Itt az új Nissan Micra

Estimated read time 4 min read

Még tavasszal próbáltam ki Pozsonyban az új Nissan Micrát és most itthon is használhattam egy héten keresztül. Már akkor megtetszett a forma és az, hogy jóval nagyobb az elődjétől. Formavilágában teljesen megváltozott és be kell vallani, hogy sokkal szebb lett. Talán azt lehetne mondani, hogy a tervezők nem csak kötelezően terveztek valamit, hanem most inkább az alkotás tört előtérbe. Sikerült!

 

Az autó tetszetős szép vonalvezetéseivel szemet gyönyörködtető, de azért el ne felejtsük, hogy egy alap szériáról van szó. Kicsit csajos, kicsit morcos, de ugyanakkor sportos is a megjelenés is kapott az inkább már prémium kategóriához közelebb álló 17 colos kerekeken guruló járgány.

 

 

Ami figyelemre méltó az a törésteszt

A vadonatúj Nissan Micra négy csillagos elismerést kapott alapszintű biztonsági felszereltséggel  az Euro NCAP törésteszten.

Az 5 csillagos minősítést a Biztonsági csomagot tartalmazó típus kapta, amely az Intelligens Sávelhagyás-jelzés és megelőzés és az Intelligens Vészfékezési Rendszer által még nagyobb biztonságot nyújt.

Tehát nem csak szép, hanem még biztopnságos is.

Motor

998 ccm ami három hengeres. Nagyon kicsi gondoltam és ilyen kicsi motor arányosan nem is fogyaszt keveset ezt tudjuk jól. Ennek ellenére jól meghajtottam és legnagyobb meglepetésemre úgy megy, mint a mérgezett egér. Szedi a lábát rendesen, főleg amikor a turbó elkezd dolgozni. Nagyon fürge és könnyen viszi a kasznit a 73 lóerős energia forrás. Fogyasztása a gyári adatok szerint vegyes használatnál 4,6 liter/100 km, amit én nem így mértem, mert nálam hat liter fölött volt, persze folyamatos klímával és 130km/h sebességű autópályázásnál. A 130 meg se kottyan és nagyon csöndesen siklik.

A fékrendszer a vezetési stílusnak megfelelően puha, vagy kemény. Tök jó, mert viheti a feleség az autót és utána a sportos vezetésű férj is. Mindkettő élményekkel gazdagodik majd.

 

HÁROMSZOROS MEGOLDÁS

Mindenféle alakú és méretű csomagnak helyet csinálhat a Vadonatúj Nissan Micrában. A hátsó ülések lehajtásával maximálisra bővítheti a rakodható teret, a vezető melletti és az egyik hátsó ülés lehajtásával pedig akár hosszabb tárgyakat is magával vihet.

 

Az utastér gyönyörű szép. Minden tiszta bőr. Gyönyörűen varrott kormány, ülés és műszerfal. Valóban szemet gyönyörködtető minden porcikája. A műszerfal és a középkonzol is kellemes fényben világít és itt is megtaláljuk a 360 fokos parkolást segítő kamerarendszert. Az autó rendelhető BOSE hangrendszerrel is büszkélkedhet, ami valóban nagyon jól szól. Na így már élmény a vezetés! Miért is? Mert nem csak a megszokott helyen van hangsugárzó, hanem még az első fejtámlákban is, így tényleg olyan egy koncertfelvétel, mintha valóban ott lennénk élőben hallgatnánk.

Vadonatúj Nissan Micra pohártartó

KÉR EGY CSÉSZÉVEL?

A középkonzol pohártartója kis túlzással akár teadélutánhoz is elég. Kifejezetten praktikus.

Vadonatúj Nissan Micra kesztyűtartó

MINDEN EGY HELYEN

Tartsa egy helyen minden iratát, töltőjét és egyéb személyes tárgyát. A Vadonatúj Nissan Micra 10 literes kesztyűtartója akár egy 2 literes palackot is képes elnyelni!

Vadonatúj Nissan Micra USB- és töltőaljzatok

FÉNYES ÖTLET

Tartsa mobilját a megvilágított telefontartóban, ahol USB-csatlakozó, 12 voltos aljzat is található.

A Nissan jellemzője a kulcs nélküli ajtónyitás és az indítás. Ez nagyon praktikus és azonnal megszerethető. A csomagtér 300 literes,  ami a hátsó üléssor ledöntésével bővíthető. Az új Micra belső tere fantasztikus! Minden olyan, mintha prémium kategóriában ülnénk, pedig „csak” egy Micra.

Összességében a kategóriájához képest sokkal jobb autó lett az új Micra és bátran, nyugodt szívvel döntsenek mellette.

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek