Panasonic MK-F800 konyhai robot teszt

Estimated read time 6 min read

Lassan már ki sem látszunk a sok Panasonic terméktesztből, de ezt mi csöppet sem bánjuk, mert mindig valami érdekeset találunk, ami titeket is érdekelhet.

Most egy elég nagy volumenű konyhai robotot próbáltunk ki és bevallom ez volt a leginkább embertpróbáló teszt. Miért is? Hát megemelem a kalapom az előtt, aki kitalálta  acsomagolást, mert amikor a dobozt kinyitottam már azonnal tudtam, hogy vissza én soha többé nem tudom csomagolni. A látvány is embertpróbáló! Minden apró kis alkatrész külön, külön be van csomagolva és még a becsomagolt csomagok is be vannak csomagolva. A doboz három szintes amit hungarocell lapok választanak el. Na szép moka lesz….

 

 

 

 

Na ugye nem spórolt a Pana a kiegészítőkkel. Persze ez nem is baj, mert így egy gépnek kell csak megtalálni a helyét a konyhában. Amit tényleg meg kell találni, mert ennél a típusnál is nagyon rövid a betáp kábel. De miért kell ezen spórolni?

Na mindegy is, nem fogok ezért a konyhába méterenként fölszereltetni egy konektort.

Teszt!

A gép maga elég masszív és érezzük, hogy van súlya is. A biztos tapadást a gép alján lévő négy tapadókorong biztosítja.

A készülék megemelésekor a négy tapadókorong azonnal elengedi az asztalt, mivel amikor megfogjuk a gépet, akkor a gép alján lévő két kart is emeljük, ami bontja a kötést az asztal és a tapadó korongok között. Zseniális ötlet +1 jó pont!

Mert ugye nem foghatjuk mindig pl ha hosszú percekig tésztát dagasztunk vele. Igen! Ezt is lehet. Na de ezt nem fogom kipróbálni, mert nem vagyok egy konyhatündér, pláne nem az, aki tésztát gyúr. A kiegészítők összerakásához nem kell semmi műszaki érzék, mert minden magától érthetődik és egyszerű bajonett záras tekerős megoldások vannak. Ez gyors, biztonságos és nem utolsó sorban egyszerű megoldás.

A készülék elején érintő gombok a funkció és a motorfordulat, illetve a szakaszos és folyamatos üzemmód tárcsa található. Szép kék visszajelző fények láthatóak közben, ami nagyon tetszetős. Amolyan prémium design. Persze nem csak itt jelennek meg a minőség és a megjelenés sajátosságai. Nekem az ezüst és a fényes fekete kombó alapjában tetszik és így bármelyik konyhába beleillik.

Használat

Kiválasztjuk az ikonok közül a megfelelőt és utána a tárcsával az óramutató járásával azonosan emelhetjük a motor fordulatszámát. Ekkor nem indul el a kis masina, mert a gomb közepén, (ami alsó és felső gombra van osztva) indíthatjuk a műveletet. A felső rész megnyomása a szakaszos üzem, amig az az alsó a folyamatos. Már az egyik Panasonic gépnél emítettem, hogy nagyon hangos, de ez nem! Olyan gyors és pengeélesek a kések, hogy nem túlzok 3 másodperc alatt ledarálta azt a dió mennyiséget, amit bele tudtam tenni a kis malomba. Három másodperc!

 

A következő katarzis akkor ért, amikor hagymát aprítottam. Mivel videót is készítettem, mire megnyomtam a gombot és a kamerát felemeltem, már nem volt mit videózni. Szóval kezdhettem előlről az egészet segítség bevonása mellett. Brutális! Ezt a folyamatot a videóban vissza is lassítottam 1/4 sebességre, de így is látszik, hogy amit a kések művelnek az nem játék! Egyforma darabokra aprítja  ahagymát a gép és valóban vág és nem trancsíroz. Szóval ha rá lehet mondani egy konyhai gépre, hogy gyors, akkor ez az! Az egyik kedvenc opcióm a hajszálvékonyra vágó pengék, amivel pofonegyszerű a chipsz készítés. Nem mondom, hogy 1 milliméter a vastagság, mert attól jóval kevesebb. Simán rá lehet mondani, hogy hajszálvákony.

 

 

 

A géphez tartozik szeletelő, aprító, saláta szárító, gyümölcsfacsaró, dagasztó, burgonya vágó kétféle sajtreszelő, ami még a közepesen lágy sajtot is gond nélkül szeleteli. Mindez egy nagyon praktikus zárható dobozban, amiben átláthatóan van minden apróság és egyszerű betenni a konyhaszekrénybe.

A gép minden műveletében igazi profi séfként üzemel. Nagyon könnyű a tisztítás és az jutott az eszembe, hogy minden hamburgesnek kellene egy ilyen segítség, hiszen ez az egy gép megcsinál mindent. A sajt reszeléstől az uborka vágástól a burgonya szeleteléstől a saláta szárításig mindent. És még mindig azt mondom, hogy ez a gép 3 másodperc alatt végez azzal, amivel mi kézzel 2 perc alatt. Tehát száz szónak is egy a vége az egész teszt alatt végig katarzisban voltunk a gép hatékonysága és a szeletelés minősége miatt. A kábel rövidségén kívül semmi negatívumot nem tudok mondani. Ja de! Be kell csomagolni a becsomagolhatatlan teszt terméket és visszaküldeni a Panasonic hazai ügynökségének!

 

Az alábbi videót a teszt közben készítettem, amiből kiderül a gép gyorsasága és a vágás minősége is. Ha tetszett, akkor oszd meg az ismerőseid között!

 

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek