Lenny Kravitz az Arénában!

Estimated read time 3 min read
Bár még június 3-a messze van, de érdemes már most elkezdeni a hangolódást Lenny Kravitz budapesti koncertjére. Nézzünk is néhány érdekességet az énekesről: 
 
  
 
  • Lenny Kravitz mai kifejezéssel élve celeb-családba született: édesanyja Roxie Roker színésznő, aki a 70-es években népszerű amerikai TV-sorozatok sztárja volt, édesapja Sy Kravitz producer. De az újabb generációt sem kell félteni, az egyik unokatestvére a Today Show műsorvezetője, Lenny Kravitz lánya, Zoé pedig egyre elismertebb és népszerűbb színésznő.
  • Lenny Kravitz szintén többször kipróbálta magát színészként a zenélés mellett, sőt, egyetlen alkalommal még édesanyjával is szerepelt együtt az Arsenio Hall Showban.
  • Lenny már 5 évesen zenész szeretett volna lenni. Szülei támogatták érdeklődését és számos koncertre, színházi előadásra vitték el magukkal, illetve dobot és gitárt is vettek neki. 
  • Lenny Kravitz saját bevallása szerint erősen befolyásolta fiatal személyiségét, hogy édesapja baráti körében olyan művészek voltak, mint Duke Ellington, Sarah Vaughan, Ella Fitzgerald vagy Miles Davis, akikkel ő is sokat találkozott. Többségükkel gyerekfejjel még zenélt is együtt születésnapok vagy házibulik aprópóján. 
  • 1989-es debütáló albumának sikere annyira váratlanul érte, hogy rohamtempóban kellett állandó zenészeket találnia a hirtelen megnövekedett élő fellépéseihez és az első turnéjához  – ugyanis a lemezre még minden hangszeren saját maga játszotta fel a témákat.
  

  • Karrierje első felében az a Richard Feldstein volt az üzleti managere, aki a Guns’n’Roses pénzügyeit is kezelte, és nem mellesleg Jonah Hill színész büszke apukája.
  • Hogy mennyire kicsi a világ, ha valaki Beverly Hills környékén nő fel: Lenny középiskolai osztálytársai között található Slash és Nicolas Cage is.
  • Pár éve egy interjúban bevallotta, hogy amikor Párizsba költözött, a háza pincéjében egy ideig zugkocsmát üzemeltetett. Állítása szerint a legérdekesebb emberekkel ott találkozott abban az időszakban.
  • 1991-es Stand By My Woman videóklipjéhez Angelina Jolie is jelentkezett főszereplőnek, de a klip rendezője nem találta elég jónak a szerepre.
  • A mai napig Lenny Kravitz az egyetlen, aki négyszer tudta megnyerni a Legjobb Férfi Rock Előadó Grammy-díját. Ráadásul mindezt négy egymás utáni évben tette, ami abszolút rekord.
  
Lenny Kravitz június 3-i budapesti koncertjére jegyek most még kaphatók a Ticketpro országos hálózatában és a www.livenation.hu oldalon keresztül.

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek