Marha erős fokhagymás Chili szósz és társai

Estimated read time 7 min read

Mi magyarok szeretjük a hasunkat és most több hét ízlelés és gasztro orgia után beszámolunk a Marha Erős termékcsaládról, amit a Yuva Kft biztosított nekünk.

Ezek a termékek kísértetien hasonlítanak az Ázsiai chili szószok csomagolására, amit én nem hagytam szó nélkül és kiderült, hogy nem is Ázsiai cég a gyártó, hanem kapaszkodjunk meg, Hazai. Igen nálunk készül és így pattintják tovább és mi meg azt hisszük, hogy milyen jó kis chilit készítenek a ferdeszeműek.

Tehát hazai íz hazai gyártásban a Yuva Kft forgalmazásában.

A termékek, amit mi megkóstoltunk.

Marha erős csípős chili szósz extra fokhagymával

Nagyon finom és valóban érezhető a fokhagyma! A kiszerelés 500 ml-es, ami ennél a terméknél elég kevés, mert ha erre rákattan valaki(mint én), akkor nagyon hamar elfogy, mert még a málnaszörphöz is eszt eszi. Na jó azért azt nem, de valóban nagyon rá tud az ember cuppanni az ízére és ezt minden ételnél érezni akarja. Tehát ez a fokhagymás chili éppen annyira érezhetően fokhagymás, ami még a józan tűrőképességünkön belül van. Leginkább a sültekhez ajánlanám, de a vajaskenyéren is megállja a helyét. Nekem ez nagyon ízlik.

 

 

Vöröshagymás chili szósz

Éppen úgy mint az előző fokhagymás szósznál, itt is határozottan érezhető a vöröshagyma íz. Nem úgy mintha hagyma ízfokozó lenne, hanem úgy is van, benne van a vöröshagyma. Nagyon jó mert sok terméknél csak majmolják az adalékokkal azt a valósághoz közeli ízvilágot, ami a termék címkéjén feltüntetett íz. De az ízfokozók miatt a termék nem az igazi. Én kvázi nem szeretnék hagyma ízfokozót enni hagyma vagy bármi más fűszer néven. A vöröshagymás chiliszósz kellemes ízű, de azért utána ne menjünk duettet énekelni, mert a partnerünk elájul a hagyma szagtól.

 

 

Csípős Chili szósz

Ez az a termék, amitől csak csípős ízt vár az ember, mert hát mi mást? A csípős ízt azonnal nem érezzük, csak  pár másodperc után. Addig bizony nagyon kellemes az íze. Ha be kellene kategorizálnom 1-10-ig, akkor olyan erős nyolcas, ami nem is rossz az én válogatós énemnek. Minden esetre szépen lehet csöpögtetni akár cseppenként is és nem zúdúl a nyakunkba az összes az első használatnál. Csak el ne felejtsétek a csavarzár alatt a légmentesen záródó fém fóliát eltávolítani, mert amig az rajta van, addig nem jön a chili. Ami még fontos, hogy pár csepp ebből úgy megbolondítja az étel ízér, hogy a szomszéd id megérzi a jó illatokat és átcsönget valami kamu dumával, hárha kap egy tányérral.

 

 

 

 

SWEET&SOUR édes savanyú chili szósz

A kiszerelés 700 ml, ami nagyon sokáig elég és amikor kibontottam a kupak alatt a fény zárófóliát, akkor gyorsan meg is szagoltam, hogy van e valami nagyon jellegzetes illata. Az illat nagyon enyhe és nincs semmi uralkodó illatanyag, ami elvinné valamilyen jó, vagy rossz irányba. Az íze enyhén csípős, de inkább nem is azt írnám, hogy csípős, hanem azt, hogy érezni lehet, hogy van benne chili is. Szóval olyan kellemesen erős, amit azonnal nem lehet érezni, csak pár másodperc múlva. A termékben a ledarált paprikával együtt belekerültek a magok is. Ezek egyben láthatóak, mert nincsenek szét zúzva. Így láthatja mindenki, hogy nem csak nyomokban tartalmaz paprikát. A színe nagyon szép és semmivel nem is lenne problémám a benne lévő szénhidráton kívül. Persze tudom, hogy édes-savanyú ízről beszélünk, de a benne lévő 45 gramm /100 ml szénhidrát tartalomból 44 gramm cukor. Talán lehetne ezt helyettesíteni Stevia hozzáadásával. Az íz egyébként testes és finom. Érezni, hogy van benne anyag. Érdemes a családi ebédnél titokban bevetni és figyelni a reakciókat.

 

 

SHANGHAI édes savanyú chili szósz

Ez a szósz már egy kicsit erősebb és az ízvilága is más. Az első ami eszembe jut róla, hogy olyan lekvárosabb. Nem tudom, talán az állaga miatt és az édes íze miatt jutott ez eszembe. Itt már a csomagoláson lévő címke szerint többféle déligyümölcs is került a szószba, mint például mangó, ananász, narancs. Ezen kívül egy kis gyömbér és fokhagyma is. Szóval ez egy elég összetett kombó.

Az összetevők külön külön ízeit nem érezni határozottan, talán kicsit a hagymát, de így egyben egy igazi gasztro orgazmus. Az illatában a fokhagyma erősen domináló. A Shanghai szósznak nagyon eltalált ízvilága van. Bátran mondom ez a kedvenc eddig. A kiszerelése 500 ml  az előző termékkel ellentétben, mert az 700-as. A lila kupak színét még nem fejtettem meg, de rajta vagyok, mert biztosan van valami szerepe. Lehet a lila kupakos az igazi? Nekem nagyon bejött ez a szósz!

 

 

HARISSA, csípős és fűszeres paradicsomszósz

Ó a Harissa és a pizza lap kombó…, vagy a Harissa és a spagetti…. Na ezek aztán jó kombók. A fűszereknek köszönhetően kicsit tudott beltartalmilag több lenni az egyszerű paradicsomszósz és ezzel egy más dimenziót megnyitni az én egyszerű pizzalapom felé. Na jó nem én gyúrom, hanem a pék, de akkor is vadabb lett így a paradicsom íze. Nekem személyszerint jobban ízlik mint egy natúr paradicsomszósz, de gondolom valaki csak a megszokott natúr terméket kedveli. Minden esetre a csomagolás nagyon tetszetős és igényes.

 

 

 

 

CATSUP, édes és csípős paradicsomszósz

Na kóstoljunk bele ebbe a szószba is!

Illata az tényleg paradicsom és az íze enyhén csípős, de érdekes módon kicsit később jön a csípős hatás, mint a többi szósznál és tovább is tart. Juppiééé de jó! Nagyon kevés narancs aromát tartalmaz a paradicsomszósz, viszont itt lehet érezni is. Nagyon sűrű és végre nem csak paradicsom, hanem paprika is van a szószban. Itt ennél a terméknél sajnálom, hogy csak 500 ml, mert ez nagyon hamar elfogy.

 

 

 

Összességében a Yuva Kft termékeinek van keresnivalójuk a hűtőszekrényben, mert finomak és az ételeink ízvezérei lehetnek és nem utolsó sorban szépen megférnek egymás mellett íztől kiszereléstől függetlenül.

 

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek