Kemping mustra Szécsényben

Estimated read time 7 min read

Sziasztok Bringások!

Útra keltünk és eltekertünk Palócföldre, ahol most nem a méltán híres palóc gasztronómiát vesszük célpontba, hanem a túrázók, kirándulók, vagy éppen a horgászok kis eldugott paradicsomát a Robinson Szigetek kempinget a 22-es út mellett.

A terület Balassagyarmat és Szécsény között fekszik, de jóval közelebb azért Szécsényhez kb olyan 3-4 km. Na nem is annyira ez a lényeg, hanem annál is inkább az, hogy kerékpárral is könnyen megközelíthető. A terület meseszép és a kemping is. Egyeztetés után, akár télen is látogatható, hiszen van 35 fűthető faház. Na jó azért tudjuk, hogy a bringások nem télen tapossák a pedált, de azért információ képpen megemlíteném.

Már azonnal az elején el kell mondanom, hogy rendes vezetékes víz nincs a területen, tehát ennek pótlására ilyen módon ne számítsatok. Persze ásványvízből fel tudtok tankolni, mert a kemping most átadott családi parkjánál büfé is épül, vagyis talán már meg is nyitott. A terület térítés ellenében látogatható és ott is aludhattok jelenleg 2600Ft/fő/ éjszaka árért. Ebben az összegben faházakban aludhattok és a hozzá tartozó vizesblokkot lehet használni. Itt mosdók, zuhanyzók vannak, amik szép tiszták. A vizesblokk modern, napelemes világítással felszerelt. Az épület másik felén van az úgynevezett központi hely, ahhol padok, asztalok, hűtő, fagyasztó található. Az itt elhejezett fali USB töltők segítségével feltankolhatjátok a telefonokat, fénykpezőt, sportkamerát.

A kemping alkalmas egy kis kikapcsolódásra is. Pl. horgászat (MOHOSZ engedély köteles és napijegy) kenuzás, strandröplabda, fa játszótér, homokozó és több gyerekjáték, de van egy hatalmas szépen rendbetartott zöld focizásra alkalmas rész is.

Természetesen Nem csak a faház az egyedüli opció a kempingben, hiszen a kempingnek a sátor a sajátossága. Saját sátrainkat is fel tudjuk állítani és teljes jogú vendégként birtokba venni a terület bármely szegletét úgy, hogy azért ne zavarjunk senkit.

Este azért a nagy vízterületnek „hála” akad azért szúnyog, tehát célszerű óvintézkedéseket eszközölni, ami valahogy megfékezi az illetlen vendéget.

A kemping területén jelenleg nincs étterem, vagy folyamatosan működő hideg, vagy melegkonyhás büfé, de szerintem hamarosan ez is meg fog oldódni, mert a terület hatalmas fejlődésen megy keresztül, ami mind a vendégek kényelmét, valamit a szolgáltatások sokszínűségét hivatott emelni.

A minimális kemping foglalás 1 nap! Nincs az, hogy csak hetes túrnusváltás van, mert nem éri meg egy nap miatt a faházak takarítása, rendbentartása. Szóval ez így elégé tetszik. Ha már a  faházakat említettem. Ne várj luxust! Ne várj TV-t, rádiót, vagy bármiféle modernkori kütyüt! A házakban ugyanis nincs áram, de más se, ami a modernkori wellnesst hajazná.

Pontosabban van két heverő, egy-egy éjjeliszekrénnyel, egy asztal két székkel és egy duplaajtós ruhásszekrény. Ja és egy vegyestüzeléses kályha.

Mondjuk pont elég is ennyi. A házakhoz kapunk kulcsot is, így amikor elmegyünk nézelődni a területen, vagy betekerünk Szécsénybe, akkor sincs para.

A faházaknak van egy kis terasza, ahol a bicaj is pont elfér ha esne az eső. Minden faház pont egyforma kívül. Igen kívül, mert belül van amiben nem kettő, hanem 3 heverő van, szóval ezt mondani kell akkor amikor a kemping bejáratnál szállást foglalunk. Persze nem faház hanem személy/ éjszaka díj van. (Ez is nagyon vagesz)

A terület szépen karbantartott és meseszép, tehát érdemes a bringatúrát úgy tervezni, hogy pár napot itt töltsön az ember. Mivel közel van Szécsény simán ki tudtok tekerni kajálni is, hiszen nagyon jó kis csárdát találtunk mi is, ahol nagyon jól főznek. Vagy akár SPAR, ahol minden van, amire szükségetek lehet. Ja és a kedves Viki, aki nekünk is segített a vásárlásban. (Na ezt itt nem a reklám helye.) Szóval nem kell éhezni az biztos!

A kemping területén kívül, de viszont a területhez tartozó tórendszer szomszédságában, (ami még a Robinson Szigetekhez tartozik) idén épült egy elég jó kis embert próbáló kalandpark. Ezt érdemes kipróbálni, mert egyrészt jó kis testmozgás. Erre azért előre be kell jelentkezni, hiszen animátorok segítségével tudjuk használni a területen lévő eltérő nehézségű akadályokat.  Itt a „játék ” előtt a védőfelszerelés kötelező, hiszen a kalandparkokhz hasonlóan itt is van drótköteles csúszópálya is, de egy csapásra Tarzanná is válhatsz és az indakét függő kötelekkel át is lendülhetsz a vizesárkon. Ha pedig nem, hát a napon hamar megszáradsz! Mindezt 2900Ft-ért megtehetitek fejenként ha 10 főt eléritek, hiszen úgy a buli.

Amiért fizetni kell az a kenu használati díja, ami 1000Ft körül mozog/óra. Kb ennyi idő alatt be is lehet járni a területet ami meseszép és közben rengeteg tavirózsát és vizimadarat láthatunk. Valóban szép nekem elhihetitek, mert többször is evezőt fogtam. Egy ezrest megért, de tényleg és egy kicsit az ember átmozgatja magát a lapátolással.

Itt mindenki jót alszik!

Mindenki arról „panaszkodik”, hogy milyen jót aludt, talán még otthon sem sikerül. Igen a hely különlegessége, a tiszta levegő és a terület harmóniája tehet róla.

Azt elfelejtettem eddig mondani, hogy az ágyakhoz van takaró és párna is, amin nincs huzat, kvázi nektek kell erről gondoskodni. Mondjuk ki szeret más után aludni…., na ugye? Jó hogy eszembe jutott, ne engem szidjatok, hogy pont ezt hagytam ki.

Összességében egy könnyen megszerethető hely a Robinson Szigetek Kemping és csak ajánlani tudom mindenkinek, legyen az bringás vagy csak egy kis pihenésre vágyó család. Igen család, mert 2019-ben a Robinson Szigetek lett az ország legcsaládiasabb és legjobb szabadidőparkja!

Szóval tekerjetek Ti is arra, hiszen bicajozni jó!

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek