Concept VF3030 Gofrisütő-teszt

Estimated read time 6 min read

 

Halihó Kedves Olvasók!

Nagy örömmel teszteltünk, mivel a Concept VF3030 gofrisütő volt a kiszemelt áldozatunk.

Ki ne szeretné a gofrit? Ugye mindenki, és ezért is örültünk a Concept tesztnek.

Concept VF3030 gofrisütő

 

 

A gofrisütő doboza teljesen egyszerű és a használati utasításon kívül nem is volt semmi, persze minek is, mert olyan egyszerű termékről beszélünk, mint a vasgolyó. Nincs semmi kapcsoló, hőfokszabályzó, vagy bármi ami nehezíthetné a dolgunkat. A Concept VF3030 a kisebbik gofrisütő, mert létezik ettől nagyobb is, de nekünk tesztre ez tökéletes, mert nem kell egy komplett iskolai tábort megetetni.(szerencsére)

A beüzemelés teljesen egyszerű, csak be kell dugni a hálózatba és kész is. A készülék hőfok szabályzóval, túlmelegedés védelemmel van ellátva. Ez utóbbi azért nagyon jó, mert mi van ha véletlenül bekapcsolva marad és elmegyünk otthonról? Semmi, nem fog leégni a lakás. Apróság, de nagyon fontos. A gofrisütő a hagyományos kenyérpirító méretéhez hasonlítható és könnyen szállítható akár a horvát tengerparti lakókocsi kempingbe is. A gofrisütő háza műanyag, aminek a teteje inox design borítású. Nem nagy szám, pont mint a többi hasonló sütő. A lezárható tetőn van a piros és zöld kontroll jelző lámpa, ami a zöld a sütést, míg a piros az üzemben lévő, működő készülék jelzése. A kábel kicsit rövid szerintem, tehát olyan helyen kell használni, ahhol 1,5 méternél közelebb van a konektor. A sütő lezárása a készülék íves fülén lévő rápattintós zárral lehet. Egyszerű, de nagyszerű!

 

700 Watt teljesítmény. Persze csak akkor, amikor a zöld jelzést látjuk és teljes kapacitással „dübörög” a gofrisütő. Szakaszos üzemű készülékről beszélünk, ezért takarékosnak mondható. Szerencsére a talpain pici kis gumik vannak, ami még az üveg, vagy a márvány pultokon sem csúszik meg, amikor felnyitjuk a sütő tetejét. Használat közben nem tud annyira felmelegedni, hogy a fogantyú felmelegedjen és megsüsse a kezünket.

Akkor kezdődjön a bevetés!

A gofri hozzávalók és az alaprecept.

  • 3 db tojás
  • 15 dkg puha margarin + a gofrisütőhöz
  • 5 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 30 dkg liszt
  • 2 dl tej
  • 1/2 mokkáskanál sütőpor
  • 1 db citrom

 

ELKÉSZÍTÉS

    1. A citromot forró vízzel alaposan megmossuk, héját lereszeljük. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojások sárgáját a margarinnal, a cukorral, a vaníliás cukorral és a citromhéjjal habosra keverjük. Beleszitáljuk a lisztet, hozzáöntjük a tejet, és elkeverjük (annyi tejet öntsünk hozzá, hogy a massza ne legyen túl híg). A tojásfehérjét egy csipet sóval és a sütőporral kemény habbá verjük. Óvatosan a masszába forgatjuk, és elkeverjük.
    2. A gofrisütőt bekapcsoljuk, kikenjük margarinnal, és hagyjuk jól felforrósodni. A sütő nagyságától függően 2-4 kanál masszát teszünk bele, lezárjuk, és 4-5 perc alatt aranybarnára sütjük.

Ha még ez sem lenne elég, akkor nézzétek meg a Mindmegette.hu oldalán a alegjobb 10 gofri receptet és ugorjatok neki ti is!

 

 

Tehát nekiláttunk kicsit kísérletezni a tészták terén és készítettünk sima, kókuszos, kókuszos-fahéjas tésztákat. Ezeket a sütés után természetesen lehet tunningolni szinte bármivel. Mézzel, nutellával, gyümölcslekvárokkal  és ez elmaradhatatlan tejszínhabbal is. Na most megint összeszaladt a nyál a számba, ahogy írom ezeket a sorokat.

A gofrisütés nem szezonfüggő! Lehet az eperszezon kellős közepén használni, de télen is egy születésnapi zsúron. A gyerekek imádni fogják az tuti. Nekem is nagyon bejön pedig elmúltam már én is negyven. Tehát határozottan állíthatom, hogy a gofrit kortól nemtől függetlenül mindenki szereti.

Nem csak az íze miatt, hanem nagyon gyorsan elkészíthető. A készülék magától ki-be kapcsol és nem kell erre külön figyelni. Azt hogy mennyire szeretnénk sötétre sütni azt menet közben eldöntjük és egyszerűen csak felnyitjuk a sütő tetejét és kivesszük. Szerintem ne valami fém késsel, vagy villával szedjük ki, mert a tapadásmentes bevonat megsérülhet. Inkább egy műanyag, vagy fa villát használjunk. A tapadásmentes bevonat csúcsszuper! Még véletlenül sem tapadt bele semmi tészta. Makulátlanul és beleköthetetlenül kijön a kész kockás gofri. A sütés végén egyszerűen csak egy papírtörlőre van szükség a tisztításhoz és kész. Mivel ez elektromos készülék, senki ne tegye a mosogatóba, vagy a mosogató gépbe, mert csúnya vége lesz a készüléknek! Jó hír, hogy az olcsó ár ellenére két év a garancia és az is, hogy szinte a második használat után megtérül az ára a sütőnek. Gondoljunk csak bele, hogy egy négytagú család mennyit fizetne pár gofriért a Balaton parton, vagy lent az Adrián, amikor pesten egy sima gofri 200-400Ft között mozog feltét nélkül.

 

 

 

 

Megsütöttük a több variációban készült gofrikat és szépen át volt sülve középen is. Az egész tészta teljesen egyenletesen megsült, kvázi nem volt olyan része, ami mondjuk sokkal sötétebbre sült volna. A képeken azért eltérőek a gofrik, mert más és más tésztákat készítettünk a simától a kakaósig.

 

 

 

 

Nagyon tetszik a Concept VF3030 gofrisütő, és azon tanakodom, hogy talán a nyaralásra is elviszem, mert az eMaki webáruházban 4990Ft-ért 2 év garanciával több, mint jó!

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek