Lamax Dots2 füldugót vettünk szemügyre

Estimated read time 6 min read

A Tesztvilág szerkesztősége most egy Lamax Dots2 vezeték nélküli füldugót kapott, így mostanában sem maradunk zene nélkül.

A Homo sapiens is már a kezdetek óta szerette a  zenét, habár akkor még csak pár ritmust nevezhettünk zenének. Mi már nagyon el vagyunk kényeztetve ezen a téren és főleg ezzel a füldugóval.

 

 

 

A doboza kis pici aranyos, de ezzel egyetemben nagyon erős. Szerintem simán rá lehetne tenni 10-15kg súlyt és akkor se lenne semmi baja annak, amit belül találunk. Ami a Lamax termékeire fokozottan igaz az az, hogy a csomagoláson nem spórolnak, vagyis, hogy nagyon tetszetős és masszív. Persze ez senkit nem érdekel, de én ezeket a részleteket igen is fontosnak tartom. Ettől már csak az lenne a hab a tortán, ha lenne egy kis zöld ikon valahol, ami az újrahsznosított papírt jelentené. De biztos vagyok abban, hogy majd ez is eljön.

Lamax Dots2

 

 

 

A dobozban  van a két füldugó, töltőkábel és maga a „dokkoló”. Lehet nem ez a neve, de én így fogom ezután említeni. A dokkoló nagyon kis cuki és nem csak a füldugó tartására alkalmas, hanem egyben az a kis dobozka, amiben a használat után beletéve a kis füldugókat, azonnal indul a töltés, amit kis kék visszajelző fény mutat.

 

 

Betettem hát én is a dokkolóba az első használat után és meglepődtem, hogy azonnal megszakadt a telefonos kapcsolat és átváltott a teló a hagyományos üzemre. Természetesen és úgy írom mintha ennek biztosan így kellene lennie. Amikor újra használni akartam a füldugókat, automatikusan kacsolódott a telefonhoz. Elalszik, felébred amikor arra szükség van.

 

 

 

 

A telefon párosítás pofonegyszerű, ez már senkinek nam okoz gondot 2020-ban. A bluetooth 5.0-ás hatótávolsága nagyon nagyon meglepően nagy kb. olyan 15-20 méter. A termék specifikációján 10 métert írnak, de ettől szinte a duplája. Persze szinte mindegy már ez a hatótáv hiszen senki nem hagyja ott a telefont sehol, esetleg ha olyan a munkája, hogy valami gépen dolgozik és max egy méterrel arréb van a teló letéve. Azt akartam ezzel mondani, hogy a bluetooth kapcsolat biztos és szaggatás mentes.

 

 

Az első bejövő hívásnál próbáltam a fejem rázni, bólintani stb. stb. hátha így kell felvenni a bejövőt, mivel a Dots2 telefonálásra is alkalmas a beépített mikrofonnak köszönhetően. Semmi nem történt így gondoltam odanyúlok a fülemhez és hozzáérek a fuldugóhoz. Simogattam, nyomkodtam, de semmi. Rá kellett jönnöm, hogy ehhez igen is kell a telefon. Csak így tudunk hívást fogadni és indítani. Ez a lehetőség bevallom hiányzik nekem, de együtt tudok élni ennek hiányával. 

Na de mégsem! Addig piszkálgattam, mire rájöttem, hogy mindkét füldugón van egy-egy mikrokapcsoló a Lamax „L” jelzés alatt. Na ennek örültem, kis rafináltak, csak határozottabban kellett volna megnyomnom már legelső alkalommal.

A füldugó nagyon nagyon kényelmes. Három eltérő méretű fülkagyló gumi van a dobozban, így mindneki megtalálja a leg kényelmesebbet. Egy amit nagyon utálok, amikor egy füldugó, vagy fejhallgató nem kényelmes és ennek ellenére használni kell.

Nagyon jól illik a fülkagylóba és ami szintén nagyon jó pont volt, hogy még teljes hangerőn is hallottam a környezeti zajokat. Azért fontos ez, hogy az utcán ne üssenek el. Amikor elektromos rollerezek nem használom füldugót, mert nem hallom a forgalmat. Ilyenkor a hangos zene miatt „süketek” leszünk és időzített bombaként működünk. A Lamax Dots2 használatával ilyen gond nincs mert annak ellenére, hogy nagyon jól és szépen tolja mind a magas, mind pedig a basszus hangokat, nem semlegíesíti az utca zaját, sőt akár beszélgetni is tudunk az utca emberével. Ez a legnagyobb ismérve ennek a füldugónak!

Biztonságos zenehallgatás!

 

 

Az egész termék kicsi és kompakt, szóval felhasználóbarát. Ha egyszer megvan a bluetooth párosítás, utána elfelejthetünk mindent. Ja nem!

Mint minden amiben akksi van, tölteni kell. Ezt a kis dokkolót is, mert a méretéből is adódóan nincs nagy akkumlátora. Ennek ellenére ha teljesen lemerül, akkor 5-6 alkalommal újra tudjuk tölteni a füldugót. Mondjuk ez tényleg változó, mert ha nem a lemerülésig használjuk a Dots2-t és visszatesszük a dokkolóba, akkor is töltődik és így nem a nulláról. Az üzemidő ha „csutkán” hallgatjuk és teljesen fel volt töltve a füldugó úgy 5-6h-át tud.

 

Műszaki paraméterek

Szerkezet

Zárt

Felhelyezés módja

Fülbe (intraaurális)

Aktív zajszűrés

Nem

Csatlakozás módja

Vezeték nélküli

Bluetooth

Igen

Bluetooth profilok és kódekek

5.0

Hatótávolság

15 m

NFC

Nem

A frekvenciatartomány alsó határértéke

20 Hz

A frekvenciatartomány felső határértéke

20000 Hz

Hangnyomás

88 dB

Névleges impedancia

16 Ohm

Mikrofon

Igen

Hangerő-szabályozás

Igen

Súly

3 g/fülhallgató

Tápellátás

Tölthető 50 mAh akkumulátor

Lejátszási idő

6 óra

Töltési idő

3 óra

 

 

Nekem ez a füldugó azt hozza, amit elvártam. Szóljon szépen, kompakt legyen, tölthető, kényelmes, de ami a legnagyobb LIKE az az, hogy használhatom a forgalomban még rollerezés közben is!

Kíváncsi vagy mennyibe kerül ez a termék?

Kattints ide!

 

Köszi eMaki webáruház!

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek