Natur Aktív, Bio vegán szendvicskrém- Aldi teszt

Estimated read time 7 min read

Sziasztok!

Mi szeretünk otthon nyugodtan reggelizni és azt minőségi élelmiszerekkel és lehetőleg minél színesebben és változatosabban.

Szeretnék most valami igazán finomat mutatni nektek.

 

 

Natur Aktív Bio Vegán Szendvicskrém

 

 

A szendvicskrémet Budapesten a XXI. kerületben Csepelen vettem, a II.Rákóczi Ferenc úton. Érdemes ezt az üzletet megnézni, habár mindegyik Aldi kb. ugyanolyan, de ez nagyon kilóg az én képzeletbeli listámon. Igen menjetek el oda. A csepeli temetővel átellenben van, talán így mindenki megtalálja könnyen.

Miért írom ezt? Vakít az üzlet a tisztaságtól! Ugye a rend és a tisztaság sosem tűnik fel senkinek, csak az ellenkezője. Na itt azonnal azt látod, hogy világos van, tisztaság és még a zöldségek is szépen ki vannak rakva, mintha csak a katonaságnál lennék. Én nem mertem fényképezgetni az üzletben, nehogy rám szóljanak a dolgozók, de ha nem hiszitek, akkor menjetek el oda, de tényleg!

 

 

Szóval itt vettem, az „ország legjobb Aldijában” a reggelire szánt szendvicskrémeimet. Három eltérő ízt vettem ugyanabból a fajtából, habár van választék rendesen.

Leginkább engem a bio és vegán cuccok érdekelnek, ezért esett a választás a

Natur Aktív bio Vegán szendvicskrémre. Reméltem azért, hogy vegán létére jó lesz és annak ellenére, hogy nem volt valami eget verően magas ára.

Egy ilyen 200 grammos doboz 599 Ft. Ez nekem sokáig elég ha a reggeli pirítóst akarom megbolondítani.

 

 

 

A három íz ami a kosaramban landolt

  • Csicseriborsó
  • Zöldséges és zöldfűszeres
  • Aszalt tönköly és tökmagos 

 

Kedves háziasszonyok, apukák és iskolás gyerekek! Leginkább a három közül nekem az utolsó keltette fel azonnal az érdeklődésem. Az aszalt tönköly miatt és a miatt, hogy lehet e érezni a termékekben a csicseriborsót, zöldségeket, vagy akár a tökmag ízét. De az is felmerült bennem, hogy lehet csak hozzáadott ízesítők adják a termék ízét, zamatát.

 

Nézzük, vagyis kóstoljuk meg a csicseriborsós Natur Aktív Bio Vegán szendvicskrémet!

 

 

Info:

A csicseriborsó (Cicer arietinum) a pillangósvirágúak (Fabaceae) családjába tartozó, egynyári növény. A népnyelvben bagolyborsónak is nevezik. Szára négyszögletes, elágazó. Az étkezésre használt fajtájának virágai fehérek. Termése hüvelytermés, mely világos színű. Június-júliusban többnyire önmegporzással termékenyül. A hüvelyekben 1-3 mag található, melyek gömbölyűek, sárgás színűek. A termés íze kellemes, dióra emlékeztető.

Rendszeres fogyasztása esetén elérhetjük, hogy vér koleszterinszintünk csökkentjen, így csökkenhet a szív-, és érrendszeri megbetegedések kialakulása is.
Kutatások igazolják, hogy pektintartalma miatt csökkenti az étkezések utáni gyors vércukorszint-emelkedést, ezért a cukorbetegek számára is közkedvelt növény. Fokozott fehérjetartalmának köszönhetően gyakran fogyasztják sportolók, idősek is.
Alacsony zsír- és magas rosttartalma kedvezően hat a fogyókúrázókra.
A növény tartalmaz karotint, valamint E-vitamint is. 100 g csicseriborsó energiatartalma 1292 kJ, azaz 314 kcal.

A doboz sárga és zöld színekben játszik, így ha ezt szeretjük, akkor messziről észre is vesszük az üzletben.

A tetőn látszik a csicseriborsó, vajon tényleg érezhető is?

A dobozon kiderül, hogy nem csak csicseriborsót, hanem fokhagymát, szezámmagot és szójababot is tartalmaz, a fűszerek és a sűrítőanyag mellett. Azt gondolom, hogy semmi tartósítószer nincs a termékben, mert a felbontás után 3 napig fogyasztható. Segítek, nem marad meg három napig, mert elfogy!

 

 

A termék Bécsben készül és az alapanyagokat ellenőrzött mezőgazdaságokban termelik bio körülmények között.

Ízre tiszta csicseriborsó! Kb. olyan, mintha nekilátna a nagymama a saját csicseriborsóját megfőzni és lehűtve frissen kennénk a pirítósra, vagy csak úgy nemes egyszerűséggel, akár kiskanállal eszegetnénk, mert ezt így is lehet!

Nagyon finom, és semmi mellék íz nincs!

Egy kis savanyú íze ezért van, de ez a hozzáadott citrom „bűne” lehet, de hát ez így jó!

Zöldséges és zöldfűszeres szendvicskrém

 

 

Látjátok milyen kreatív vagyok? Stílusosan egy salátára tettem és így fényképeztem le a zöldséges és zöldfűszeres szendvicskrémet.

 

 

Na itt aztán érzékszervi vizsgáló legyen a talpán, aki megmondja mi az az íz, ami leginkább dominál. Nekem a három szendvicskrém közül ez ízlik a legjobban. Nem teljesen pépes, mint a bébiétel. Lehet roppantani a kis zöldségeket a krémben. Nagyon tartalmas és laktató is. Szerintem a svédasztalok nagy kedvence lehet a gyerekzsúrok alkalmával, vagy bármelyik céges rendezvényen. Egy biztos, hogy ezzel a zöldséges-zöldfűszeres szendvicskrémmel nem lehet mellé lőni. No1 ez a szendvicskrém!

 

 

Aszalt tönköly és tökmagos szendvicskrém

 

 

A képen látszik is és a többi szendvicskrémnél is így van, hogy a zárótető alatt egy légmentesen záródó alufólia van. Ezt nagyon könnyű lehúzni szerencsére, és nem darabokban jön le.

Azt is láthatjátok, hogy az aszalt tönkölyös-tökmagos krém is hasonlóan krémes, mint a legelső, csicseriborsós. Nagyon könnyen kenhető és nem dermed meg a hűtőben, mint pl. a vaj.

A tökmagok természetes gyógyító hatása többféle betegségben is elismert. A vérszegénységtől a vese-, szív- és májbántalmakig szinte mindenre pozitív hatással van. Habár a tökmagok méretben és alakban is különböznek egymástól a tök típusának függvényében, mégis egyazon hatásuk van: kiváló energiaforrásként, féreghajtóként, afrodiziákumként, nyugtatóként/altatóként, hashajtóként és vérszegénységorvoslóként tartják azokat számon.

A tökmag-kúra hatékonyan kezeli a prosztata-problémákat, az álmatlanságot, és enyhíti a vashiányból fakadó panaszokat is. A kezelés ugyanakkor távol tartja a csontritkulást, és megelőzi a prosztatarákot.

Valóban érezni a tökmag ízét!

Pont olyan, mint amikor ellátogat az ember az őrségi Őriszentpéterre a tökmag fesztiválra és mindent eláraszt a frissen pirított tökmag illata. Itt is érezni lehet minden falatnál.

A fenti képen látszk, hogy menyni minden van a szendvicskrémben, ami tartalmassá és ízletessé teszi. Meghatározni a domináló ízeket nehéz. Elsősorban ugye a tökmag, de érdemes megkóstolni, mert a gyerekek kedvence lehet és még egészséges is!

Ugye a német izlés a magyarhoz képest teljesen más. Nekünk is más ízlik, mint a németeknek, osztrákoknak. Ennek ellenére valahogy jól nyúlt ezekhez a  termékhez az Aldi. Nem csak igényes csomagolás jellemzi, hanem valóban finomak is.

 

 

Összességében nagyon jó termék és visszatérve a cikk első részéhez, az ember örömmel megy egy ilyen patika tisztaságú üzletbe a napi bio, vagy vegán ételeiért!

 

 

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek