G21 California BBQ Premium Line Grillt teszteltünk

Estimated read time 7 min read

Végre itt a tavasz és egyre több kertes ház veleljárója lesz a grill illat és a hideg sör.

 Mi most ezért egy elég nagy grillezőt próbáltunk ki, mégpedig a G21 California BBQ Premium Line Grill készüléket.

 

 

A grillező egy hatalmas dobozban érkezett, (vagyis mi mentünk érte az eMaki webáruházhoz természetesen egy teszt Teslával. Kellett is, mert elég nagy helyet foglalt a grillező.) amit gondoltam gyorsan kibontok és indulhat is a sütögetés. Tévedtem, de elég nagyot

.

A Tesla hatalmas LCD kijelzőjén is a Tesztvilág „mutatkozik”

 

A grillezőt össze is kell szerelni, ami konkrétan eszembe se jutott. Minden alkatrész úgy be van csomagolva, hogy 15 percig csak a fóliákat bontogattam és rendeztem sorba a kis daraboktól a nagy zártszelvény lábakig sorba.

Na ez a termék, amihez tényleg kell az összerakási segédlet és egy nagyobb méretű csillag csavarhúzó, később azért kiderült, hogy gázkulcsom sincs. 

 

 

Tehát ez várt a doboz láttán, amikor kinyitottam.

Maga az összeszerelés kb 1óra volt, mondjuk nem is siettem, szóval azért el lehet játszadozni szépen vele, amig összeáll.  Szerencsére a csavarok rendszerezve vannak, így ezzel nem kell bajlódni. Elsőnek a lábak és a grill állvványzatát raktam össze, majd erre a grill borítások és az ajtó következett. Az ajtót kis mágnes zár tartja a helyén, ami nem engedi kinyílni. A grill két nagyobb fix és két kisebb fékezhető önbeálló kerekei segítségével könnyen tologatható. Kell is, mert van azért súlya. Mivel ez egy gázos 4 égőfejes grill, így természetesen megvann a gázpalack kiállás és a palack rögzítése. A dobozban benne volt szerencsére a nyomásszabályzó is, így nem kellett nekünk azt se venni.

Az összerakásról egy kis galéria

 

 

Az összerakás után jöhetett is az első üzem. A gyújtást piezo segíti, így nem kell gyufával bajlódni. Azonnal első kattintásra beindult és szépen égett. Bevallom tartottam attól, hogy valamit állítgatni kell, mert nem lesz az égés ttökéletes, de tévedtem. Szép kék lánggal égett és nem kellett azon tanakodni, hol kell a levegő-gáz keveréket állítgatni.

Én úgy gondoltam, hogy legelsőnek csak úgy üresen kiégetem a technikát. Úgy fél órát üresen dolgoztattam, hogy a grillben lévő szennyeződés, olajok stb. ami a gyártás során keletkezik, azt kiégessem.

 

 

Ezután már csak a sütögetés volt hátra. Na persze nem csak azt lehet, mert a jobb oldalon a grill mellett van egy főző gázrózsa is, szóval akár lehet ez a főtt kukorica szekció is.

 

 

Én pár csirkecombot, gombát, répát, debrecenit és hamburgerhúst tettem a grillre. A grill tetejét lecsuktam. Ez így annyival másabb, hogy nem szárad ki a hús, hiszen párolódik a belőle kiáramló víztől. Persze utólag arra gondoltam, hogy jó lett volna egy kis porcelán tálba vizet tenni és a gőz erejét így fokozni a sütés első felében. Utána persze ki lehet venni és akkor elkezd ropogóssá pirulni a hús.

 

 

Na mindegy. A három gázégő a legkissebb állásban, vagyis a takarék üzemmódban 300 fok belső hőmérsékletet produkált,  amikor egy egy fokozattal mindhármat feljebb vettem, akkor 400-és 500 fokra is emelkedett a belső hőmérséklet.  Na ez azért már combos! 

Info: Már majdnem elfelejtettem, hogy az első üres kiégetést a kert közepén csináljátok és ne közel a szomszéd ablakához, mert elég büdös, de utána már ezt soha nem érezzük. 

 

 

Tehát nekiláttam mindent előkészíteni és indult is a sütögetés. A bal oldali tálca nagyon jó ötlet, mert minden kézre esik és nem kell szaladgálni az alapanyagokért. Na jó két három embernél nem is kell, de ezzel a grillel akár 20 embert is megetethetünk. Nem nevetni! Nem a grillel etethetünk meg 20 embert, hanem amit ezzel rövid idő alatt elkészíthetünk. Már ha csak azt nézzük, hogy nem kell a faszénnel bajlódni, hogy mikor gyullad már be és mikor válik összességében átizzottá, ja és a büdös gyújtó folyadék sem csavarja az orrunk.

 

 

 

A felső rozsdamentes grilltálcán hamburger zsömléket melegítettem át és nagyon jó alap lett a házi Tesztdonalds’-hoz. A hambi húsokat a bal oldalon lévő vas öntvény platni bordázott részén sütöttem meg. Az íze sokkal jobb lett így, mintha serpenyőben olaj hozzáadása mellett sütöttem volna. A hambim nagyon finom lett, főleg a grillben melegedett zsölékkel.

 

 

A csirkehúsok a belső párás levegőnek köszönhetően elöszőr szépen megpuhult, majd aranybarnára sültek. Sajnos az időt nem mértem, de mire elfogy egy üveg sör a barátokkal, addigra a hús is megsül nagyjából.

Ez a BBQ grill  szerintem elég jól megtervezett és minőségi anyagokból készült. Nagyrészt rozsdamentes a lábak kivételével, de az is ezüstre festett, így simán időjárás álló. Nekem a mérete tetszik leginkább, hogy nyugodtan hívhatunk barátokat, hiszen a grillezésnek éppen ez a lényege, és az tetszik még, hogy a grill rács és mellette a platni nem egy gagyi 1 mm-es acélpálcás „ruhaszárító”, hanem igen combos öntvény rács. Szóva a végére már el is felejtettem, hogy mennyit tanulmányoztam az összeszerelési tályékoztatót, mert a grillezés öröme kárpótolt.

Bementem az egyik legnagyobb barkács áruházba a Bauhause-ba / ez itt nem a reklám helye/ mert ott rengeteg BBQ grill van. Az árakra voltam kíváncsi és összehasonlítva a teszt termék árához. Hasonlót nem találtam, de olyat igen, ami ugyan úgy 4 gázégős és plusz van rajta egy acél pálca is, amire egyben egy csirkét lehet feltenni és kézzel forgatni, amig meg nem sül. Szóval ezzel a plusz extrával ( egy acél lándzsa) az ár nagyjából 200.000Ft-al több, mint a C21 California BBQ grill. Van akinek megér ennyit, van akinek nem. A teszt termék ára meg legyen meglepetés, vagy keressétek meg az eMaki webshop oldalán!

A G21 California BBQ Premium Line Grillt az eMaki webáruház biztosította, reméljük nem fognak nagyon haragudni, hogy „összebüdösítettük” a grillt, habár direkt vettünk hozzá grill tisztító folyadékot, mert manapság már mindent lehet kapni.

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek