Tokió, Japán – A Sony bemutatta legújabb termékeit a pénteken kezdődő, berlini IFA szórakoztató elektronikai kiállításon.

Augusztus 31-én az IFA hivatalos megnyitója előtt tartott sajtótájékoztatót a Sony, ahol Shigeru Kumekawa, a Sony Europe elnöke bemutatta a vállalat legújabb audio termékeit.
A Sony nem csak forradalmasítani szeretné évről évre a szórakoztató elektronikai piacot, hanem olyan termékeket akar gyártani, amelyekhez a vásárlók érzelmileg is kötődhetnek. Az a feladatunk, hogy a „last one inch” koncepciónak megfelelően egyfajta összekötő kapocsként működjünk fogyasztóink és az általuk keresett és igényelt felhasználói élmények között. A magas hozzáadott értéket képviselő szórakoztató elektronikai termékeinknek köszönhetően Európában is stabil nyereségnövekedést tudtunk elérni, és hisszük, hogy lendületünket a jövőben is meg tudjuk tartani.” – mondta Kumekawa.

Végül Hideyuki Furumi, a Sony Mobile Communications Inc. globális értékesítés és marketing üzletág ügyvezető alelnöke vette át a szót, hogy bemutassa a legújabb XperiaTM X okostelefon család termékeit.

Videostream a sajtókonferenciáról az alábbi linken érhető el:
http://www.sony.hu/ifa2017

A Sony a következő fő termékeket mutatta be az idei évben

Audio és TV/Smart Home termékek
A Sony bemutatta a nagy felbontású (Hi-Res), vezeték nélküli zajszűrős sztereó fejhallgató család legújabb modelljeit, amelyek a 2016-os IFA kiállításon debütáló, nagy sikerű MDR-1000X fejhallgató utódai. A három fejhallgató különböző kialakítással rendelkezik: az első a fejpánt stílusú WH-1000XM2, majd a nyak mögötti pánttal rendelkező WI-1000X és végül a teljesen vezeték nélküli WF-1000X.

Mindhárom termék piacvezető zajszűrő technológiával büszkélkedhet a BluetoothⓇ fejhallgatók között. A fejhallgatók a világon elsőként támogatják a környezeti zajokhoz alkalmazkodó hangzás beállítás funkciót (Adaptive Sound Control), amely automatikusan a felhasználói igényekhez és a használati körülményekhez igazodva kapcsolja be vagy ki a zajcsökkentés funkciót.

A vásárlók a három különböző stílusú fejhallgatóval elmerülhetnek kedvenc zeneszámaikban és élvezhetik a kiváló hangminőséget-anélkül, hogy le kellene venniük a fejhallgatót a megfelelő hangerő vagy egyéb funkciók beállításához. Az 1000x termékcsalád legújabb tagjai mellett a Sony bemutatta az új h.ear fejhallgatókat is, amelyek szemet gyönyörködtető színeikkel kiválóan illeszkednek a felhasználó életstílusához és ízléséhez, valamint a Sony legújabb XperiaTM és WalkmanⓇ termékeihez.

Az európai közönség is megismerkedhetett a Sony legújabb, 77 hüvelykes 4K OLED BRAVIAⓇ A1 televízió sorozatával. A felhasználóknak páratlan audiovizuális élményekben lehetnek részük, köszönhetően a Sony egyedi 4K HDR X1TMExtreme processzorának, valamint az Acoustic SurfaceTM technológiának, amellyel a hang közvetlenül a TV képernyőjéből érkezik.

Az IFA látogatói a Sony standjánál megismerkedhetnek a 4K HDR csodálatos világával az X1 Extreme processzorral felszerelt 4K LCD BRAVIA XE94/XE93 televíziók, a PlayStationⓇ4 Pro (PS4ⓇPro) játékkonzolok és egyéb 4K HDR termékek társaságában. A Sony UBP-X800 Ultra HD Blu-rayTM lejátszó és a HT-ST5000 soundbar segítségével átélhetik a legújabb Dolby AtmosⓇ élettel teli és magával ragadó kép- és hangminőségét.

A Sony LF-S50G az első vezeték nélküli hangszóró beépített Google Asszisztenssel, amellyel a felhasználók kiváló hangminőségben és a 360 fokos hangzásnak köszönhetően a szoba bármely pontjáról élvezhetik kedvenc zeneszámaikat. A “Gesztus irányítás” funkció segítségével csupán egy egyszerű intéssel állíthatja a hangerőt vagy léphet a következő zeneszámra anélkül, hogy megérintené a hangszórót. A hangszóró a JIS szabványainak megfelelő IPX310 fröccsenésálló védelemnek köszönhetően a konyhában is használható. Az LF-S50G hangszóró is azt bizonyítja, hogy a Sony elkötelezett a kiváló minőségű és könnyen használható termékek iránt. A termék először az Egyesült Államokban, Egyesült Királyságban, Németországban és Franciaországban lesz elérhető.

Ráadásul az elkövetkező hónapokban érkező frissítésnek köszönhetően a Google Asszisztens a BRAVIA modellek11 számára is elérhetővé válik, várhatóan az év végéig12. Adjon szóbeli utasításokat az LF-S50G Google Asszisztensének vagy vegye kezébe BRAVIA távirányítóját és kezdeményezzen hang- és videolejátszást, értesüljön a legfrissebb hírekről, vagy irányítsa hangeszközeit, a fényeket és egyéb wi-fi-n csatlakozó okoseszközeit13, amelyek támogatják a Google Asszisztenst.

Az RX0 a Sony legújabb, hihetetlenül strapabíró és vízálló fényképezőgépe, amelynek páratlan képminőségével kevés más fényképezőgép tudja felvenni a versenyt. Többfunkciós működésével képkészítési lehetőségek tárházát nyitja meg a felhasználók előtt, akik a termék használata közben új élményekkel gazdagodhatnak a képrögzítő termékek piacán.

A Sony standnál egy Smart Home bemutató is várja az érdeklődőket, középpontban a kiváló minőségű, együttesen működő audio- és videotermékekkel. Itt a Sony munkatársai bemutatják, hogyan lehet kihasználni az LF-S50G, a BRAVIA és egyéb Sony termékek tudását otthon, vagy hogyan lehet őket összekapcsolni más gyártók kompatibilis termékeivel. A számos új felhasználói élmény közül az érdeklődők megismerkedhetnek a több szobán átívelő zenelejátszással, valamint hogyan kereshetünk receptekre vagy éttermek ételkínálatára a BRAVIA készülékek segítségével.

XperiaTM okostelefonok
A Sony Mobile Communications bejelentette, hogy prémium kategóriás telefoncsaládja az Xperia XZ1 és az Xperia XZ1 Compact modellekkel bővül, mely okostelefonok 2017 őszétől14 válnak elérhetővé világszerte.

Az Xperia XZ1 – a Sony legfejlettebb technikáit ötvözve – olyan prémium funkciókkal rendelkezik, mint a forradalmi Motion Eye™ kamerarendszer, az 5,2”-es Full HD kijelző és a Hi-Res Audio funkció.

A kreatív okostelefon használat terén áttörésnek számító 3D-Szkenner, mely a Sony egyedi, innovatív házon belüli algoritmusával rendelkezik, a 3D-s tárgyak gyors és egyszerű szkennelését teszi lehetővé. Az új funkció olyan szórakoztató lehetőségek előtt nyitja meg a kaput, mint az avatárkészítés a kiterjesztett valóság effektjeihez, az élő háttérkép készítése, stickerként való megosztás üzenetküldő alkalmazásokban, vagy emléktárgyak készítése 3D nyomtatóval.

Az Xperia XZ1 Compact az Xperia legjobb funkciót, a Motion Eye™ kamerát, a High-Res Audio-t, az innovatív 3D-Szkennert és újdonságként a szuper nagylátószögű (120° – Field of View) előlapi kamerát sűríti egy 4.6”-es kijelzőjű, kompakt méretbe.

Mindkét okostelefon, a zökkenőmentes teljesítmény és a szupergyors letöltési sebesség15 érdekében Qualcomm® Snapdragon™ 835 processzorral érkezik.

Az új Xperia XA1 Plus legfontosabb funkciói között szerepel a prémium minőségű, 23 megapixeles hátsó fényképezőgép, az 5.5” Full HD kijelző és a lenyűgöző hangminőség. Nagyméretű, 3430 mA-es akkumulátorának köszönhetően biztos lehet benne, hogy egész nap használhatja a készüléket, anélkül, hogy konnektorok után kelljen keresgélnie.

4K Házimozi kivetítők
A Sony három új modellel bővíti 4K HDR képes házimozi kivetítő termékcsaládját, amelyeket a vállalat egyedi natív 4K SXRD panellel16 szerelt fel. A kompakt kialakítású17 VPL-VW760ES beépített lézer fényforrása felel a valósághű, magas kontrasztú megjelenítésért, amellyel a felhasználók lenyűgöző 4K HDR minőségben élvezhetik a legsötétebb és a legvilágosabb jeleneteket is.

A Sony bemutatta az állítható képminőség funkcióval ellátott VPL-VW360ES projektort is, amellyel kiválóan alkalmazkodhat a különböző megvilágítású vizuális tartalmakhoz, valamint költséghatékony kistestvérét, a VPL-VW260ES kivetítőt, amellyel a felhasználók szintén magával ragadó 4K HDR minőségben élvezhetik tartalmaikat.

A Seed Acceleration Program-ról
Az idei IFA kiállításon a Sony több olyan terméket és szolgáltatást is bemutatott, amelyeket a vállalat Seed Acceleration Program (SAP) elnevezésű kezdeményezése ihletett, köztük a toioTM játékplatform vagy a Nimway okosiroda megoldások, utóbbi az SAP Europe18 első üzleti szférának szánt megoldása. A Nimway a Sony egyedi beltéri helymeghatározó technológiáját használja, amelynek segítségével a felhasználók a Bluetooth vezeték nélküli csatlakozás engedélyezése után okostelefonjaikon értesülhetnek a következő találkozó helyszínéről, valamint a terem padlójához lévő kijelzőhöz közelítve további információkhoz juthatnak. Egy okostelefon alkalmazás segítségével a vállalat dolgozói láthatják, hogy éppen melyik konferenciaterem szabad, valamint nyomon követhetik munkatársaik pontos helyzetét az irodában. Az SAP szakemberei a tervek szerint elérhetővé teszik a szolgáltatást egész Európában, amely növelné a vállalatok hatékonyságát és a munkavállalói teljesítőképességet az egész kontinensen.

Játékok és hálózati rendszerek
A Sony standjánál kipróbálható a PlayStationⓇVR (PS VR) virtuális valóság rendszer is, amely új szintre emeli a PlayStationⓇ4 magával ragadó élményét. A látogatók különleges VR kalandokban vehetnek részt a Farpoint című játékban, amelyben PS VR Aim Controllerrel a kezükben kell megtalálniuk a hazautat egy lenyűgöző, de rendkívül veszélyes földönkívüli világon keresztül.

* Minden felsorolt terméknév a Sony Corporation vagy a mindenkori tulajdonos védjegyét vagy bejegyzett védjegyét képezi.
*A Google, Google Assistant, Android TV és a Chromecast built-in és egyéb kapcsolódó jelek és logók a Google, Inc védjegyei.