Genesis Radon 720-7.1 fejhallgató

Estimated read time 5 min read

A Genesis Radon 720 fejhallgatót nagy örömmel vettük, főleg, hogy 7.1 hangrendszer, vagyis a fülesbe épített hangkártya biztosítja a jövő hangzását.

A doboz nem mondható csúnyának, habár nagyon meglepődtem, amikor kibontottam. Nem azért mert piros, hanem azért, mert el is felejtettem, hogy érkezik ez a termék és a kibontáskor egy Lumix fényképezőt vártam.

Na de ez is hamar áldozattá vált és kibontottam. A dobozban egy másik, már nem ilyen szép színes doboz várt, ami rejtette a 7.1 fejhallgatót. Nagyon sokat vagy olyan nagy ugrást nem vártam az 5.1-es hanghatások után, de azért gondoltam, hogy a videó vágásokhoz jó lesz, mert az eddigi Lamax füles már olyan, mint egy világháborús harcedzett katona. Megfáradt és kopott, persze ennyi üzemóra után milyen is lenne.

A Genesis Radon 720 nekem ebben a piros színben nem igazán tetszik. Persze csak a kábelezésen láthatjuk , mert minden más részén fekete.

 

 

De csak addig, amig be nem dugjuk az USB aljzatba. Ekkor kezd maga a füles is pirosan világítani. Sajnos elég nagy fénnyel, de gondolom a „Gémerek” pont ezt szeretik. Minden világítson, legyen az egér, monitor, vagy gépház, de még a forgószék is. Szóval az, hogy nekem halandó tesztelőnek nem jön be a piros fény, az egy dolog.

Szerencsére a win 10 azonnal felismerte a fülest és nem volt szükség informatikai tudásra. 

 

A füles anyaga nagyon strapabíró és jól összeszerelt, de ez jól látszik az alábbi képen is. Nagyon nem kell ezt magyarázni, mert masszív darabról van szó. Ettől függetlenül nem nehéz.

 

Specifikáció:

Alap szín: Fekete-piros
Csatlakozó: USB
Érzékenység (dB): 102
Frekvencia tartomány (Hz): 20-16000
Hangerő szabályzó: Igen
Hangszóró mérete (mm): 50
Impedancia (Ohm): 32
Kábel hossz (cm): 200
Mikrofon: Igen
Mikrofon elhelyezés: Beépített
Mikrofon érzékenység: -42 dB
Típus: 2.0 fejhallgató
 
 

 

Jöhet a zene…

Hamar levontam a következtetéseket szép sorban..

  • nagyon kényelmes
  • nagy fülkagyló rész
  • hosszú és fonott kábel
  • bekapcsolás előtt már jól tompítja a külső zajokat

A zene szépen szólt és sok olyan menő klipet hallottam, amiben nem hallottam eddig a túlvezérelt hangokat. Annyira kifinomult a füles hangzása, hogy azonnal kritikussá váltam és nevetségesen rosszul éreztem magam a sok „minőségtelen” hazai kliptől. Mármint hangzás terén. Talán az is lehet, hogy a sima sztereó hang nem hajtja meg a 7.1-es hangkártyát. Minden estre jónak, jó, de nem jött a katarzis.

 

 

 

Közben nagy szerencsére jött az ötlet, hogy letöltök egy 7.1-es hangeffektet, mert hát ugye a neten minden is van. 

Elindítottam a elvételt és csak kb. 5-6 másodpercig hallgattam, mert olyan katarzis volt, hogy azonnal szaladtam a páromhoz, hogy ” Gyere ezt hallanod kell!” A vége az lett, hogy nem akarta levenni a fülest, szóval én üldögéltem a boldog 5-6 másodpercnyi élményemmel, miközben hosszú percek óta hallgatta a Genesis Radon térhangzást.

 

Brutálisan lüktet a basszus és él a fejhallgató! Ha csak egy cintányér, vagy pergő hangzik, vagy számítógép vezérelt basszus, minden másodperc élmény!

Oké értem én, de már alig vártam, hogy visszaszerezzem és indítsak valami eszement játékot, hiszen mégis csak gamer cucc van nálam. Nagyon nagyon sokat használtam és nem tudtam megunni a 7.1-et, pedig néha dolgozni is kellene nem csak szórakozni. Huzamosabb ideig hallgattam, vagyis 2-3 órát is, de akkor már kényelmetlennek éreztem és kicsit jó volt levenni. Gondolom az emberi agy is jobban fárad, amikor ilyen brutális hangeffektek és hangzások vannak, amiket egyébként a való életben sosem hallunk.

A fejhallgatóba van egy kis mikrofon is beépítve, de én azt nem teszteltem, mert belemerültem a Genesis Radon adta élménykombinátba. Nagyon meg lehet szeretni és ha vesztek egy ilyet, arról hallgassatok, mint a sír, mert kölcsön fogják kérni, vagy úgy jársz, mint én, hogy a párod lestoppolja egy 2 órás film erejéig!

Gémerek és nem Gémerek, tesztelő pályafutásom egyik legnagyobb élményét adta a Genesis Radon 720 fejhallgató, szóval ez odaver rendesen, mind megjelenésben, mind masszívitásban, ahogy kell!

 

 

A füles ára adta a másik fülest, hiszen kapaszkodjatok, csak 12-13.000 Ft körül mozog az ára, ami szemtelenül olcsó ahhoz képest, hogy milyen élményt nyújt!

Hallottam olyat is, hogy a Genesis nem egy jó márka, ezt most a fejhallgatónál nagyon megcáfolnám!

 

 

 

 

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek