A legjobb szabadidőpark 2019-ben, a Robinson Szigetek

Estimated read time 8 min read

Hatalmas fába vágta fejszéjét a Nógrád megyei Robinson Szigetek Kemping, hiszen egy nem mindennapi szabadidőpark gondolata mára már valósággá vált.

 

 

A Szécsény mellett található kemping eddig sem panaszkodhatott, hiszen csodálatos környezetben és az Ipoly holtág rendszereinek szívében valódi kis paradicsomra találhatott az, aki arra járt turistaként, vagy akár horgászni. Személy szerint én mindkettőt tapasztaltam és rengeteg olyan dolog van, ami jogossá teszi a kijelentést, hogy a

2019-es év legjobb családi szabadidőparkja, a Robinson Szigetek!

Ne kérjétek, hogy mindenre külön kitérjek, mert annyi a látnivaló, hogy azt csak személyesen lehet leginkább megtapasztalni.

A Robinson Szigetek területe és elhelyezkedése:

Info:

A Robinson szigetek 4 km távolságra helyezkedik Szécsény város központjától, az Ipoly és a 22. számú főútvonallal határolt „NATURA 2000” természetvédelmi területen. Ma két a 3,5 hektáros tó és közel a 2 km hosszan tekergő Ipoly holtágak rendszere számos vízimadárnak és növénynek ad pompás élőhelyet. Könnyen megközelíthető jól járható, karbantartott, makadám köves földúton személyautóval, illetve autóbusszal vagy akár kerékpárral. A távolsági autóbuszjárat a városközpontban áll meg, a személyvonat úgyszintén, innen gyalogosan lehet megközelíteni a tábort.

Igen látható, hogy Budapesttől kb. 1,5-2 óra alatt megközelíthető a kemping és a 22-es főúttól még nagyjából 2 km a terület. Az út befelé már nem egy sztráda, de télen-nyáron járható. Ilyenkor nyáron csak lépésben tudtunk bemenni, mert porzik rendesen az út, és ki az aki szereti a gyalogosokat, bicajosokat porfelhőbe burkolni? Senki.

Mi egy ISUZU D-MAX tesztautóval érkeztünk, aminek meg se kottyant a döcögős út. Gyorsan ki is dekoráltam a környéket és le is fényképeztem, mert egy későbbi teszt cikk alanya lesz.

 

Info:

Információink szerint az idén elkezdődik a szilárd útburkolat kiépítése, ami megkönnyíti a közlekedést

Szóval a terület hatalmas, 600.000 nm, a szíve-lelke a kemping, tehát még azt is el kell érni. Ez a pár száz méter maga a csoda a pesti ember szemének, mert olyan élővilág van itt, hogy azt elmondani csak Darida Tibor fotográfus tudná. A képein keresztül meg tudom mutatni azt, ami leírhatatlan.

Tibi egy nagyon lelkes fotós, akit leginkább a természet szeretete mozgat. A képei magukért beszélnek.

 

 

 

 

Ahol ilyen élővilág van ott csak jó lehet pihenni. Nem permeteznek, nincsenek nagyfeszültségű villanyoszlopok, tehát egy igazi háborítatlan mesevilág, ahová bárki bepillanthat.

 

Lassan beérünk a kemping bejáratán, amikor már látható mindkét nagy tó, az 1-es és a 2-es is. Itt már az ember a szemét kapkodja jobbra balra. Szépen kialakított parkolók , központi helyiségek, mosdók, kölcsönző.

Itt már a horgászokat is meglátjuk, mert azokból itt mindig van. Nem csak hazai, de szlovák horgászok is előszeretettel jönnek ide a szabadidejük eltöltésére. Persze országos és nemzetközi halfogó versenyek is vannak évente több alkalommal. A tavak mellett elhaladva baloldalon láthatjuk a június 14-én átadott kalandparkot, aminek a sajtótájékoztatójára és az ünnepélyes megnyitójára is meghívást kaptunk.

A megnyitón nagyon sokan voltak és mindenki elégedetten mosolygott, de leginkább Varga Béla, a Robinson Szigetek szabadidőpark ügyvezetője, hiszen biztosan nagyon várta ezt a napot. Gyorsan szelfiztem vele egyet és sok sikert kívántam a további munkájához és még több elégedett vendéget.

 

Varga Béla a Robinson Szigetek kemping ügyvezetője balról

Ettünk-ittunk mulattunk, de azért ne menjünk el a halak mellett, hiszen kapitális méretű bajszosok vannak a vízben. 17-20 kg-os pontyok, harcsák, csukák, balinok, sügérek bújnak meg a vízrendszerben. Szóval ez tuti, mert magam is fogtam itt pontyot és harcsát is. Persze természetesen én is híve vagyok a Fogd meg és engedd vissza elvnek, ezért vissza is engedtem.

Az alábbi képen egy lelkes horgász van, aki idén áprilisban még a kalandpark elkészülte előtt fogta ki ezt a szép pontyot.

 

 

HORGÁSZAT

A két tavunk és a szigeteinket “körbeölelő” Ipoly holtágak tárt karokkal várják a horgászokat. A táborunk már több neves horgászversenynek is adott otthont, emellett szigetünket a pergető horgászok paradicsomaként tartják számon.

RENDEZVÉNYEK-CSAPATÉPÍTÉS

Legénybúcsú, születésnap, céges rendezvény, baráti bográcsozás? Van még egyéb megvalósítható ötlete? Mi minden rendezvényre vevők vagyunk!

 

 

SPORTOLÁSI LEHETŐSÉG

A sok víz és a holtágak csatorna rendszere kedvez a vízi sportoknak, míg a zöld területek pl.: edzőtáboroknak, labdajátékoknak nyújtanak megfelelő helyszínt.

2018-2019-ben épült canopy tárcsás csuszka és akadályverseny pályánk pedig az igazán bátrak számára nyújtanak ideális sportolási lehetőséget.

 

TÁBOROZÁS-KEMPING

35 darab faház, 2 db közösségi ház és számos sátorhely áll minden kedves vendégünk rendelkezésére. Szigetünk ideális helyszín táborok számára.

 

 

ESKÜVŐ

Életre szóló esemény a természet lágy ölén?
Az ifjú pár kéréseire minden megoldható: Szertartás, esküvői menük, dekoráció, party sátrak, élőzene, fotó-videó felvétel, szállás, zártkörű rendezvény és minden más, amit igény szerint szeretnének.

 

 

GONDTALAN PIHENÉS

Egyszerűen csak pihenésre vágyik? Egyedül vagy csoportosan? Nálunk ez is megoldható! Központban a természettel, távol a technikától és mégis közel egy kellemes történelmi kisvároshoz: a Hollókő Ipolytarnóc turisztikai tengely mentén.

 

A terület feltűnően tiszta, ami nagyon jó. Vannak kihelyezett kukák, így aki nem akarja a szemetet hazavinni, az itt bedobhatja, de azért én azt mondom, hogy tegyük egy zacskóba és dobjuk az otthoni kukába. Nekünk ez semmiség, de egy ekkora terület rendbetartásánál, már nagy segítség. A faházak zárhatóak, szúnyoghálós ablakokkal felszereltek. Áram sajnos nincs a házakban, csak a központi helyiségekben, ahol a mosdók, hűtők, mosogató, valamint étkezésre, bandázásra kialakított hely van. Itt akár 20-30 ember is kényelmesen elfér.

A házak között akár mezítláb is lehet közlekedni, mert nincsenek szúrós, tüskés gazok, így tényleg átszellemül az ember a nomád világba. Az egyik nagy sikere a helynek, hogy az emberek elfelejtik a mobiltelefon nyomkodását és beszélgetnek, grilleznek, egymással. A naplemente pedig elfeledtet minden hétköznapi gondot, ami a Robinson Szigetek területén kívül maradt!

 

 

 

Összességében a Robinson Szigetek kemping egy nagyon nyugodt, barátságos és kellemes hely az aktív és a passzív pihenést kedvelőknek egyaránt.

Mi mással tudnám befejezni, mint amit Varga Béla mondott arra a kérdésemre, hogy mit jelent neki a Kemping:

Földön, vízen, levegőben!

Sok sikert hozzá, hamarosan találkozunk!

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek