Az Olympus bemutatja régóta várt OM-D E-M5 Mark III fényképezőgépét: kompakt méretű, könnyű és tele van fejlett funkciókkal

 

2019 Október 17, Hamburg – Mindössze pár nappal a cég alapításának századik évfordulója után, az Olympus ma bemutatja az egyik legnépszerűbb modelljének legújabb generációját – itt a régóta várt

 

OM-D E-M5 Mark III. A rendkívül kompakt és könnyű vázban az Olympus legfejlettebb képalkotó technológiai megoldásai sorakoznak – így a gép tökéletes választást jelenthet a fotózás rajongóinak és a profi fotósok világába belekóstolók számára is.

Az E-M5 Mark III kiemelkedő jellemzői között találjuk az időjárásálló kivitelt, a nagy teljesítményű autofókusz-rendszert és a különösen hatékony képstabilizátort – a számtalan sokoldalú felvételkészítést lehetővé tevő funkció mellett, melyek ragyogó képminőséget és a fotósok és videósok számára egyaránt rendkívül vonzó kreatív lehetőségeket kínálnak. Ha a fényképezőgépet a professzionális szintű M.Zuiko PRO objektívekkel használjuk, a teljes fényképezőgéprendszer olyan kis méretekkel büszkélkedhet, hogy szinte bárhová magunkkal vihetjük.

 

A hagyományos cserélhető objektíves fényképezőgépekkel szemben az Olympus szinte fele mérettel és tömeggel jellemezhető rendszere lenyűgöző mobilitást kínál. A nagyfelbontású, nagy teljesítményű objektívek választéka, valamint a hatékony képstabilizátor éles, csúcsminőségű képek és videók készítését biztosítja a legkülönfélébb helyzetekben. A legújabb képalkotó technológiai megoldásokat egy különösen kisméretű vázban kínáló

OM-D E-M5 Mark III számtalan kiemelkedő jellemző tökéletes ötvözete!

 

 

Fejlett képalkotó technológia egy rendkívül kicsi, időjárásálló vázban, mely kiváló képminőséget biztosít mindenféle körülmények között

Az OM-D E-M5 Mark III minden részlete miniatürizálva lett annak érdekében, hogy a lehető legkisebb vázat sikerüljön megalkotni. Az így kategóriájának egyik legkompaktabb és legkönnyebb kivitelével büszkélkedő E-M5 Mark III szinte gondtalanul hordozható – még a nagyobb átmérőjű standard zoom objektívek használatával is.

Az E-M5 Mark III 20,4 Megapixel Live MOS szenzorral és nagy sebességű TruePic VIII képprocesszor kombinációjával operál – ahogyan azt már az Olympus zászlóshajójában, az OM-D E-M1 Mark II modellben megismerhettük – valamint új, kompakt, vázba épített 5-tengelyes képstabilizátor rendszerrel büszkélkedhet. Ha nagyfelbontású M.Zuiko objektívvel használjuk, az E-M5 Mark III képes magas ISO beállítás mellett is minimális képzajjal felvételeket készíteni – és ragyogó képminőséget garantál a képszéleken is szinte elenyésző torzítás mellett.

A váz

SOKOLDALÚ FELVÉTEL-FUNKCIÓK:

>  “OM-D Movie” videofelvétel: 4K és C4K, több szintre beállítható képstabilizátor, nagysebességű (120 fps) felvételkészítés FullHD formátumban, mikrofoncsatlakozó

>  Különleges Live Composite üzemmód a fénycsíkok és csillagjárás megörökítésére

>  Pro Capture mód a másodperc törtrészéig tartó pillanatok megörökítéséhez (14 kép mentése a kioldó lenyomásáig)

>  Tripod High-Res Shot funkció 50MP méretű, rendkívül nagyfelbontású képek készítéséhez

>  Focus Bracketing és Focus Stacking funkció közelképekhez

TOVÁBBI JELLEMZŐK:

>  Nagyméretű kereső kiváló optikai jellemzőkkel

>  1/8000 mp záridőre képes mechanikus zár

>  Egyéni üzemmód a rendszeresen használt beállítások gyors kiválasztására

>  Felvételek küldése okostelefonra Wi-Fi-n keresztül, Bluetooth csatlakozással

>  USB töltéssel

>  Anti-flicker shooting és Flicker scan funkciók

>  Téma üzemmódok és Művészi szűrők az egyszerű és kreatív felvételkészítéshez

SPECIÁLIS KIEGÉSZÍTŐK:

>  ECG-5 kiegészítő markolat

por-, csepp- és fagyálló, így használói a felvételek eredményességére koncentrálhatnak, az időjárástól függetlenül[1]. Az Olympus nagyra értékelt SSWF (Super Sonic Wave Filter) elnevezésű szenzor-pormentesítő technológiája elképesztő hatékonysággal csökkenti a porszemcsék megjelenésének kockázatát a fotókon és a videókon a képszenzor másodpercenként 30 000-szeres sebességű vibrációjával, a gép bekapcsolásakor automatikusan üzemeltetve.

Az OM-D E-M5 Mark III ikonikus kivitele az első OM-gépeket idéző részletek mellett továbbfejlesztésre került a hüvelykujj számára kialakított résszel és a megnagyobbított markolattal – ezekkel a módosításokkal is növelve a gép stabil kézben tartásának lehetőségét.

 

Nagysebességű, szuperpontos autofókusz 121 keresztérzékelős AF ponttal a még nagyszerűbb élességállítás szabadságáért

Az OM-D E-M5 Mark III megkapta az Olympus híres, 121 keresztérzékelős, szenzorba épített fáziskülönbség alapú autofókusz-rendszerét különféle egypontos és fókuszpontcsoportos élességállítás-opciókkal. A szinte a teljes képterületen alkalmazható AF előnyei már a professzionális OM-D E-M1 Mark II használóit is elvarázsolták. A DSLR gépek autofókusz rendszerével szemben itt nem találkozhatunk az AF precizitás csökkenésével, ha gyorsabb objektívet csatlakoztatunk. Az E-M5 Mark III tűpontos, nagysebességű élességállítást kínál mindegyik M.Zuiko objektív használatánál – akár a legnagyobb rekesznél és a téma jellegétől függetlenül! A jelentős fejlesztést kapott algoritmus biztosítja azt, hogy a fókusz ne ugráljon a háttérre olyan összetett kompozíciók esetén, ahol közeli és távoli téma is megtalálható.

Az intenzív mozgásban lévő témák – például sport-, vagy vadvilágfotózás közben – az E-M5 Mark III 10 fps sebességű sorozatfelvételt tesz lehetővé AF/AE követéssel. A mozgótéma-követő algoritmus felhasználja a Live View és a rögzített képek AF információit az egyébként kiszámíthatatlan irányváltásokra és a téma sebességének hirtelen megváltozására történő gyors reagálás és a követés folytonossága érdekében.

Az OM-D E-M5 Mark III gyors és nagypontosságú autofókusz rendszere kihozza a maximumot a kifinomult MSC (Movie & Still Compatible) mechanizmus tudásából, ami gyors és csendes élességállítást tesz lehetővé a megfelelő M.Zuiko objektívekkel.

 

 

Vázba épített, 5-tengelyes, új fejlesztésű, kompakt képstabilizátor egység a kiváló képminőség érdekében

Az új, 5-tengelyes képstabilizátor egység kifejlesztésének fő irányelve volt a kiváló képstabilizátor hatékonyság biztosítása egy kifejezetten kompakt és könnyű kivitelben. A nagy érzékenységű giroszenzor és a képanalizálás alapján működő bemozdulás-érzékelés információi alapján a TruePic VIII képprocesszor precízen vezérli a képstabilizátor egységet, mely akár 5,5 zársebesség-lépés hatékonyságot kínál[2]. Az Olympus már korábban hírnevet szerzet, vázba épített képstabilizátor rendszere minden, az OM-D E-M5 Mark III géphez csatlakoztatott objektívvel együttműködik. A billentés és rázkódás jellegű elmozdulás mellett a képstabilizátor kivédi az elfordulás jellegű mozgások hatásait is, így kézben történő felvételkészítéshez a lehető legoptimálisabb támogatást nyújtja.

A beépített képstabilizátorral rendelkező, kompatibilis objektívek[3] sync IS rendszer segítségével szinkronizáltan együttműködnek az OM-D E-M5 Mark III rendszerével, így még jobb hatékonyságot kínálnak – akár 6,5 zársebesség-lépés korrekcióval[4] – tökéletesen alkalmassá téve azt a gyengén megvilágított témáknál, vagy például telefotók esetén.

 

Sokoldalú, egyedi felvétel funkciók, mint a Live Composite, Pro Capture, Focus Bracketing és High Res Shot

Live Composite hosszú expozíciós felvételek készítéséhez

Az OM-D E-M5 Mark III Live Composite felvételi módja egymásra épít több, egymás után, ugyanolyan zársebességgel készített képet – felvételsorozatot – úgy, hogy a fényesebb részekből fénycsíkok, például csillagjárás örökíthető meg. Ez a funkció véd attól, hogy a hosszú expozíció által túl világos képet készítsünk. A gép használói a Live Composite felvétel készítésének folyamatát a Live View funkciónak köszönhetően valós időben követhetik.

 

Pro Capture felvételi mód a másodperc törtrészének megörökítéséhez

A Pro Capture mód által olyan felvételek készítése is elérhetővé válik, ami a fotós számára különben szinte csak szerencsével kivitelezhető – például az a pillanat, amikor egy madár szárnyat bont. A Pro Capture már akkor készít felvételeket, amikor a kioldót félig lenyomtuk – ekkor a gép egy köztes memóriában az ilyen módon készült 14 utolsó teljes felbontású képet eltárolja. Amikor teljesen lenyomjuk a kioldót, az elérhető képek közül kiválaszthatjuk a legjobb pillanatot megörökítőt.

 

Tripod High Res Shot 50MP ekvivalens, szuper-nagyfelbontású fotók készítéséhez

A Tripod High Res Shot 8 felvételt készít gyors egymásutánban úgy, hogy közben 0,5 képpontnyit elmozgatja a képszenzort – majd az így készült képek kombinálásával egyetlen, 50MP ekvivalens képet állít elő. Ez a funkció kiválóan alkalmas tájképek készítéséhez, termékfotózáshoz, illetve minden olyan szituációban, amikor kifejezetten nagyfelbontású képre van szükségünk.

 

Focus Bracketing és Focus Stacking a közelképekhez

A kioldó egyetlen megnyomásával, a Focus Bracketing funkció által akár 999 képet készíthetünk úgy, hogy a gép minden felvétel elkészítése előtt kissé módosítja a élességállítás helyét. A fókuszpozíció változtatás mértéke 10 szint segítségével állítható be, a rögzített képek pedig az Olympus Workspace képszerkesztő szoftverrel egyetlen képbe kombinálhatók. Megoldható olyan mélységélesség használata, mely egyébként nem lenne elérhető egyszerűen, lerekeszeléssel.

A Focus Stacking funkció automatikusan készít kompozit képet az E-M5 Mark III gépben. Ehhez nyolc felvételt készít eltérő élességállítással, majd a felvételekből előállít egyetlen képet, mely lenyűgöző mélységélességet mutat a kép előterétől a háttérig.

 

További funkciók a fotósok és videósok kreatív lehetőségeinek bővítésére

OM-D Movie mód C4K videofelvételek készítéséhez

A szenzorba épített fáziskülönbség alapú AF érzékelés információi segítenek az optimális élességállításban videofelvétel készítése közben. Így akár 4K 30P nagyfelbontású filmeket is készíthetünk! Az 5-tengelyes IS elektronikus stabilizátor technológiával teszi lehetővé a videók rögzítését a lehető legkisebb bemozdulás mellett. Aktív mozgás esetén sincs szükség extra külső stabilizátorra!

 

Nagyméretű elektronikus kereső, kiváló optikai jellemzőkkel

Az E-M5 Mark III fényképezőgépben egy 2,36 millió képpontos, kiemelkedő kontraszttal büszkélkedő OLED panelt találunk, mely ragyogó színeket és a keresőbe tekintve minimális torzítást kínál a képszélekig. A kereső kivitele még pontosabb képkomponálást biztosít úgy, hogy segítségével csak a felvételkészítésre kell összpontosítanunk. A nagy betekintési távolságnak köszönhetően a kereső használata szemüvegben is kényelmes.

 

1/8000 mp nagysebességű mechanikus zár

A gép nagysebességű mechanikus zárral rendelkezik, mely akár 1/8000 mp záridővel is működtethető – így nagy rekesszel készíthetünk lenyűgöző mélységélességű képeket nagyobb fényben is.

 

Egyéni mód a különféle fotós stílusoknak megfelelő beállítások gyors eléréséhez

E funkció segítségével a rendszeresen használt beállítások menthetők egy egyéni (Custom – a módválasztó tárcsán „C”) beállítási egységbe. A beállítások mentése után egyszerűen, az üzemmódválasztó tárcsát a C pozícióra állítva egy mozdulattal érhetjük el azokat és már készen is állunk a felvételkészítésre.

 

Egyszerűen felépíthető Wi-Fi kapcsolat okostelefonokkal, Bluetooth segítségével, az OI.Share alkalmazás használatával

Bluetooth kapcsolat segítségével automatikusan csatlakoztathatjuk a fényképezőgépet okostelefonunkhoz – az Olympus Image Share (OI.Share) alkalmazással pedig a felvételeket Wi-Fi-n keresztül továbbíthatjuk a telefonra. A Share Order funkcióval a fényképezőgépen kiválasztott felvételek automatikusan átkerülnek a telefonra a fényképezőgép kikapcsolásakor.

 

Akkumulátor töltés USB-n keresztül

A fényképezőgép akkumulátora USB-n keresztül tölthető (útközben és használaton kívül is).

 

Anti-flicker shooting és Flicker scan funkció

Az Anti-flicker shooting funkcióval a fényképezőgép felismeri a fényforrások fénykibocsátásának (villogásának) frekvenciáját, és a zár üzemeltetését úgy időzíti, hogy a legnagyobb fényerő mellett, a legkisebb expozíció és színárnyalat-eltéréssel készüljenek a felvételek. A Flicker scan által úgy választhatjuk meg a záridőt, hogy a villogás hatását a lehető legkisebbre csökkentsük.

 

SCN (téma) üzemmód és Művészi szűrők

SCN módban egyszerűen, hatféle téma egyikének kiválasztásával, illetve a megörökíteni kívánt felvételhez hasonló, a gép által felkínált kép egyikének megérintésével aktiválhatjuk a témának megfelelő, optimális beállításokat.
Az E-M5 Mark III emellett 16 Művészi szűrőt is kínál, így használói igencsak kreatív felvételeket alkothatnak, ráadásul egyszerűen. A különleges hangulatot adó effektek használata ráadásul már a felvétel elkészítése előtt látható a kijelzőn.

 

Elérhetőség, árak

Az OM-D E-M5 Mark III november közepétől, ezüst és fekete színben, vázként 399.990.- HUF javasolt fogyasztói áron[5], valamint M.Zuiko Digital ED 12-40 F2.8 PRO objektívvel 599.990.- HUF áron5 és M.Zuiko Digital ED 12-200 F3.5-6.3 objektívvel 599.990.- HUF áron5, kitben is elérhető.
Mint minden Olympus fényképezőgép és objektív, az E-M5 Mark III ingyenes hat hónapos jótállási idő-hosszabbítással kapható6 – ehhez mindössze a MyOlympus rendszerébe kell regisztrálnunk: http://my.olympus.eu

 

 

Kiegészítők

Az új OM-D E-M5 Mark III tökéletesen kompatibilis az Olympus Mikro-NégyHarmad objektívjeinek és kiegészítőinek gazdag választékával, a jól szabott fényképezőgép-táskákkal, vakukkal, hangrögzítőkkel és mikrofonokkal – valamint az ingyenes Olympus Workspace képszerkesztő és munkafolyamat-lebonyolító szoftverrel, illetve az OI.Share okostelefon-alkalmazással.

 

ECG-5 kiegészítő markolat

Bizonyos szituációkban szükség lehet kiegészítő markolatra az OM-D E-M5 Mark III használatához: az ECG-5 markolat kioldógombbal, illetve vezérlőtárcsával kiegészülve áll készen a még biztosabb kézbentartáshoz és kezeléshez.

 

Olympus Everyday fotós hátizsák

Miért ne vigyük magunkkal az új OM-D E-M5 Mark III gépünket az új Olympus Everyday fotós hátizsákban? A rolltop kialakítású hátizsákban a gépváz mellett legalább öt M.Zuiko objektívet is magunkkal vihetünk! A vízlepergető anyag, valamint a táska tartalmának gyors elérhetőségét biztosító kialakítás mellett, egyéni igényekre szabható rekeszeket, kiegészítő zsebeket, az SD-kártyáknak, iratoknak és egy kis laptop számára kialakított, külön tárolórészt is találunk a táska jellemzői között – mely így tökéletes kiegészítője lehet az E-M5 Mark III fényképezőgépnek!

 

További információ: www.olympus.hu/accessories.

 

[1] Időjárásálló M.Zuiko objektív használata esetén.

[2] M.Zuiko Digital ED 12-40mm F2.8 PRO objektívvel f=40mm gyújtótávolság mellett (35mm ekvivalens érték: f=80mm), CIPA szabvány szerint, két tengelyen mérve („Yaw” és „Pitch”).

[3] M.Zuiko Digital ED 12-100mm F4.0 IS PRO, illetve M.Zuiko Digital ED 300mm F4.0 IS PRO (2019 Október 17-i adatok alapján)

[4] M.Zuiko Digital ED 12-100mm F4.0 IS PRO objektívvel f=100mm gyújtótávolság mellett (35mm ekvivalens érték: f=200mm), képstabilizátor működés félig lenyomott kioldóval: kikapcsolva, képfrissítés: nagysebességű. CIPA szabvány szerint, két tengelyen mérve („Yaw” és „Pitch”).

[5] Ajánlott fogyasztói ár.

3   A vásárlás helyén érvényes jogok szerinti kötelező jótállási idő meghosszabbítása hat hónappal