Lamax Solitaire 1-teszt

Estimated read time 5 min read

Lamax Solitaire 1, avagy a hordozható házibuli.

Gondoltál volna arra évekkel ezelőtt, hogy egy viszonylag kicsi hangszó fogja szolgáltatni a házibulijaidnak, szombati piknikezésiednek, akár túrázásaidnak zenei aláfestését?

Ha az előző kérdésre nemmel válaszoltál, akkor itt az idő, hogy megmutassam azt az eszközt, amely pont ezeket a programokat fogja feldobni.

A dobozon a terméket pillanthatjuk meg először, amely a Lamax szokásos színeiben pompázik. A fekete a domináns szín, melyet egy kis kék dob fel, és tesz látványossá.

Szépen lekerekített ház és stílusosság jellemzi a hangfal testet. Akár lány vagy, vagy fiú tökéletesen passzolni fog hozzád. A csomagoláson még találhatóak ikonok is, melyek alapinformációkkal látnak el bennünket, mint például hatótávolság, maximum hangerő, súly, méret stb.

A doboz tartalma

  • 6000 mAh-s hangszóró
  • Micro USB töltőkábel
  • 3,5mm jack audió kábel
  • Felhasználói kézikönyv

Első gondolatom, hogy a Solitare1 lehet a kis tesója  a Sentinel bluetooth  hangfalnak, habár teljesen más paraméterekkel van megáldva és egy kicsit azért durvább megjelenéssel is.

 

Látszik a két hangszórón az eltérés, elegánsabb, letisztultabb és valljuk be, hogy jó ránézni. Na de térjünk vissza a Solitare 1 hangfalhoz!

 

A design szép és letisztult. Nekem leginkább a Lamax felirat tetszik a front részen, ami a hangszórókat takarja. De természetesen jó dolog a strapabíró fém ház is. Olyan ez mint a hangszórók terminátora. Kívül fém, belül pedig …., na ebbe jól bele kavarodtam.  Szóval fém és pont.

A hangzás templomian szép!

A két kis mély sugárzó úgy adja vissza a hangokat, mintha csak a bazilikában lennénk és a néma csöndben egyszer csak megszólalnának a mesterien elkészített orgonasípok. Valóban élmény hallgatni a Solitare1 hangfalat. Ez a hangzási élmény leginkább a hangerő 40-90%-nál hallható. Ebben a tartományban dolgozik legjobban szerintem.

Bluetooth

A Lamax Electronics 2×10 W-s sztereójának köszönhetően a ház másik felében is tökéletesen lehet hallani az éppen játszott dalt. Akár 12 órán át táncolhatunk a zenére, mivel egy teljes töltés alkalmával ennyi időt kapunk arra, hogy folyamatosan üvöltessük kedvenc nyári slágereinket. A jó idő beköszöntésével pedig ezt akár egy parkban is megtehetjük. A 15 méteres hatótávolság pedig kényelem szempontjából egy hatalmas pluszpont.

Nem kell ott hagynod a telefonodat a hangszóró mellett egész este, kedvedre kockulhatsz a ház másik felében, a buli akkor sem fog megállni. A Solitaire 1 mérete miatt egyszerűen beledobhatjuk a táskánkba, hiszen csak 200 x 65 x 60 mm. Nem kell aggódnunk, hogy a hátizsákunk kilókkal nehezebb lesz, mivel mindössze 715 grammot nyom a termék, amely egy erős, masszív dobozban érkezik.

A bluetooth hangfal hátulján van a mini USB töltőnyílás, mellette a 3,5 mm-es jack aljzat és ezek mellett a reset gomb, amit véletlen se lehet benyomni, mert mélyen a hangfal síkja alatt van. Ezt egy kis tollheggyel, vagy más vékony eszközzel lehet benyomni ha szükség van rá. Ilyenkor a Solitare1 elfelejti az összes párosítást és alaphelyzetbe áll vissza.

Egyébként párosíthatjuk telefonunkkal, táblagépünkkel, de akár a TV-re is csatlakoztathatjuk, így kedvenc sorozatunk vagy filmünk nézése egy új szintre lép. A 4.2 bluetooth rendszer miatt a zenehallgatás biztosabbá vált. Nincs hatósugáron belüli szakadás, vagy éppen zajos, nem megfelelő adatátvitel.

Összességében engem nagyon megfogott a termék azzal, hogy egyszerűen tudom bárhova magammal vinni és mindig befér a hátizsákomba. Feldobja a kerti sütögetéseket, a piknikeket a Margitszigeten, és a túrázásokat a budai hegyekben. A mindennapokban használatos eszközzé vállt teljesítménye és mérete, valamint dinamikus basszus hangzása miatt.

A LAMAX ismét egy szép és praktikus szabadidős terméket dobott a piacra, aminek használata sokak megelégedésére fog szolgálni.

 

Műszaki jellemzők:

Hangszóró paraméterei

2 x 10 W,  45 mm, 75H z ~ 18 KHz

Akkumulátor

Li-Ion 6000 mAh

Lejátszási idő

Akár 12 óra

Töltési idő

3 óra (5 V / 2,1 A)

Bluetooth lejátszási lehetőségek

Bluetooth, 3,5 mm-es jack

Bluetooth verzió

Bluetooth 4.2

Hatósugár

Akár 15 méter

Kihangosítás

Beépített mikrofon, és vezérlőgombok

Méretek

200 x 65 x 60 mm

Súly

715 g

Működési és tárolási hőmérséklet

-20°C – +50°C

A Solitarie 1 ára akciósan 22490 Ft.

 

A Lamax Solitarie 1 hangfalat az emaki webáruháztól kaptuk és megtudtuk, hogy a Csehországi régió legdinamikusabban fejlődő elektronikai cége a Lamax, aminek a legnagyobb kínálata az eMaki webáruházban van.

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek