Lamax X3.1 Atlas- már nincs értelme kínából rendelni

Estimated read time 6 min read

Lamax X3.1 Atlas- már nincs értelme kínából rendelni akciókamerát!

 

Sziasztok!

Újra itt vagyok, túl egy jó kis strandolós hétvégén és egy jó bicajtúrán, mert a mozgás fontos. Vittem magammal a gagyi áron megvásárolható Lamax x 3.1 Atlas sportkamerát is, mert legalább megnéztem mit tud, vagy éppen mit nem.

Kapaszkodjatok eseményrögzítő és sportrajongó elmebeteg honfitársaim, hiszen én is az vagyok, aki mindent el akar menteni a kamerák sd kártyáin léávő virtuális nagy könyvtárába. Sosem a termék árával kezdjük a tesztjeink írását, de most azt hiszem ezt kell tennem.

A Lamax x 3.1 Atlas sportkamera 19.900Ft!

Na igen, ennyiért már az sem lenne baj, ha nem olyan hejde jó és kompromisszumokat is tudunk kötni a 60-80, vagy akár 100 ezer Forint értékű brand majmolt sportkamerákkal szemben. 19.900Ft, és még csak nem is áprilisi tréfa, hiszen az eMaki webáruházban könnyen hozzá lehet jutni.

A cikk címéből is kiderül, hogy nincs értelme kínából rendelni hasonlóan olcsó kamerákat, mert egy részből sok idő mire megérkezik, más részt pedig nincs semmi szervíz háttér és persze garancia sem. Most végre van olyan hazai forgalamzású kamera, ami olyan árban van, hogy a franc se kíváncsi a „menő” ázsiai webáruházak olcsó termékeire.

Nem nagyon akarom fikázni a terméket, mert egyrészt nem várhatunk el csúcs minőséget, másrészt pedig nem nagyon tudunk belekötni.

Na de van mégis olyan, ami nem tetszik.

Gyenge fényviszonyoknál ha fotózunk a kamerával, akkor hamar zajosodik a kép, vagyis nem olyan szép tiszta, inkább szemcsésnek mondható. A tipikus halszem, ami elhúzza a kép széleit, persze ez minden nagylátószög átka. Minden kis gyújtótávolságú kameránál a lencse ferdít, de valakinek éppen ez tetszik. A látószög 160 fok, amibe minden belefér.

A másik ami nem jött be, hogy kicsit nehézkes az akkumlátor fedelet kinyitni. Jó értem én, hogy fontos, hogy jól zárjon, de ki nem fog esik az akkumlátor, mert vagy egy nyitott tokban, vagy a víz- és ütésálló polikarbonát tokban használjuk. Szóval nehéz kinyitni.

Más igazából nincs, amit lassan 2 hét leforgása alatt tapasztaltam.

Pozitívumok

Na az van!

  • A videó minőségbe nem lehet belekötni! Nagyon szép a kép rajzolata és a színek valósághűek
  • Szabadban, és nappal teljesen szemben is szép képeket készíthetünk, ami beállítástól függően 5, 8, 12, 16 MP lehet
  • 4K, ami már minden sport kamerában alap követelmény, de még mindig nem értem miért, mert a 2K-val is gyönyörűen el lehet játszani.
  • Csuklópántról vezérelhező felvétel készítés (kipróbáltam és működik), ami nem a kamera akkumlátorának terhére működik
  • Wi-fi kapcsolat és Lamax applikáció, amely segítségével telefonunkon is vezérelhetjük a kamerát, de kontroll monitorként is használhatjuk.
  • Sok apró kiegészítő(alap tartozék)
  • napsütésben is látható 2″ LCD kijelző

Technikai dolgokat. leírásokat nem fogok nektek ide írni, mivel nem vagyok híve a másolt tartalomnak. Mi a Tesztvilágnál egyedi észrevételeket és tapasztalatot osztunk meg veletek, nem úgy mint sok online média, ahol teszt néven csak a gyártó, vagy forgalamzó által megírt száraz tényeket adnak meg. Akiket ez mégis érdekel, az kattintson IDE!

Hát igen ez egy 4K-s akciókamera ami sorozatfelvétel, szuperlassítási és Time Lapse funkcióval is bír, amit alapjában így rögzít a kamera és utólag nem kell valami hipermodern programmal küzdeni. 19.000Ft ugye, hogy jól hangzik? Ne bérelj 5000Ft/ nap áron a nyaralásra egy Go-Pro kamerát, mert ennek 4 nap alatt megtérül az ára és még a végén a tiéd is marad.

Én hirtelen ötlettel vezérelve odaadtam a balcsin a gyerekeknek, akik rendesen próbára tették a kamerát, hiszen össze-vissza dobálták, de még el is temették a parton a homokban. Boldogan játszottak vele miközben már régen azt hitték, hogy nem is vesz fel semmit, mert a kamera akksi kímélő üzemmódra váltott, ami azt jelenti, hogy a kontrol LCD szundira váltott. De nem csak a gyerekek, hanem én is kipróbáltam egy kb 20km-es kerékpártúrán, ahol a Festetics gróf által építetett ősfás országúton tekertem végig. Ez nem a mostani aszfaltút, hanem bizony földút, ami tele van döccenővel, sárral és még ki tudja milyen terephibával. Itt gyorsan el is mondom, hogy a sportkamerák egy része a döcögös rezgős környezetben olyan videót rögzítenek, amik olyan hullámzóak, vagyis nem stabil a kép. Az X3.1-nél ezt nem vettem észre! Hoppá, hoppá!


Összességében a legjobb arra a Lamax X3.1 Atlas, hogy viccesen olcsó és elvihetjük a nyaralásra is, mert nem kell sajnálni ha a gyerekünk „állatkodik” vele, mert hiszen ezek a felvételek lesznek későbbiekben a legszebb emlékeink!

Most már értem miért lett az X3.1-nek a neve ATLAS !

Tehát nincs más hátra, induljon a nyár idén a Lamax X3,1 Atlas élményrögzítővel!

 

 

 

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek