A Tesztvilág bemutatja a karácsonyi almás-fahéjas-csokis muffin receptjét

Estimated read time 3 min read

Amikor közelednek az ünnepek, a legtöbb háziasszony már hetekkel előtte azon töri a fejét mit főzzön, vagy süssön karácsonyra. Hogy idén kicsit megkönnyítsük olvasóink dolgát, eláruljuk annak az istenien finom muffin receptjét, amellyel évek óta megörvendeztetjük családtagjainkat, kollégáinkat, barátainkat. És jó hírünk van a diétázók és egészséges életmód hívei számára: a receptünk abszolút cukormentes, így bűntudat nélkül fogyasztható akár nagyobb mennyiségben 🙂

Lassan fél éve már, hogy párommal együtt eldöntöttük, étrendünkből megpróbáljuk teljesen száműzni a cukrot és a cukros ételeket. Mivel azonban nagyon édesszájúak vagyunk, ez elég nagy kihívás számunkra. Így a régi, bevált sütireceptjeimet teljes mértékben átalakítottam, egészségesebbé varázsoltam, így ez történt ezzel a muffin recepttel is. Most pedig megosztom kedves olvasóinkkal a nagy titkot 🙂

Hozzávalók:

1,5 kávéskanál só

1 zacskó sütőpor

15 dkg teljes kiőrlésű liszt

10 dkg zabpehely

1 citrom héja

fél citrom leve

2 dl tej

125 g natúr joghurt

2 db alma

1,5 kávéskanál őrölt fahéj

2 db tojás

1 evőkanál bio agave szirup

cukormentes étcsokoládé (Cavalier 85%-os belga desszert csokoládé)

Muffin_index_Tesztvilág

Elkészítés:

A két darab almát megmosom, megpucolom, majd egy tálba lereszelem. Egy másik edényben összekeverem a lisztet, a zabpelyhet, a fahéjat,a sót és a sütőport, majd félrerakom.

Muffin03_Tesztvilág

A lereszelt almához hozzáadom a joghurtot, a citrom héját és levét, a tejet, beletöröm a két tojást és jól összekeverem az egészet, és óvatosan hozzáöntöm a másik edény tartalmához.

Muffin02_Tesztvilág

Az egészet összedolgozom, kóstolás után ízesítem kb. 1 evőkanál agave sziruppal (óvatosan vele mert nagyon édes).

Muffin01_Tesztvilág

Előveszek egy muffintepsit, feltöltöm a réseket muffinformával (én szilikon formákat használom, mert a papírból nagyon nehezen jön ki a sütemény), majd az előmelegített sütőben 170°-200 C°-on tűpróbáig készre sütöm.

Amikor elkészültek a muffinok fogok egy fél zacskó steviával ízesített Cavalier 85%-os desszert csokit, és egy tapadásmentes teflonserpenyőben a legalacsonyabb lángon csokimasszát készítek belőle. A muffinok tetejét bekenem ezzel a csokimázzal, várok, míg kicsit megszilárdul rajtuk, majd tálalom.

Jó étvágyat!

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek