A megtaláltuk a legjobb bluetooth hangszorót

Estimated read time 5 min read

Hát gyerekek! Az állunk leesett, amikor bekapcsoltuk, akarom mondani bekapcsoltam az eddigi legjobb bluetooth hangszorót, amit eddig láttam. Pedig elhihetitek, hogy nem egy márka volt már a kezem ügyében a JBL-től az LG-n keresztül a Sony hangszórókon, de ilyet, amit ez csinál, az rendesen odaver, mint Rózsa Sándor a Mórahalmi csendőrnek!

Ez a bluetooth hangszoró a Lamax Sounder 2! 

 

 

 

Jól jegyezzétek meg ha jót akartok magatoknak! 

Na mutatom is a kis bivalyt, na jó lehet nem bivaly, hanem 424-es, azaz a méltán híres gőzmozdony, aminek füstje és füttye is messze észlelhető volt. Valahogy ilyen ez a kis méregzsák a Sounder2. 

Volt már nálunk teszten a kisöccse is a Sounder 1, ami szintén jó kis darab, de a Lamax olyan, mint a jó filmrendező, hogy mindig túl akarja szárnyalni a lehetőségeket.

A kistesóról a Sounder1-ről van egy képünk, amiben látszik, hogy mi van belül. Mondjuk a második szériát, ami most van teszten, azért mégsem akartam szétszedni, de ki tudja, lehet ezután lehet ilyen is lesz.

 

 

Tehát lehet nem ilyen a második generáció, de valami hasonló úgy gondolom.

 

 

A csomagolás ugyanolyan kemény és masszív, mint megszoktuk eddig. A színek is ugyanazok a Lamax színek. Kinyitva a dobozban a hangszoró, mellette kis dobozban az USB-C töltő kábel, ami kb. 50cm hosszú és még egy 3,5mm és jack-jack kábel, ami szintén kb. 50cm.

 

 

Én nem tudom miből lehet a fólia, amibe a hangszoró  van csomagolva, de olyan jó a fogása, mintha bársony lenne. Ezeket jó megfogni, szóval az apróságok, amik nekem tetszenek azok itt általában megvannak. 

A hangszoróra bátran rá lehet mondani, hogy szép! Simán elvinném egy audio-visual festiválra letakart márkanévvel és letérdelne a szakma. Na de tudjuk, hogy a nagy cégek gyárthatnak rosszat is, mert van a vevőkör, akit csak a márkanév érdekel, nem pedig a minőség.

Tekerd felül és megjön a hangzás!

 

 

 

A hangszoró tetején is van hangerő állítás lehetőség, nem csak az oldalán lévő vízálló gombok. Mind nagyon  jó designal megáldott részlet.

Ez a Lamax Sounder2 már bluetooth 5.0-ás, ami már nagyon biztos vételt jelent még akkor is ha a környezetben nagyon nagy a wifi, vagy a bluetooth zaj. Nincs szakadás még 15-20 méteren sem, persze csak akkor, ha nincs közöttünk árnyékoló fal, vagy bármi más. 

 

 

 

 

A töltést USB-C kábellel tehetjük meg, akár az autónkból, vagy powerbankról is, de bármi usb portról. A Sounder2 elég sokáig bírja egy teljes feltöltéssel, mert rátettem a tv-re és elég hangosan szólt, és egy sorozat 5 része ment le, de még nem merült le. Talán igaz lehet a gyári 12h üzemidő.

A hangfal érdekessége, hogy 360 fokban tolja a hangokat és közben olyan szépen „lötyög” benne a mélynyomó, hogy öröm hallgatni. Ha csak becsukott szemmel hallgatnánk nem akarnánk elhinni, hogy ilyen szépen és öblösen szól egy ilyen kicsi valami. Egyébként max hangerőn 30 wattos. 

 

 

 

Ami még jó, hogy nem csak bluetooth-os üzemben, hanem aux módban is használható. Nem kell semmi  módválasztó gombot megynomni, csak csatlakoztatni a jack aljzaton kereszül pl a telefont, vagy akár a laptopot és azonnal szól is.

Ja és a micro sd kárya! Igen van az is, vagyis foglalat, szóval csak betoljuk a töltőnyílás mellett és lég és vízmentesen lezárva mehet a mulatás!

Valóban 360 hangzás!

Mint már említettem, hogy körpanorámás a hangzás. Tényleg az és ha állítva tesszük a nappaliban a padlóra, akkor olyan audio élményünk lesz, hogy a szomszéd is átjön TV-t nézni.

Be vagyok ájulva a Lamax Sounder2 hangszorótól!

Ne gondolkozzatok semmi másban, mert pl. a saját igen menő LG bluetooth hangszorómat, amit itt jelzem, hogy egyedi és fából készült míves darab, nem hogy megközelíti, hanem állva hagyja a Sounder2, pedig annak az ára 40 ezer Ft! Közben megnéztem, hogy a Lamax Sounder2 pedig 22 ezer Ft!

 

Ezzel nem az LG-t méltatom, hanem a Lamax Sounder2 hangszorót dícsérem, de azt nagyon!

 

 

 

Specifikáció

Hangszóró paraméterek2 × 15 W, Φ 48 mm, 115 Hz – 20 kHz
AkkuLi-Ion 4000 mAh
Lejátszási időakár 12 óra (50 %), 6 óra (80 %)
Töltésidő3 óra
Funkció360° hangzás, Bluetooth, AUX, Micro SD kártya, TWS, NFC, 3D hang, Handsfree, USB-C
Vezeték nélküli technológiaBluetooth 5.0
Vízálló kivitelIP67
Méretek180 × 75 × 75 mm
Súly600 g

 

 

 

 

A tesztet pedig jó sokáig nem tettem ki, mert annál tovább maradhat nálam ez a hangszoró és nem kell addig sem visszaadnom az EMaki webáruháznak!

 

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek