XIAOMI 4C TESZT

Estimated read time 3 min read

A Xiaomi feltörekvő márkaként nem csak mobiltelefonokat, hanem szinte mindent gyárt már.

A GearBest webáruház pedig most egy Xiaomi 4C típusú routert küldött, hogy megnézzük mit is tud a konkurens ismerős márkákhoz képest.

A 4C router fehér letisztult a Xiaomitól megszokott csomagolásban érkezett.

Elől a termék fotója, hátul pedig a specifikációt olvashatnánk, ha nem lenne az egész kínaiul.
Ennek oka, hogy a routert elméletileg a kínai belpiacra gyártja a Xiaomi, de webáruházakon keresztül bárki megveheti.

Ha kibontjuk a dobozt a routeren kívül egy adaptert és egy üzembe helyezési útmutatót találunk, illetve itt jön még egy kis fordulat, mert mivel kínai belpiacos a termék csak az ő konnektorukba való csatlakozású adaptert kapunk.
Szóval, ha használni szeretnénk egy eu-s átalakítóra is szükségünk lesz.

A 4C routeren összesen három csatlakozót találunk ebből egy az internet fogadására való a másik kettő két darab 100 mb/s-ra képes hálózati csatlakozó, de a hangsúly a 4 darab 5dBi antennán van amivel 2,4 GHz-es hálózaton 300Mbps sebességre képes.

A fehér letisztult külső a lapos kialakítással nagyon jól néz ki. Szépen elrejtőzik az asztalon, nem zavar senkit és nem tolakodó a kis kék LED burkolaton átszűrődő fénye sem.


A beállítása webes felületen necces, mivel csak kínai írásjeleket látunk, ezért a dobozon lévő QR kód segítségével letölthetjük a telefonunkra a saját applikációját a MI WIFI-t amivel minden beállítást elérhetünk a router saját hálózatára lépve.

A rövid videómban bemutatom a router menüjét, most nem mennék rajta végig egyesével. Igazából minden hétköznapi beállítást megtalálunk, de ami még jobb, hogy repeaterként (a meglévő wifi jelünket oszthatjuk tovább vele) is használhatjuk!

Az alkalmazásába épített sebességmérővel letesztelhetjük a ház szegleteiben, milyen letöltési sebességre képes a 4C.

Körül belül egy hete használom és ez idő alatt egyszer sem kellett újraindítani, mert lefagyott vagy, mert szakadozna a wifi jel. Persze csak huzamosabb idő után derül ki, hogy a Xiaomi routere hozza e az elvártat, de az ára így is nagyon baráti.

Ha szeretnéd kipróbálni ezen a LINKEN megveheted.

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek