Lamax X7.1 Naos-teszt

Estimated read time 7 min read

A Lamax ismét egy sportkamerát hozott nekünk. A Lamax X7 Naos első látásra teljesen meggyőző. A hátsó LCD kijelző  2 colos,30 méterig vízálló és a kamera látószöge 170 fokos. Ezeket az adatokat a csomagoláson láthatjuk és azonnal kiderül hogy nem csak full HD felvételre képes a kamera hanem 4K, vagyis 3840 x 2160 felbontás és mindezt 30 fps-ben. A videó formátum Mp4, amíg a fotó felbontás akár 16 megapixeles is lehet. A sportkamerának 64 GB a maximális micro sd foglalata és egy nagyon nagyon jó dolog a beépített wi-fi, aminek egy nagyon biztos androidos applikációja van.

 

 

A Lamax x7.1 Naos akkumulátora 900 mah milyen jó lehetne kicsit nagyobb is, hogy tovább bírja a terhelést, de a gyártó szerint 90 percet bír az akkumulátor full HD felvétel mellett.

Hát ez majd kiderül.

Egy jó kis kamerának nézhetünk elébe, ami 16 megapixeles fotók rögzítésére képes és százhetven fokot lát, tehát majdnem minden benne van a felvételben, csak éppen az nem, aki fogja a kamerát. Egyébként Time Lapse funkcióra képes a kamera, ami szintén egy jó játék. Persze sok kreatív dolog egyik fontos kelléke már egy sportkamerának(is).

Egy másik kis dobozban találunk egy Lamax úszót, amit nem csak arra tudunk használni, hogy a vízben nem merül el a kameránk és nem veszítjük el, hanem azzal is kitűnő felvételeket tudunk készíteni.  Itt meg kell említeni, hogy ezt az úszót más kameránál külön lehet megvenni itt meg már alapfelszereltség és nem csak ez az jó, hanem van benne fejpánt is, ami megint nem olcsó ha külön kellene megvenni. Egyébként nagyon jó a csomagolása a kamerának és minden kiegészítő külön- külön van becsomagolva. Ki is bontottuk gyorsan és a kamera mellett 2 kis doboz volt.

Az egyik dobozban vannak a különböző csatlakozók fordítók szám szerint 7 darab másik dobozban pedig szorító bilincs ami kerékpárra motorra helyezhető kamera tartó konzol és a nyitott kamera tartó mellett a karórára hasonlító távvezérlő is, ami most ajándékként dukál. Ez nagyon hasznos dolog, mert pl. kesztyűben nehezebb a kamera gombját benyomni és ha sisakon van, akkor nem is látjuk, hogy elindult e a felvétel. Ez a kis távvezérlő mutatja amikor a felvétel élesben megy, hogy tudjunk mosolyogni. Ez egy nagyon hasznos kiegészítő INGYEN!

 

 

Van még egy töltőkábel egy plusz polikarbonát hátsó ajtó ami nyitott hogy a hang be tudjon jutni. Egyébként a kamera a csomagolásban polikarbonát vízálló tokban van, ami alatt tépőzáras gyors kötöző és a tisztítókendő mellett apró kis Lamax matricákat találta.

 

A töltést USB porton keresztül egyszerűen megejthetjük. A töltést villogó piros fény jelzi. Kár, hogy ennél a típusnál nincs tartalék akkumlátor. Sajnos ezt külön kell beszerezi, ha nem akarunk bajlódni a töltéssel. Az akksi kapacitását egyébként ki tudjuk tolni a megfelelő beállításokkal és így akár dupla annyit időt is el tud „ketyegni”.

Info

A kamera oldalán az alsó gombbal a kijelzőt le lehet kapcsolni, így energiát takarítunk meg!

A kamera hatalmas kijelzője miatt nem kell a szemünknek kiesni, hogy lássuk azt amit éppen filmre veszünk, vagy amit le akarunk fényképezni. Jó hír, hogy az égbolt a fotóknál nem ég ki. Mármint csak akkor ha tudatosan a napot fényképezzük, mint én ahogyan tettem, de mi az a szerkentyű, ami szűrő nélkül ilyet tud automata beállításoknál.

Készítettem 2 képet. Az elsőt a teljes látószöggel, amíg a másodikat a legnagyobb zoom mellett. Látható, hogy a digitális zoom a minőség rovására megy.

 

 

A kamera egyébként nagyon felhasználóbarát és sokkal több élményt ad, mint amire számítottam ebben az árkategóriában.

Nagyon jó játék a magas fps. A HD méretű felvételeknél a Lamax 7.1 Naos képes a 120 fps-re, ami olyan lassításokat képez nekünk, amit még egyszerűbben vissza tudunk lassítani a számítógépen. Szóval játékra fel! Persze az ellenkezője is igaz, amikor a Time lapse funkciót „gyilkoljuk”.

A kamerát nem mellesleg használhatjuk autós menetrögzítőként is, mert van LOOP funkció, azaz végtelenített felvételi mód. Sőt ajándékba még kapunk egy távirányítós „karórát”, ami simán 10.000 Ft érték lehet.

Azt hiszem a kamera tudása és a kiegészítők mennyisége arra következtet, hogy a Lamax szeretné ha jól éreznénk magunkat az extrém forgatásaink alatt, vagy csak amikor nyaralunk(gondolok itt a vízben használható kiegészítőkre) szóval mindent összevéve azt hittem a Lamax X 7 Mira megjelenésénél, hogy nagyobbat már nem lehet ugrani, de ki kellett ábrándulnom, hogy igen! Az X7.1 nagyon jó cucc, és minden szempontból munkára termett.

A kamerát a legolcsóbban az eMaki webáruházban találtuk 29.900 Ft-ért, ami simán megér ennyit, még ajándéknak is!

 

És egy kis éles próba a kamerával, amit autós kameraként, time lapse videóként, a legmagasabb fps beállítással, napfényben és éjszaka készítettünk, mert mi azért tesztelünk, hogy titeket vásárlókat ne érjen meglepetés amikor hazaviszitek a Lamax X7.1 Naost.


 

LCD kijelző2 inch
Vízállóság30 m
ObjektívA+++ HD széles látószögű 170°-os objektív
Menü nyelveCseh, Szlovák, Lengyel, Angol, Német, Magyar, Litván
Videó felbontások(Videó rögzítés)4K 30 fps, 2.7K 30 fps, 1080p 60 fps, 1080p 30 fps, 720p 120 fps, 720p 60 fps

 

Videó formátumMP4
Fotó formátumJPG
Videó kodekH.264
Fotó felbontások16 Mpix, 12 Mpix, 8 Mpix, 5 Mpix
Fotó módokNormál/ sorozatkép / időzítő / time-lapse fotó
Frekvencia50 Hz / 60 Hz
USBMicro USB 2.0
TárhelyMicroSDHC maximum 32 GB, MicroSDXC maximum 64 GB
CsatlakoztathatóságWi-Fi, micro USB 2.0, HDMI
Akkumulátorkapacitás900 mAh
Akkumulátor élettartamFull HD 1080p videó rógzítés / körülbelül 90 perc
Töltési időKörülbelül 2 óra
Kompatibilis rendszerekWindows XP / Vista / 7 / 8 / 10, MacOS
Méretek59.2 x 41 x 29.8 mm (objektívvel)

 

A csomag tartalma

  • LAMAX X7.1 Naos akciókamera
  • Vízálló tok
  • Oszlop bilincs
  • Rögzítőkeret
  • J alakú tartó
  • Töltő
  • Gyorscsatlakozó
  • Távvezérlős karkötő
  • Csíptetős tartó
  • Egyenes, öntapadós tartó (2 db)
  • 3 csuklós tartó (3 részes)
  • Tripod adapter
  • Tépőzáras tartó
  • Univerzális rögzítő
  • 3M ragasztócsík (2 db)
  • USB kábel
  • Li-ion akkumulátor
  • Tartalék akkumulátor fedél
  • Gyorskötözők
  • Mikroszálas törlőkendő
  • Felhasználói kézikönyv

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek