munkáink során, hisz a több, mint 40 év tapasztalat igazán jó garancia.

 

Ha további információkat szeretnétek tudni a Pelican termékeiről és akcióiról, akkor kattintsatok erre a szövegre!

 

 

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek