Lamax Blaze B-1fejhallgató teszt

Estimated read time 4 min read

Már hetek óta használjuk a Lamax Blaze B-1 fejhallgatót és úgy gondoltuk eljött az ideje a véleményformálásnak, vagy nevezhetjük a megszokott módon tesztnek is.

Lamax Blaze B-1

Ez a fejhallgató a Lamax Beat család egyik oszlopos tagja, ami talán zászlóshajója is lehetne a márkának. Persze nem az, mivel nem mehetünk el a fantasztikus X szériás sportkamerák mellett.

De vissza a fejhallgatóhoz

lamax beat

A fejhallgató külsőre semmi pluszt nem ad a megszokottakhoz képest. Műanyag fejpánt, ami fém fülkagyló rögzítéssel végződik. Ez szinte 180° mozgásra is képes. Hasznos dolog ez, mert be tudjuk hajtani a fejhallgatót és kisebb helyen elfér, és nem utolsó sorban nagyobb biztonságban is van.Lamax beat (1)

Én jellemzően így tároltam amikor nem használtam és így volt könnyebb betuszkolni a kamera táskába a sok kellék mellé. A fejhallgató nincs túl csicsázva. Teljesen egyszerű és letisztult. Egy vékony türkizkék csík tudatja velünk, hogy Lamaxal van dolgunk. A csomagolás tartalmaz egy töltőkábelt egy 3,5 mm jack kábelt és egy vagány kis Lamax zsákocskát, amiben még matricák is vannak. Ezeknek lehet örülni, mert előtör belőlünk a gyerekkori „mindent teleragasztunk” életérzés. Persze jó reklám a Lamaxnak, mert tényleg mindenhová kiragasztjuk a Lamax Beat matricákat.

Lamax Beat (5)A fejhallgató kényelmes első próbára. Én, aki órákat használok fejhallgatókat videó vágások alkalmával, nekem nem mindegy, hogy mennyire kényelmes. A kényelmetlen fülesek nem egyszerűen zavaróak, hanem kimondottan idegesítőek és sokszor rá teszi a munka minőségére a bélyegét. A Lamax Blaze B-1 inkább a normál fejméretű emberek, vagy a kisebb fejméretű felhasználók ütőkártyája lehet. Akinek az átlagosnál nagyobb feje van, annak rossz hírem van, mert a fejpánt „rugóereje” 20-30 perc használat után zavaró lehet. Persze jó ha tart, hiszen így a hallható hangok tényleg hallhatóak maradnak és nem illannak el a fülünk mellett. Ennek akkor van nagy jelentősége, amikor nagy a külső hangszennyezés.

A fejhallgató Bluetooth vevős!!!!

Hurrááá nem kell kábelezni!

Simán feltöltjük a füles akkumlátorát és egyszerűen összepárosítjuk egy másik bluetooth eszközzel. Nem dobja le a kapcsolatot és órákig (7-8 óra) dübörög a rock & roll. A fülesen tudjuk a be és a kikapcsolást, valamint a hangerőt szabályozni.

Lamax beat (4)

Van kábel is a fejhallgatóhoz. Ez a kábel mindkét végén 3,5 mm-es jack dugós és ugyanaz a türkizkék szín köszön vissza rajta, mint a fülesen végigfutó kis csík.

Szóval a hagyományos kábeles üzemmód is opció a Lamax Blaze B-1 használatához. Én igazából ezt használtam és ennek a prioritása élvezte nálam az elsőbbséget. A kameráról sztereo kontroll hangot küldtem a fülesbe több forgatási helyzetben. Megfelelően adja vissza a fejhallgató a magas és a mély tartományú hangokat, amit ilyenkor stúdió minőségű kontroll hangokkal lehet leginkább tesztelni. Kizárja a rendezvények nagy lökéshullámú basszusait és a fülünkbe csak a mi kis „stúdiónk” hangjai kerülnek. A Lamax Blaze B-1 nagyon jó társunk lenne a Tesztvilág Tv műsorgyártásai során, hiszen mi sok extrém körülmény között forgatunk.

Minden esetre örömmel konstatáljuk, hogy megint egy olyan terméket kaptunk, ami teljes mértékben kiszolgálja a felhasználó kívánságait és nincs rossz szájíze az embernek, hogy valami nem klappol.

 

Lamax beat (3)

De ha még ez is kevés lenne, akkor hívjuk fel az anyósunkat, de ekkor se vegyük le a Lamax Blaze B-1 fejhallgatót, mert laza eleganciával a telefonhívással is elboldogul.

A termék ára 13990 Ft, ami nem kifizethetetlen ezért a két összekapcsolt akksis bluetooth hangszóróért.

Ahogy a mesékben mondják „Aki nem hiszi járjon utána!”, vagyis kattintsatok erre a szövegre és nézzétek meg a forgalmazó érveit a Lamax Blaze B-1 mellett.

 

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek