Funkcionális italporok a Tuttitól

Estimated read time 5 min read

A TUTTI funkcionális italporok egész napra megoldást kínálnak a szervezet számára: A WAKE UP felráz, a BOOST UP energikussá tesz, a SLEEP WELL segít megnyugodni a nap végén, a CARE 4U pedig támogatja a szervezet természetes védekezőképességét. Az italporokat a vitamin- és ásványi anyag tartalom, valamint a természetes édesítőszer és az egyéb növényi kivonatok a kor legmodernebb termékei közé emeli.

Mivel kaptunk egy kis kóstolót az italporokból, lássuk, melyik nyerte el leginkább a szerkesztőség tetszését. Öten teszteltünk, ezért kitaláltunk egy pontozós rendszert, akinek ízlett az adott italpor adott egy pontot a terméknek. Így elvileg a maximálisan elérhető pontszám 5 lett, amit előre elárulok a négy termékből egy túlszárnyalt 🙂

 

Care4UCare 4U italpor 7×10 g

A CARE 4U egészségitalban található C-vitamin, EGCG és a csipkebogyó antioxidáns ereje támogatja szervezeted természetes védekezőképességét. A grapefruit ízesítésű italpor magnéziummal, vitaminokkal, epigallokatechin-galláttal, csipkebogyóporral és édesítőszerrel. Hozzáadott cukrot nem, csak természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.

Egy pohár hidegvízbe kell beleönteni a tasak tartalmát, utána jól elkeverni. Fordított esetben nehéz dolgunk lesz a por feloldásával (egyik kolléganőnknek sikerült felcserélnie véletlenül a sorrendet). Végeredményül egy rózsaszínes italt kapunk, amely nem túl édes, jól eltalálták az édesítőszerek arányát. A grapefruit miatt enyhe keserű utóízt hagy maga után, így a szerkesztőség egyik felének kimondottan ízlett, a másiknak kevésbé.

 

Értékelés: 2/5

Ár: 699 Ft/7×10 g

 

Sleep Well 3D_fehérSleep well forró csokoládé italpor 7×20 g

A SLEEP WELL csokis ital egy ízekben gazdag egyedi keverék, melyben nyugtató gyógynövények és vitaminok egészítik ki a kényeztető hatást. Ez a forró csokoládé italpor citromfű-, kamilla kivonattal, ásványi anyaggal, vitaminokkal, cukorral és édesítőszerrel készült. 30 %-kal csökkentett energia- és szénhidráttartalmú.

A dobozon szereplő javaslat szerint forró vízzel kell fogyasztani, így azonban szerkesztőségileg egyetértettünk, hogy túlzottan víz ízű. Langyos vagy meleg tejjel fogyasztva máris megváltozott a véleményünk. Finom forró csoki íz, egy kiváló ízérzékkel rendelkező kollégánk még a citromfüvet is kiérezte rajta (mi többiek nem annyira). Szintén fontos odafigyelni arra, hogy a pohárba vagy a bögrébe először az italport tegyük, mert különben majdnem lehetetlen elkeverni. Egy viszont biztos, aznap mindannyian nagyon jól aludtunk.

Értékelés: 5/5

Ár: 899 Ft/7×20 g

 

Wake Up 3D_fehéWake up kávé italpor 7×20 g

A WAKE UP kávéital egy koffeinben gazdag, testes italkeverék, amely tejjel vagy vízzel is fogyasztható. Segít, hogy lendületesen induljon a napod. Koffein kivonatot, vitaminokat, ásványi anyagokat, ginseng-, ginkgo port tartalmaz.

A Sleep Well italpor után ezt már rögtön tejjel próbáltuk ki, nem is próbálkoztunk a forró vizes lehetőséggel. Hogy kollégáimat idézzem „nem rossz, nem rossz, de nem több egy sima egyszerű tejeskávénál”. Én – aki nem szoktam kávézni a többiekkel ellentétben – eléggé felpörögtem tőle. Egy jó tanács: tényleg tartsuk be a javasolt 150 ml adagot, mert egyébként túl sok lesz…

 

Értékelés: 3/5

Ár: 699 Ft/7×20 g

 

Boost Up 3D_fehérBoost up energia italpor 7×20 g

A BOOST UP energiaital egy extra löket, ami növeli az energiaszinted, feléleszti a tested és az elméd egy hosszú és mozgalmas nap közepén. Ez a trópusi gyümölcsízű energia italpor taurinnal, guaranával, L-karnitinnel, vitaminokkal, koffeinnel, ásványi anyaggal, cukorral és édesítőszerrel készült. 30 %-kal csökkentett energia- és szénhidráttartalmú.

Arra számítottunk mindannyian, hogy a szokásos tutti-frutti energiaital ízt kapjuk. Nagyon meglepődtünk, mert egyáltalán ne hasonlít egyik, általunk ismert energiaitalhoz sem! Finom, kellemes, de nem túlzó édes íz, finom gyümölcsös beütéssel. Délután tea helyett tökéletes választás, ha egy kis extra energiát szeretnénk nyerni a nap végére. A Tesztvilág csapatnak ez lett az abszolút kedvence!

Értékelés: 10/5 (mindenki 2 pontot adott rá!)

Ár: 699 Ft/7×20 g

 

A Tutti funkcionális italporok egyelőre csak a márka weboldaláról rendelhetőek meg.

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek