Panasonic HX800 4K LED TV-t teszteltünk

Estimated read time 5 min read

HX800 még a megjelenés előtt!

Sziasztok Film Fanok! Most nektek szeretnénk bemutatni valami nagyon nagyon újdonságot, mégpedig a …

Panasonic HX800 4K LED TV-t!

A teszttermék elég nagyra sikerült, mivel 58 colos, vagyis 146 cm képátlós. Mondjuk nem szomorkodtunk ezért, csak akkor, amikor ki kellett csomagolni és összerakni. Itt azért meg kell említenem, hogy az egyik legegyszerűbben és legkönnyebben beüzemelhető TV, amivel eddig találkoztunk. Itt most nem a menürendszer dolgaira, hanem magára a kicsomagolásra a tartópanel és a láb felszerelésére gondolok.

 

 

 

 

Menü és a beüzemelés

 

 

A menürendszer megszámlálhatatlanul sok nyelven elérhető már a bekapcsolás pillanatában és nem kell így szinkrontolmácsnak lenni senkinek. A megadott ikonok egyszerűek és egyértelműek, szóval pofonegyszerű az antenna, vagy éppen a beltéri párosítás. Nekünk otthon egyszerű beltérink van, szóval ez tűnt volna a legegyszerűbbnek, de a kíváncsiság mégis csak a Wi-fi beállítást preferálta prioritásként. Meg is lett hamar és megnyugodtam, hogy nem lesz korlát a filmnézésben. Nem ám, mert a menü első pontja a Netflix, szóval baj nem lehet.

 

 

A teszt azért csak úgy a jó, ha 4K tartalmat keresünk. Az egy gombnyomásra elérhető YouTube pont erre (is) jó. Ezernyi 4K felvétel van a világ minden tájáról, így sok sok videót megnéztem. Aki kicsit is konyít a felvételekhez, videózáshoz az tudja, hogy azért 4K és 4K között rengeteg különbség lehet. Kb., mint két sör között. Mindkettő fél liter, de az ízük eltérő.

Rengeteg múlik a képfeldolgozó processzoron.

A Panasonic HX800  TV-ben  HCX processzor dolgozik. Jelentsen ez bármit is, elég jól teszi a dolgát. Nem vagyunk mi Tv szerelők, sem pedig alaplap, vagy processzor tervezők, de látjuk, hogy a végeredmény megdöbbentően jó. 

Na nézzük a menüt képekben is!

Valóban pofon egyszerű és még azok is eligazodnak, akiknek ez az első okos TV a családban. Ami a kategóriában szerintem magas szinten van, az a hangzás. Gyönyörűen szól és egy természetfilmet nézve nem csak a lenyűgöző képi hatás, hanem a szemünket becsukva a hangzás is rabul ejtő.

Minden kis magas hang és mellette a mély hangok is pontosak és nem okoznak rezonanciát a TV burkolatban még teljes hangerő közeli állapotban sem. Na de ott már szerintem senki nem akar híradót nézni.

 

 

 

 

A távirányító pedig nagyon vagány…, utálom amikor sportlövőként kell a TV-t irányítani, vagy mint egy távcsöves puskánál a célkereszttel többször is próbálkozni a hangerőgombbal, amikor jön a túlvezérelt reklámhang, hogy vegyük észre „Hahó akciós a mosópor!” Szóval nem kell a TV-t keresni a távszabályzóval, mert nagyon érzékeny és egyből lövi a csatornákat. 

Letisztult forma a HX800

Kinézetre egyáltalán nem hivalkodó és nem akarja nagy dobra verni, hogy én „Panasonic” vagyok. A  Tv alsó keretén középen jelenik meg szolidan a márkanév és ennyi is. Nincs látható gomb, van a tudásra utaló okos TV ikon. Csak maga a képernyő, és valljuk be nem is kell semmi plusz cicoma. Mondjuk nekem nem is tetszene.

 

A filmeket élmény volt nézni és kicsit sajnáltam is a saját TV készülékünket, hiszen úgy takarta el a Panasonic HX800, mint kezdő színész a fél társulatot. Persze csak azért, mert pont elfért a nappali komódon, ami mögött a falon pihent a saját készülékünk. Nem csoda, hiszen 134 cm képátló már nem a régi standard 51-es színes TV.

Sokat fejlődött a világ és ezzel együtt a Panasonic is. Úgy látom, hogy sok cég ebben a nem kiszámítható jövőben, az előre menekülést választotta. Fejlesztenek, fejlődnek, nem húzzák be a kéziféket. Jól van ez így, nekünk felhasználóknak biztosan. 

A Panasonic HX800 egy nem hivalkodó, nagyon felhasználóbarát TV készülék, ami minden mai követelménynek megfelelő lehetőséget nyújt és nem utolsó sorban ezt nagyon szépen rajzolt 4K felbontásban. 

A mi nappalink egyik nagy bútordarabja lett, ha nem is örökre, de nektek nyugodt szívvel ajáljuk! Mi megszerettük a tévézést köszönhetően a HX800-nak és lejjebb nem is akarjuk adni készülék terén!

 

Kedveled a Panasonic termékeket? Nézd meg régebbi Pana tesztjeinket is!

A készüléket a Panasonic biztosította!

 

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek