Technics Ottawa S SC-C50 vezeték nélküli hangfal teszt

Estimated read time 9 min read

Sziasztok!

Most egy bútordarabot mutatunk be nektek, mégpedig a Technics Ottawa S SC-C50 vezeték nélküli hangfalát.

Na jó nem teljesen vezeték nélküli, hiszen nem akksis, hanem rendes hálózati áramról működő hangcucc.

 

 

Ugye milyen futurisztikus?

Persze nem így néz ki összeszerelve, de láthatjátok, hogy ez egy nem mindennapi prémium hangfal, ami a formájának köszönhetően úgy teleszórja a szobát hanggal, hogy mindegy hol vagy , vagy milyen bútordarabok törik meg a hanghullámok terjedését.

 

info:

A Technics a müncheni High-End audiotechnikai kiállításon leplezte le az új OTTAVA™ S SC-C50 prémium minőségű, vezeték nélküli hangfalrendszert. Az OTTAVA™ S SC-C50 olyan akusztikai technológiákat sorakoztat fel, amelyek kompakt kialakításukkal együtt figyelemre méltóan széles hangtérben nyújtanak tiszta hangzást. Szobakalibrációs technológiájának köszönhetően a hangfalak otthona bármely pontján elhelyezhetők, ahol élvezni kívánja a zenét.  A különböző streaming szolgáltatásokkal kapcsolatos teljes kompatibilitásának, a hangvezérlésnek és a különböző zeneforrások integrációjának köszönhetően igazán magas szintű, vezeték nélküli zeneélményt nyújt.

 

 

A kicsomagolás és a beüzemelés több, mint egyszerű, hiszen nincs semmi extra a dobozban és a hálózati kábelt is egyszerű csatlakoztatni. Ezután a bekapcsolás után minden funkció gyorsan elérhető. A Bluetooh kapcsolat nagyon gyors és olyan biztos, mint a beton. Nem szakadozik, nem dob le és bátran sétálgathatunk a zsebünkben a telefonnal. Sőt a lakás más pontjáról is működik. Na ez egy jó pont, hiszen nem jellemző, hogy egy helyben kukksoljunk ha zenét akarunk hallgatni.
Nekem tetszik, hogy nem akksis, hanem hálózatról üzemel. Persze így határok közé vagyunk kényszerítve, de cserébe egy kristálytiszta hangzást kapunk.

A maximum hangerőn a „Volume 100” -nál se kezd torzítani! Persze mindez függ a lejátszandó zenétől is, mert ha túlvezérelt a hang, akkor bizony nincs olyan hangfal, ami nem akarna szétesni, jó ez azért kicsit túlzás volt, de értitek miről beszélek.

 

Space Tune™
Annak érdekében, hogy az OTTAVA™ S SC-C50 minden helyiségben és minden térbeli helyzetben kiváló hangzást biztosítson, a Space Tune™ a hangtérhez optimalizálja a hallgatási környezetet. A rögzítési helyszínhez illeszkedő három előbeállítás mellett a főegységbe épített mikrofon lehetővé teszi, hogy egy automata funkció segítségével a főegységről vagy egy okostelefonos alkalmazás segítségével egyetlen érintéssel optimalizálható legyen a hangzás.

 

 

A bekapcsolás után a hangfal tetején lévő kör alakú kijelző körül vannak a kezelő nyomógombok. Nem érintős, hanem valóban meg kell nyomni. Lassan ez már a múlt, de nekem ez tetszik. Amikor manapság már mindent csak megérinteni kell és működik. Szóval jó ez a gomb megoldás. A kijelző és a hangfal kellemes kis fényt áraszt, ami még éjszaka sem zavaró, de legalább megtaláljuk a gombokat a korom sötétben.

A hangfal teste műanyag és alumínium borítású. Igen az alumínium betétek mindig a prémium minőség jelképe és itt sincs másként, hiszen tudásban a Teshnics  Ottava S SC50 egy nem mindennapi hangfal.

 

 

A hangzás a legfontosabb és az űberszuper! Nem tudok rá igazán jó szót találni, de valami eszméletlen jól szól. Úgy a magas hangok, mint a basszus hangok is berezonálás mentesek és torzítás mentesek. Öröm hallgatni, de tényleg!

 

Műszaki adatok
Kimeneti teljesítmény
• Elülső hangszóró (B/J): 20 W + 20 W (1 kHz, T.H.D. 1,0 %, 8Ω, 20 kHz LPF)
• Elülső hangszóró (közép): 20 W (1 kHz, T.H.D. 1,0 %, 8Ω, 20 kHz LPF)
• Mélynyomó: 40 W (100 Hz, T.H.D. 1,0 %, 4Ω, 20 kHz LPF)

Hangfal egység
• Mélynyomó: 6,5 cm tölcsér típus x3 / Magassugárzó: 1,6 cm dóm hangsugárzó típus x 3 / Mélynyomó: 12 cm tölcsér típus

Méret és tömeg
• Sz 375 mm / Ma 220 mm / Mé 197 mm
• Tömeg: 7,6 kg (dobozzal együtt)

Csatlakozóaljzat
• Optikai digitális x1
• AUX IN x1 (φ3,5 mm)
• USB-A
• Ethernet Interface: LAN (100 Base-TX/10 Base-T)

Hálózati audió:
• WiFi a/b/g/n/ac, 2,4 GHz/5 GHz
• Beépített Chromecast egység
• Google Assistant kompatibilis
• Többszobás lejátszás
• Sztereó párosítás
• Bluetooth (AAC, SBC)
• Spotify/TIDAL/DEEZER/Internet Rádió

Digitális bemeneti formátumok
• WAV max 384 kHz/24 bit
• FLAC max 384 kHz/24 bit
• DSD 2,8 MHz, 5,6 MHz
• AIFF max 384 kHz/24 bit
• AAC max 96 kHz/320 kbps
• WMA max 48 kHz/320 kbps
• MP3 max 48 kHz 320 kbps

 

 

 

Mit tud valójában a Technics Ottava S SC50?

4 JENO motor és LAPC funkció (Load Adaptive Phase Calibration – terhelésalapú fáziskalibrálás)
A négy eredeti Technics JENO motor optimális teljesítményt nyújt, és a mélynyomó, a középtartományú hangszóró és a magassugárzó egymáshoz viszonyított térbeli elhelyezkedésének köszönhetően kiemelkedő hangélményt biztosít. Ezzel kiváló finomhangolást ér el, a Space Tune™ segítségével pedig az egyéni környezethez optimalizálja a hangtereket.  Az OTTAVA™ S SC-C50 emellett a Technics által kifejlesztett terhelésalapú erősítőtechnológiával, az LAPC funkcióval is rendelkezik. Az LAPC az erősítő frekvencia-amplitúdó fázis jellemzőit méri az egységhez csatlakoztatott hangszórókkal, és az ideális impulzusválasz elérése érdekében digitális jelfeldolgozást végez. Az alacsony és a magas frekvenciájú hangsugárzókra optimalizált paraméterek előbeállításként megtalálhatók az egység LAPC-kalkulációkat végző alegységében, hogy a teljes frekvenciatartományban ideális frekvencia- és fázisjellemzőket érjen el.

Kompakt fizikai megjelenés, széles térhangzás
Az egyéni, ívelt forma 3 középtartományú hangszórót, 3 magassugárzót és 1 mélynyomót rejt, miközben a bal és jobb oldalra igazított, valamint a középen elhelyezkedő hangfalak gazdag sztereóhangzást és erőteljes énekhangot biztosítanak.  A közép- és magastartományú hangsugárzó készlet „hangterelő tölcsért” alakít ki, amely kiiktatja a hangszórók interferenciáját. A koaxiális közép- és magassugárzó felépítése pedig – a kompakt méretnek köszönhetően – kevesebb frekvenciazavar mellett biztosítja a vertikális irányíthatóságot.

Valóban nagy teljesítményű architektúra
A három, 1,6 cm-es magassugárzó nagy felbontású hangzást biztosít, akár 50 kHz-ig. Ezt egészíti ki egy, a ház oldalára szerelt long-stroke mélynyomó és egy egyenes, nagy átmérőjű long port egység. A merev, üvegszálas házba szerelt hét egység nagy teljesítményű hangzást ad a 3.1-csatornás erősítőnek.

 

Beépített Google Chromecast!!!!!!!!!!!

A Google Chromecast kompatibilitásnak köszönhetően okostelefonjáról egyszerűen élvezhet számos különböző zenei streaming szolgáltatást. Továbbá, mivel az adatokat közvetlenül a főegység fogadja, a hangminőség sem romlik. Néhány Google Chromecast beépített hangszóróval ugyanazt a dalt számos szobában lejátszhatja, vagy, több szórakoztatási helyszín igénye esetén, szobáról szobára más zene szólaltatható meg. Két OTTAVA™ S SC-C50 egységet összerendezve és sztereóhangzást beállítva a felhasználók kiváló sztereó-háttérhangzást érhetnek el.
* Google Home alkalmazás szükséges.

 

 

Google Assistant kompatibilis
Ha egy hangvezérelt Google-hangszóró is megtalálható ugyanabban a hálózatban, akkor az OTTAVA™ S SC-C50 zenelejátszó és egyéb funkciói a Google Assistant segítségével is működtethetők. Amennyiben a felhasználónak nincs a kezében az okostelefon, illetve nincs szabad keze, akkor a zenelejátszás hangvezérléssel is könnyedén irányítható.

Teljes kompatibilitás
Az USB és az analóg/optikai bemeneten kívül az OTTAVA™ S SC-C50 támogatja még a Bluetooth, a Google Chromecast, a Spotify, a Tidal, valamint a Network Playback technológiákat, egyetlen egységen biztosítva számos különféle zeneforrás kényelmes felhasználását.

Kedvenc funkciók
A főegységen akár kilenc előbeállítás is konfigurálható, például a kedvenc internetes rádióállomás, egy Spotify lejátszási lista, valamint USB-meghajtón található dalok. Így egyetlen alkalmazást sem kell megnyitnia ahhoz, hogy kedvenc zenéit hallgathassa.

 

Mi a kedvenc funkciókat nem állítottuk be de a Spotify szuperül működik. Úgy gondoljuk, hogy nagyon jó hangfal a C50, de az ára kicsit túl árazott. Talán később olcsóbb lesz, de most így 200.000 Ft áron nem biztos, hogy megvenném, de hát ízlések és pofonok eltérőek. Minden esetre a prémium termékeket mindig meg kell fizetni és ez ennél a hifi rendszernél sincs máshogy.

 

Száz szónak is egy a vége…, a Technics Ottava S SC50 hangfal nem egy egyszerű hangfal, hanem maga a lakásba zárt élménykombinát!  

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek