VIWA Vitamin Víz

Estimated read time 9 min read

Viwa vitamin víz, amiről most beszélni fogok és bátran mondhatom, hogy elég jóízű teszt időszakon vagyok túl.

A terméket a gyártótól kaptuk csak úgy meglepetésszerűen, hogy mondjuk már el mit gondolunk, vagy mik a tapasztalatok. Persze nem kellett kétszer mondani, és sorban nyitottuk is ki a kis PET palackokat.

Viwa Vitamin Víz

Első pillantásra mindegyik flakonba ugyan annyi üdítő került. Üdítő? A fólia címkén az áll „vitamin water”. Kicsit megtévesztő az egész megjelenés, mivel arra akar utalni, hogy ez egy amcsi termék, holott ízig- vérig magyar. De nincs is ezzel baj, mert el kel olvasni a címkén az információkat és mindent tudhatunk. Mármint ha jó a szemünk, mert a betűk nagyon apróra sikerültek.

A feliratból az is kiderült, hogy többféle vitaminnal és stevia, természetes ízesítéssel készült termékről beszélünk. Aki szereti a szénsavas üdítőket, azokat el kell szomorítanom, mert szénsavmentes az összes íz.

A palackról a kupakot könnyen le lehet tekerni(de jó), ami szimpatikus, mert legutóbb majdnem egy láncfűrészt kellett elővenni egy pet palackos üdítőhöz. Szóval ez senkinek nem tűnik fel, vagy csak akkor, amikor nem tudja letekreni és pont akkor, amikor éppen szomjan akar halni az illető.

A Viwa vitamin víz öt ízben kapható és szinte mindenütt elérhető. Ez mondjuk jó hír, mert még az autópályák mellett az OMV kutak SPAR shopjaiban is láttam és olyan 280Ft körül volt ha jól emlékszem. De üzletektől függően van 199-ért is, ami jóval olcsóbb, mint a kóla és abban minden van, csak az nem ami nekünk jó. Na de vissza a Viwa termékekhez.

  • Citrus, C-1000
  • Vörösáfonya
  • Narancs-Maracuya
  • Citrus
  • Grapefruit

Ennek az öt íznek a megjelenése és színvilága igen megegyező, kivéve a vörösáfonya, aminek a színe nem a sárga árnyalatai a többihez képest. A termékeken láthatóan jelezték, hogy cukor helyett, inkább a Dél-Amerikában őshonos stevia levél kivonatot használják, ami egyrészt egészséges, másrészt pedig sokkal intenzívebb, mint a cukor.

Az indiánok használták elsőként a stevia leveleket, de ők még külsőleg a sebekre kötötték, így hihetetlenül gyorsan gyógyúltak a sebek. Ezután már ételek és teák főzésére használták, így lassan elterjedt jótékony hatása és az édesítésre használt szerepe az egész világon.

Az első amit megkóstoltam a Viwa vitaminvíz palettáról az a Citrus C- 1000

 

 

A C-1000 a nagymennyiségű C vitaminra utal, ami nem is rossz így a téli hidegek előtt és nem utolsó sorban az egyik legfontosabb vitamin az emberi szervezet számára.

Azt hiszem nem is akarok tovább keresgélni, mert nekem ez az íz nagyon bejön. Bejön, mert nem édes, bejön, mert nem szénsavas. Az ízére nem is emlékszem, mert azonnal megittam az összeset, mintha egy sivatagban lennék 2 hete és a kiszáradás küszöbén állnék. Később azért volt még mit csapra verni, mert a készlet nem egy darabból állt. Azt vettem észre és most kövezzetek meg ha nem így van, hogy sokkal jobban esik apró kis kortyokkal megiszogatni, mint egy-két húzásra legurítani. Citrus C-1000 nagyon jó! Nem tudnám megfogalmazni, mert ki kell kóstolni nektek is.

Haladjunk tovább és nézzük kicsit a többi ízt is.

Viwa Vörösáfonya 

 

A vörösáfonya nem az én ízvilágom, de azért iszogatom azt is. Itt már nem kimondottan a C vitamin van előtérben, hanem egy komplex keverék is, ami az alábbi vitaminokkal van dúsítva. B1, B6, B7, B12, C

Az íze nekem a meggybefőtt levére hasonlít leginkább, csakk könnyedebb és nem olyan édes.

BIOTIN (B7-VITAMIN)

A biotinról manapság egyre többen tudják, hogy jó haj- és körömerősítő, azt azonban már kevesebben, hogy ugyanilyen hasznos lehet cukorbetegségben is.

B1, B6, B7, B12, C na és fért még bele egy kis koffein is. Arra azért kíváncsi lennék, hogy százalékos arányban mennyivel lehet kevesebb koffein a Viwa vitaminvízben egy átlagos energiaitalhoz képest. Ezt lehet nem tudjuk meg soha, de ha közeli a szám egy presszó kávéhoz, akkor inkább ezt iszogatnám az auóban éjjeli vezetés közben.

B1 vitamin

Fő feladata a szénhidrát-anyagcserében résztvevő enzimek működésének segítése, emellett pedig támogatja az idegrendszer működését, ezenkívül hasznos a diabéteszes neuropátia és a kardiomiopátia kiegészítő kezelésében.

 

Narancs-Maracuya

 

A narancs az mindíg telitalálat nálunk európai embereknél, mi almán nevelkedtünk és a trópusi gyümölcsökre kiéhezve rabolunk minden narancs ízű dologra, ami csak létezik. Ebben az ízben ne keressünk koffeint mert olyan nyomokban tartalmaz, mint az afrikai bantu néger faluban a hóvihar, vagyis nulla. Helyette viszont vitaminokkal dúsított narancs-maracuya ízesítéssel találkozhatunk. B1, B6, B12, C, Aloe Vera, Biotin, Cink. Mint az összes Viwa üdítőnél, ennél is a legjobb ha hűtőben tároljuk olyan 4-5 fok körül, mert akkor a legjobb. És pici kortyonként érezhetjük az ízeket. De jó, hogy nem szénsavas.

B6 vitamin

A B6-vitamin az egyik legtöbb feladatot ellátó vitamin, részt vesz a vörösvérsejtek képzésében, az fehérjeszintézisben és ingerületátvivő anyagok – pl. a szerotonin – szintézisében, tovább segít felszabadítani az elraktározott energiát.

 

Citrus

Zero, pedig ez nem semmi!

A csomagoláson zöld betűk és zöld felirat jelzi ZERO, na akkor meg is van mit fogok inni Zero kóla helyett.

 

C vitamin

Az aszkorbinsav fokozza szervezetünkben az immunrendszer működését, növeli a fehérvérsejtek számát, melyek szembeszállnak a testünket megtámadó kórokozókkal, és fokozza a fehérvérsejtek működését. Jelentősen csökkenti a meghűléses betegségek, a nátha tüneteit. forrás (webbeteg.hu)

Na ez valami csoda! Az hittem az elsőnél, hogy nekem nem is kell jobb, erre itt van a immunity Zero C ezres, mint valami jövőből érkezett terminátor film robotja, ami viseli a jövő minden tudását és ezekkel felvértezve várt engem. A Zero C ezres nálam nagyon bejött!  Ez a jövőt idéző és filmeket eszembe juttató üdítő eddig nálam a No1 ha lehet ilyet mondani. Semmi rossz utóíze, pedig azért valljuk be, hogy minden édesítőnek van utóíze a cukrot kivéve. Na de ebben nincs cukor. A cukor megköti a vizet a szervezetben és még szomjasabbak leszünk. Nálam ez az igazi mozizós üdítő, nem a kóla. Gondoljunk csak bele, amikor megvesszük a sós pop cornt és a kolát a mozikban és 10 perc után annyira szomjasak vagyunk, hogy  nem győzzük inni a cukros üdítőt. A sós pattogatott kukorica alapjában elvonja a vizet a szervezettől és még ráteszünk egy nagy adag kólát, ami szintén vizet köt meg és még a vércukrot is egekbe veri a szervezetben. A lehető legrosszabb amit tehetünk, mert a kukorica pattogtatásra használt olaj is duplázza a kukorica nem jótékony hatását. Szóval én ezután inkább beugrok mozi előtt és veszek  Viwa vitaminvizet, amitől fel sem fújodik az ember, mert nem szénsavas.

Mától nekem ez a Zero C ezres a Mozi Drink!

 

Grapefruit

 

Ez az a trópusi íz, ami mindig telitalálat annak, aki szereti. Én elvagyok vele, de kimondottan nem szoktam a boltok polcain ezt az ízt levenni. Íze nem rossz és  el kell mondani, hogy nem érezni a „műanyag” ízt, vagyis nincs túltolva semmi. Persze tudjuk, hogy a mai termékekben olyan ritka a természetes összetevő, mint sivatagban a vadvízi evezés, de ettől függetlenül leginkább olyan 8-as pontszámot adnék erre az ízre, ha én lennék az üdítők versenyének x factor mentora.

 

Összességében a Viwa vitaminvíz termékekről talán pár szóban annyit, hogy tetszetős, igényes és még jól eltalált ízvilággal is bíró termékcsalád. Olcsóbb és jobb, mint az ugyanakkora fél literes kóla, sőt nem is egy cukorbomba.

 

Vagyis ha már választani kellene, akkor inkább a Viwa!

A temékeket a Viwa forgalmazótól kaptuk és az összeset meg is ittuk!

 

 

 

 

 

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek