Sony Xperia™ Z5, szerelem első látásra

Estimated read time 3 min read

Sony-Xperia-Z5Hogy is kezdhetnék neki. Ez olyan, mint leírni az embernek az első szerelmét, igen nehéz, nem találja az ember a szavakat. De kezdjük az elején.
Mikor meghozta a futár, a karácsonykor megszokott gyermeki izgalommal bontottam ki a csomagot, hisz rengeteg jót hallottam már erről a készülékről, s most végre magam is megtapasztalhatom! Mikor kézbe vettem az első dolog ami a leginkább feltűnt, hogy milyen nagy a kijelzője, s, hogy az én kezem pedig milyen kicsi. Nem is csoda, hisz 5,2″-es FHD 1080p (1920×1080), Triluminos kijelzőjével majd kétszer akkora volt, mint az addigi telefonom. Bevallom, megfordult a fejembe, hogy hozzá fogok-e valaha szokni, nem kell-e majd mindig 2 kézzel tartanom, de nem. A nagy kijelző segítségével olyan érzése van az embernek, mint ha egy mini laptop lenne a kezébe, hisz mindent tökéletesen lehet rajta látni, nagyon kényelmes a szemnek. Kézben tartását az is segíti, hogy a hátlapja nem csúszós. Nagy félelmem volt, hogy egyszer csak elröpül mert kicsusszan a kezemből, de nem. Nem túl durva, nem túl sima, tökéletes.

Sony Xperia z5Mint sok embernek, nekem is általában a memóriával illetve a töltéssel, meddig bírja egy szusszal a telefon van a bajom, valjuk be, kényes téma. Ezen készülék maximum 200 GB-os microSD™ kártyával rendelkezik, ami elég baráti. Egy töltéssel 2 napot is kibír az egyetlen negatívumként itt csak azt tudom megemlíteni, hogy lassan töltődik. Nincs olyan, hogy van otthon 10 percem, felteszem s mikor elindulok kibírja velem az éjszakát, de ha feltöltöttük becsületesen, hű társunk egész napos nyomkodás mellett is!

Ha már az éjszakánál járunk… Mint már említettem a Sony Xperia™ Z5 kijelzője fantasztikus, nagy, jó minőségben adja vissza a képeket, mindent látszik rajta. Kamerája sem hagy maga után kívánni valót, hisz 1/2,3”-es, 23 megapixeles Exmor RS™ mobilérzékelővel rendelkezik, valamint 0,03 másodperces hibrid autofókusz*, 5-szörös Clear Image Zoom, ISO 12800-as fénykép / 3200-as videó, SteadyShot™ Intelligens aktív móddal, 4K felbontású videofelvételével elkápráztatja az embert.

Sony_xperia_z5_kep

 

 

Sony_xperia_Z5Nem utolsó dolog említeni a kánikula, fesztivál szezon eőtt, hogy por és vízálló! A Sony Xperia™ Z5 operációs rendszere az Android 6.0, a Marshmallow, ami nem csak a nevében édes s közkedvelt, hanem abszolút felhasználó barát s gyors, amihez hosszá tesz a 8 magos proci is.

Összességében ez a készülék 10/9 nálam, a töltés miatt, illetve olykor le is fagyott, de hát nincsen rózsa tövis nélkül.

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek