CONCEPT ES 1000  elektromos aprító

Estimated read time 5 min read

CONCEPT ES 1000  elektromos aprító

 

Ezt a sok zöldséget nekem kell felaprítani?  Kérdeztem feleségemtől. Bár fel sem tettem volna ezt a költői kérdés. Már jött is méltatlankodó válasz. Naná! Te szerveztél a barátaidnak kerti parti hússütéssel és saláta körettel. Akkor csinálj is valamit érte. Úgy hogy hozzá is láttam. Van tapasztalatom benne, mert már órákat elszórakoztam kiskéssel a répákat, hagymákat, céklákat, uborkákat apróra feldarabolni. Akkor már nagyon untam, de most itt van a megmentőm a CONCEPT ES 1000-es. Úgy kaptam kipróbálásra. Feleségem gyanakvóan nézett rám és nem állhatta szó nélkül: Amíg összerakod és utána elmosod az pont annyi idő amig csak úgy összevágnád késsel.  Na majd meglátjuk.

 

 

Komótosan hozzáláttam a kicsomagoláshoz, pillanatok alatt elmostam az élelmiszerrel érintkező nemesacél és műanyag alkatrészeket. Könnyű dolgom volt, mert leszedhető a villanymotoros meghajtó egységről.  Több nemesacél vágóéllel készlettel rendelkezik az aprító gép. Itt van a gond is mindjárt, mit mivel vágjak. Van itt finoman szeletelő, mondjuk ez jó az uborkának. Ez egy durva szeletelő a póréhagymának, paradicsomnak, citromnak. Jé itt van a julienne szeletelő betét is, ezzel gyufaszál vékonyságra lehet darabolni a répát vagy éppen a céklát. A durvareszelő a hagymának, sajtnak. A finomreszelő a tormának, könnyek nélkül. A király a hasábburgonya szeletelő. Soha nem sikerült egyformára vágnom, de most igen.

 

 

Körültekintően elhelyeztem a gépet a konyhapulton ügyelve az elektromos csatlakozás közelségéhez. Összeszereltem a szeletelő egységgel. Próbáltam minjárt be is indítani, de nem sikerült. Aha, itt a bibi. Egy ötletes biztonsági reteszeléssel van ellátva, hogy csak teljesen összeszerelt állapotában lehessen indítani a darabolást. A gép alján tapadókorongok vannak, amelyek egy helyben tartják az elektromos masinánkat munkaközben is. Még valami a biztonságról, az adagoló cső, vagy csatorna, úgy van kialakítva, hogy oda kézzel még véletlenül sem lehet benyúlni és van hozzá egy műanyag lenyomó rúd, amely egyben a töltőnyílás fedele is. Ennyit a biztonságról. Azaz még valamit, a nemesacél daraboló pengék nagyon élesek, mosogatás közben nagyon kell ügyelni erre.

Most már mindent tudunk, indulhat a gép. Erőteljes villanymotorzúgás, becsusszan a kígyóuborka és láss csodát, pillanatok alatt a kiöntőtál nyílásán hullanak a tálba az egyforma szeletekben az uborkák. Négy uborkát nem sokkal egy percnél több idő alatt leszeleteltem. Még az ujjamat sem vágtam el ilyen tempónál, mint a kézi uborkagyalunál. Ez megnyugtató.

A sárgarépák reszeléséhez a julienne vágóbetétet tettem be a gépbe, az áramtalanítás után, mert biztos ami biztos. Miután ismételten felzúgott a gép és az adagolt répácskák apró szálai már hullottak is a tálba. Nem győztem adagolni a répákat, olyan gyors tempót diktált a daráló. Nagyon hamar végeztem ezzel is, egy-két perc és kész. A nyers és meghámozott céklákat kisebb darabokra kellet vágnom, hogy a nyílásba beférjen, de ezzel is hamar végeztem.

 

 

 

 

 

 

 

Most hozzáfogtam a sajtreszeléshez is. Itt kétféle méretet választottam. Hallottam valahol, hogy a hűtőszekrényben kicsit jobban lehűtött sajtot könnyebb lereszelni, mert nem kenődik.  Be is jött. Nagyon príma reszeléket kaptam.  Mivel többféle salátát készítettünk így többféle méretre vágtam fel a zöldségeket.

 

Amikor elkészültem az összes zöldség darabolásával és a tálkákat felsorakoztattam a konyhapulton, gyorsan elmosogattam a CONCEPT ES 1000-es alkatrészeit.  Szóltam is a feleségemnek tekintse meg a produkciót. Majd, ha teljesen kész vagy. Jött a válasz. Már készen vagyok.  Amikor meglátta és leellenőrizte a minőségét, csak ennyit mondott elismerőleg: Hihetetlen, ilyen rövid idő alatt és ilyen kitűnő minőségben. A mosogatásról nem akarok beszélni, mert az nálunk nem az én dolgom, de nagyon nem szidtak vele szerencsére.

Persze nem akarunk hanyattesni, de a készülék ár-érték arányban nagyon is elfogadható és nem fogod sajnálni, ha véletlenül elejted a konyhába és darabokra törik. Persze azért ilyen ne legyen és összességében csak azt tudom mondani, hogy ne tedd el a konyhaszekrény alsó polcára a többi használhatatlan csodagép mellé, mert még aznap úgyis előveszed, hiszen jó kis cucc!

Igen, már megint az eMaki webáruház terméke!

 

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek