Szilárd sampon Zenna módra

Estimated read time 6 min read

Akik régóta olvassák a cikkeimet, tudhatják, hogy már jó pár éve előnyben részesítem a természetes, natúr kozmetikumukat. Ha van rá módom kerülöm a parabénes, tartósítószeres, szulfát és egyéb kémia eredetű összetevőket a napi szépségápolásom során. Egy problémakör kapcsán azonban eddig sajnos nem sikerült lényegi változásokat elérnem. A könnyen zsírosodó, problémás hajam egyre jobban és jobban elkeserített az idő múlásával.

Mikor is kezdődött minden…?

Nagyon-nagyon rég óta küzdök ezzel a gonddal, tulajdonképpen akkor kezdődött, amikor kamaszodni kezdtem, vagyis nagyjából 14-15 éves korom körül. Bevallom, tiniként annyira nem tulajdonítottam túl nagy figyelmet erre, 2 naponta megmostam, megszárítottam, nem nagyon foglalkoztam vele. Aztán persze, huszonévesen, amikor elkezdtem dolgozni, illetve több „időrabló” tényező bejött az életembe, egyre zavaróbbá vált, hogy 2 naponta kb. 1 órát hajmosással és formázással kell töltsek, hogy ki is nézzek valahogy. Elkezdtem keresni a különböző megoldásokat, próbáltam rengeteg zsíros hajra való sampont. A Sentiree hajregeneráló oldatot (amely egy ideig úgy látszott megoldja a problémát), de az Yves Rocher hajhullás elleni ampullái is hatásosnak bizonyultak egy ideig. Voltam hajgyógyásznál, ahol szintén próbáltuk kutatni a túlzott zsírosodás okát, de sajnos átütő sikereket a mai napig nem sikerült elérni…

A Zenna márka

A márkát Gróf Ákos bájkeverő alkotta meg, amikor legkisebb gyermekük, Ádám kiütéseket kapott a rengeteg kemikáliától, ami akkor még körbevette a családot. Az első natúr szappan 2015 szeptemberében készült el és egy csapásra megoldódtak a pici gyermek allergiás tünetei. Ezért Ákos és családja úgy döntöttek, a natúr kozmetikumokban rejlő csodákat másokkal is meg kell osztaniuk. Így 2015 végén megszületett a Zenna márka, amely a ZEN és NATURAL szavak keresztezéséből alakult ki.

Hiszik, hogy az emberek nem akarják mérgezni a testüket, és ezért mindenki visszatér a természetes kozmetikumokhoz, melyek semmilyen káros vegyületeket nem tartalmaznak. Az anyatermészet mindenre tud megoldást. Legyen szó tisztálkodásról, bőrproblémákról vagy lelki bajokról.

A nagy teszt

Ákos még 2016 elején vette fel velünk a kapcsolatot, az akkor még nagyon gyerekcipőben járó termékeket szerette volna, ha kipróbáljuk. Már akkor nagyon sok ígéretes termékkel találkoztam, ami egy csapásra belopta magát a szívembe (pl. a shea vajas habkrém párját ritkító testápoló!).

Idén tavasszal nagy örömömre Ákos ismét megkeresett, hogy nem lenne-e kedvem tesztelni az új, immáron végleges választékot. Hát, persze, hogy volt! 🙂

Leginkább arra letten volna kíváncsi a sok arckrém, tusfürdő és testápoló között, hogy esetleg akad-e valami olyasmi, ami a cikk elején említett makacs hajzsírosodásomon segít. Több terméket tesztelgettem, amíg Ákossal közösen megtaláltuk a számomra igazit. a Szilárd sampont 7 gyógynövénnyel.

Zenna sampon problémás hajra

Ákos javaslatára próbáltam ki ezt a cuki süti formájú szilárd sampont, mivel a felesége is hasonló gondokkal küzdött mint én, és neki remekül bevált. Így nagyon-nagyon reménykedtem, hogy nekem is fog!

A tömböt nagyon egyszerű használni, a nedves hajon kicsit beledörzsölni a fejbőrnél, ez habot képez és ezzel a habbal kell hajat mosni. Már az első alkalommal nagyon jól habzott, pedig semmilyen SLS vagy SLES (habzás elősegítő szintetikus anyagok). 7 különböző gyógynövényt tartalmaz, amelyek jótékony hatással vannak minden hajtípusra, de leginkább a zsíros vagy korpás haj esetén tudnak sokat segíteni.

A teszt

Általában heti három alkalommal mosok hajat, kettő között pedig száraz samponoznom is kell. Nagyon szerettem volna elérni, hogy elég legyen heti két hajmosás, illetve hogy ne kelljen a köztes időszakban a száraz samponos flakon után nyúlnom. A használat első két hetében semmiféle változást nem tapasztaltam, már-már kezdtem feladni és picit csalódni, hogy ez sem vált be. De szerencsére kitartó voltam, nincs mit veszíteni alapon folytattam a Zenna sampon használatát. Körülbelül 1 hónap után vettem észre, hogy a mosások között már nincs szükségem a száraz samponra. Lassan 2 hónap után pedig azt vettem észre, hogy elegendő heti kettő hajmosás, a hajam pedig ennek ellenére remekül néz ki. Semmi más szokásomon, hajápolási rutinomon nem változtattam, így csakis ennek a kis szilárd csodának tudom be ezt az üdítő változást! 🙂 Nagyon-nagyon remélem, hogy hosszabb távon is így marad ez az állapot, mert akkor biztos, hogy soha többé nem váltok másik samponra, és még így is ki merem jelenteni, hogy próbálja ki bárki, aki hasonló hajgondokkal küzd!

Saját magam sem gondoltam volna, hogy ez ennyire be fog válni, innen is szeretném megköszönni Ákosnak a segítséget és a biztatást! És hamarosan érkeznek a többi szuper Zenna termékről szóló anyagok is, mivel lett még pár másik kedvencem! 🙂

A Zennáról bövebb infó itt található: https://www.zennaszappan.hu/

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek