Beha pv wifi a kontrollált fűtőtest-teszt

Estimated read time 9 min read

BEHA PV elektromos radiátor a környezetkímélő és füstmentes fűtés egyik nagykövete!

Üdvözlünk mindenkit eme csodás téli nyálkás időben!

 

Erre vártunk, hogy hüljön az idő és ki tudjuk próbáni az alábbi Beha fűtőpanelt.

Igen, akik fanatikus olvasói a Tesztoldalnak, azoknak nem cseng ismeretlenül az Adax vagy Nordart név, hiszen már 1-2 alkalommal voltak nálunk termékeik. Na de nem is ez a lényeg, hanem az, hogy végre alkalmas az idő a fűtőpanel tesztre és a számítógép mellé készített meleg tea adja az ihletet, mint betekerős Rigának a 91-es keverék. Félre a viccet és nézzük az BEHA PV WIFI fűtőpanelt.

Hurrá okos fűtés!?

 

Amikor hozta a futár, akkor két dolog volt, ami azonnal szembetűnt. Az egyik, hogy hú mekkora nagy, a másik, hogy milyen könnyű, talán nincs is semmi a dobozba?

 

 

A dobozban volt termék, mert ugye azonnal kibontottam. Örömömre szolgállt, hogy nem lett 1 köbméter felesleges csomagolóanyag, mert ezeknél jobban nagyon semmit nem utálok és az sem mindegy mennyi szemetet termelünk. A panel kicsit több, mint 8 kg,  tehát ezért tűnt könnyűnek még a csomagolással együtt is.

Kaptam külön kérésre, mert nem alapfelszereltség a tartó láb. Általában ezeket nem tesszük ide- oda, hanem egyszerűen a panel hátlapján lévő tartókonzollal rögzítjük a falon. Nem kell megíjedni, mert festéskor bármikor könnyen levehető és vissza. Maga a konzol felszerelés sem egy ördöglakat, mert egy ügyesebb férfi 10 perc alatt elvégzi. (Akkor mi nem vagyunk ügyesek, mert talpat kértünk). A panel hátulján kis zacskóban találhatjuk a felfogatáshoz a csavarokat és a tipliket, ezen kívül csak egy egyszerű barkács ütvefúró kell és ugorhat is neki az ember. Ja azért egy vízmérték sem árt, nehogy a végén annyira lejtősen fúrjuk fel, hogy a tetején a légy se tudjon megállni.

 

 

Mi nem akartuk a falat szétfúrkálni egy teszt miatt, ami remélem érthető, ezért nincs is olyan fotónk, ami ezt mutatná be.

A legnagyobb teljesítményű Beha panelt kaptuk, ami 2000 watt és 8,7 amper névleges teljesítményű. Ezt a 2000 wattot akkor veszi fel igazából a fűtőpanel, amikor úgy fűtünk „ami a csövön kifér”. Utána az elért hőmérséklet után csak a szintentartáshoz kell az energia. Nem úgy mint a vegyestüzelésnél, hogyha egyszer rátetted a fát és a szenet, akkor az elég, ha akarod, ha nem, vagyis tág korlátok között szabályozható.

Az elektromos BEHA PV WIFI panel, ami a beépített termosztátnak köszönhetően mindig a megfelelő hőfokot biztosítja. És még sorolhatnám az előnyöket, de majd kicsit később.

A fűtőpanelt pofon egyszerű beüzemelni, mert csak fel kell szerelni a falra és bedugni a 230 voltos hálózatba. A kábel hosszúsága kicsit hosszabb, mint maga a panel mérete. Nagjából, mert nem mértem meg, olyan 1, 5 méter lehet. Lehetőleg azonnal a fali dugaljba, ne pedig egy köztes hosszabbítóba, mert hajlamosak vagyunk erre és a 600Ft-os kínai elosztós hosszabbító nem biztos, hogy garancia a biztosnágos használatra. Szóval erre figyeljen mindenki.

A „mi” panelünk külső jegyei.

 

Nem véletlenül van a képen karácsonyi hangulat, mivel a Chili Fotó- Videó stúdióban teszteltük az BEHA PV WIFI  panelt és jelzés képpen odatettük a fa elé, hogy „Hahó én ilyet szeretnék Karácsonyra!

 

Fehér és hosszú, a felső részénél vannak hosszanti perforációk a  hőelvezetésnek és ha szembe állunk vele, akkor jobb alsó sarokban van a kezelőszerv, vagyis a hőfokszabályzó és a ki-be kapcsoló gomb. Ezek alatt van egy, hu nagyon tetszik ez nekem, mert mosolyt csal az ember arcára, amikor meglátja. PROJEKTOR!!!!

Nem füstól, nem kormol, hangtalan és még szép is!

 

 

Az agyam eldobom! Projektor van a panel alsó részén és mint egy akciófilmben úgy világít vörösen a wifi ikon, illetve az aktuális hőfok. Hu ez nagyon adja, alig várom, hogy vendégem jöjjön és lássam az irígy tekintetét.

Szóval mozifilmbe illő élményt kaptam már a bekapcsolásnál, mert a prjektor fénye olyan, mint a bombáknál, amikor visszaszámlál. Na de ez szerencsére nem az.

Elővettem az telefonomat, ami androidos, hogy letöltsem a megfelelő appot és lássam mit lehet ezzel az egésszel kezdeni. Persze IOS rendszerhez is van applikáció és mindkettő teljes értékű.

 

 

 

 

Az applikáció letöltése után szép sorban végigvezet a panel beüzemelésén és magán a használaton és beállításokon. Olyannyira, hogy egy applikációval akár több panelt is megfigyelhetünk és szabályozhatunk. Függően attól, hogy hol és milyen intenzitással, illetve milyen napszakban akarjuk használni. Mi a Tesztvilág.hu nevet adtuk a panelnek és ezzel teszteltük.

 

 

 

 

 

A megfelelő beállítások után be is indítottuk a fűtést és akkor jött a meglepetés, mert a várthoz képest sokkal, sokkal jobban fűt, és ami nem utolsó, hogy azonnal! A stúdió nagyobb helyisége kb. 40 nm alapterületű és lazán befűtötte. Jó tudom nincs még kint -20 fok, de sokkal hatékonyabb, mint az ott lévő központi fűtés, ami csak a radiátort melegíti szinte. Ami még a Beha panel mellett szól az az, hogy párás helyen is, mint pl. a fürdőszobában is gond nélkül használható, ide persze nem ez a nagy, ami nálam van, hanem kisebb, mert egy lakótelepi fürdőszobában csak „összehajtogatva” férne el.

Nagy előnye, hogy sok elektromos fűtőtesttel ellentétben nem forgatja egy ventillátor a meleget, így nem szállnak folyamatosan apró porszemek a levegőben, ami az asztmásokat nagyon is zavarja. Lehet nem is gondolunk rá, de sokakat ez igen is zavar. Ezért is fontos minden részletre figyelni és megkeresni minden fontos információt, mielőtt bármit megveszünk. A Nordart cég mindenkinek segít aki kéri. Legyen az egy felmérés, vagy akár a beüzemelés. A bemutatótermükben pedig („Nordart simogató”) minden termék ki van állítva.

 

 

 

 

 

 

A Beha előnye. 

Leginkább az azonnali hőleadás tetszett és természetesen a wifi mert be lehet állítani, hogy pl este érek haza 17 h-kor, akkor okosba előtte be van állítva és nem hideg lakásba érkezem, vagy nem kell egész nap mennie a kazánnak. Minden szempontból jó ez, de a legjobb a pénztárcánk miatt. A Beha vp 20-as a beépített termosztátnak köszönhetően akár 20% energia megtakarítást is eredményezhet azzal ellentétben, ha csak kapcsolgatjuk, vagy éppen bekapcsolva hagyjuk. Ilyenkor a leírt hőingadozás és a lakás hőtérképe is olyan görbét mutat, mint az EKG. A termosztá pont ezt az ingadozást szűnteti meg így a hőérzet is jobb és az áramfogyasztás is.

Én úgy gondolom, hogy egy ilyen befektetés egy fűtési szezon alatt megtérül és nem kell a csöpögő kazánoktól vagy a gáz rossz minőségéből kifolyólag vagyonokat fizetni. Pláne, hogy az elterjedt falicirkók élettartama max 15 év, de akkor már sokat mondtam. Elvízkövesedik, elektronika hibás lesz és panel csere, de sorolhatnám. Ugye mindenki jól tudja ezt, mert 100%, hogy akkor romlanak el, amikor év végén egy szaki sem dolgozik. Szóval lőttek a karácsonyi melegnek.

Az Beha panel nagyszerűsége pont az egyszerűségében rejlik. Nem akar többnek látszani, mint ami, hanem szép csendben teszi a dolgát wifivel vagy wifi nélkül, de szerintem egy örökéletes termékről van szó, ami tovább bírja, mint a falicirkó, persze csak akkor ha nem kell melegvíz előállítás.

Az árak tekintetében nem, hogy versenyképes, hanem szerintünk nagyon olcsó ezért be is csatoltuk az alábbi ár táblázatot.

 

 

Tehát a nálunk teszten lévő Beha panel  a legalsó, vagyis a PV 20, ami csak 69.000 Ft, és ez már a bruttó ár! Nagyon jól be van lőve az ár és szerintünk sikerre ítélt termékről van szó, ami wifis, de anélkül is teljesen egyszerűen kezelhető.

Ami tetszett

  • Letisztult és egyszerű design
  • használható párás helyeken is (nagyüzemi konyha, fürdőszoba)
  • egyszerű beüzemelés
  • wifi
  • helyigény 8 cm a falsíktól
  • teljesen zajmentes működés
  • azonnali fűtés

Ami nem tetszett

  • vissza kellett adni
  • vissze kellett adni
  • vissza kellett adni

Ami nekem hiányzott

  • beépített áramfogyasztás mérő

 

Most már csak az a kérdés, hogy karácsonyra megvegyük, vagy megvegyük a fotóstúdióba?

 

 

A terméket a Beha hazai forgalmazójától a Nordarttól kaptuk a teszt időszakra, köszönjük!

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek