Az üvegbe zárt gyümölcs-Frupka

Estimated read time 6 min read

frupka_főMi ne esne jobban ebben a nagy hidegben, mint egy jó forró tea!?

De nem is akármilyen!

Frupka sült tea!

Egy cseh recept alapján készült termék, Csehországból, melynek 150 éves tradíciója van az országban. Hagyományos sütési eljárással készítik el a sült teát, ráadásul dunsztolással tartósítják, így semmiféle mesterséges tartósítószert nem tartalmaz!

De szintén nem tartalmaz:

tartósítószert

színezéket

festékanyagokat

koffein

Jó hír a cukorbeteg személyek számára, hogy nyugodt szívvel fogyaszthatják, ugyanis csak FRUKTÓZ hozzáadásával készült!

Mi a pláne még ebben a sült teában?

TÉLEN-NYÁRON is fogyasztható!

Hogyan használjuk télen?

Én természetesen mind a kettő módozatát kipróbáltam, de elmesélem, ha melegen szeretnéd fogyasztani, hogyan kell eljárni. Egyszerűbb mint gondolnád!

Két fajta üvegben kapható a sült tea:         Az egyik az egy adagos változat (55ml), amely pont egy italhoz elegendő mennyiséget tartalmaz.

A másik pedig a családi kiszerelés, amely 6-8 adag italhoz elegendő, hogy a család minden személye élvezhesse a finom teát. Ebből 1-2 kanállal szükséges venni egy tea elkészítéséhez.

 

frupka_teaMikor belekerült az egész üvegcse tartalma a bögrébe, csak öntsük fel kb. 2dl forró vízzel és már élvezhetjük is az ízét, bármiféle plusz ízesítés nélkül!

 

Akinek esetleg túl édes lenne, mert nem szereti nagyon édesen a teát, nyugodtan öntsön rá több izet. Elárulom nekem volt olyan, mikor fél literes bögrébe tettem az egy adagos teát.

 

 

 

 

 

 

Hogyan használjuk nyáron a sült teát?

Nagyobb falú pohárba tegyél jégkockát, öntsd rá a sült teát, majd öntsd fel szénsavas vagy szénsavmentes vízzel és már kész is a gyümölcsös coctail. 😀

frupka_coctail

frupka_coctail_2

De amit én is kipróbáltam és nagyon ízletes, az a gyümölcsös joghurt. Na ezt garantálom, hogy 100%-os gyümölcs joghurt lesz amit enni fogsz! Natúr gyümölcs joghurtra öntsd rá a megfelelő mennyiségű sült teát, keverd össze és eheted is. De rakhatsz bele bármilyen magvakat vagy gabonaféléket, hogy még táplálóbb legyen a reggelid.

20 szuper ízvilágban juthatsz hozzá ezekhez a kis cukiságokhoz.

Klasszikus ízek: alma, sárgabarack, bodza, körte

Piros gyümölcsök: málna, eper, meggy, vaníliás eper

Fekete gyümülcsök: feketeribizli, feketeszeder, fekete berkenye, áfonya

Citrusok: citrom, narancs, gyömbér

Különlegességek: homoktövis, szilva, aloe vera, mentás alma

Ezeket a sült teákat megvásárolhatod a Frupka oldalán www.bolt.sulttea.hu , de az ország számos pontján mint pl, cukrászdák, éttermek, kávézók, sőt én már üzemanyag kúton is találkoztam velük, így hazafele a munkából is beugorhatsz a kedvenc sült teádért, hogy otthon élvezhesd. 🙂

A Frupka többféle csomag ajánlattal kedveskedik vásárlóinak, ahol ízlésed szerint összeválogathatod a számodra megfelelő sült teákat, de szép díszdobozos csomagolásban is hozzájuthatsz, amely remek ajándék lehet bármilyen ünnepen szeretteidnek.

Szerencsém adódott kipróbálni kétfajta csomagolású Frupka díszdoboz tartalmát

Az egyik egy hármas csomag volt melyben a következő ízek találhatóak:

  •   mentás alma, vaníliás eper, fekete ribizli

A másik egy hatos díszcsomagolású Frupka volt melybe én válogattam össze a különleges kis sült teákat:

  • citrom, fekete berkenye, gyömbér, vörös áfonya, aloe vera, homoktövis

 

frupka_homotövis
Homoktövis sült tea

Isteni íze van a vaníliás epernek, a fekete ribizlinek, ami egy picit savanykásabb, de én ezt pont szeretem! Azt se felejtsük el milyen egészségesek ezek a teák. Nagyon sok olyan gyümölcs van bennük amely a szervezet egészségét támogatják. Ilyen a gyömbér is, ami igaz, hogy számomra keserű volt, így pici cukorral segítettem neki és több vizet adtam hozzá. De a gyömbér köztudott, hogy az ilyen megfázásos időben mennyit tud segíteni. A másik nagy kedvencem nem csak ízben, hanem hatásban is szuper, a vörös áfonya, amely segít megelőzni a felfázásos panaszokat, főleg ebben a hideg időben nagy szükség van erre!Ne feledkezzünk meg a homoktövis sült teáról sem, bár nekem picit megfájdult tőle a pocakom miután megettem a benne található gyümölcsöket. A homoktövis 10x több C-vitamint tartalmaz mint a citrom. Tehát az immunrendszer egyik legjobb barátja lehet.

 

frupka_tartalom

 

Ahogy a képen is jól látható minden sült tea tartalmaz más gyümölcsöket is, a fő gyümölcsön kívül.

 

frupka_kupak

A kupakon mindig fel vannak tüntetve az összetevők, így mikor valamelyik gyümölcs keserübb, kompenzálni tudják édesebb gyümölcsökkel. Úgy gondolom, hogy ez szuper dolog, valamint más gyümölcsök hatóanyagát is élvezhetjük. 🙂

Az igazi tea szerelmeseinek, valamint aki figyel az egészségére és vágyik egy kis forró kényeztetésre az válassza a Frupka sült teákat! Nem fog csalódni!

 

www.bolt.sulttea.hu

https://www.facebook.com/sulttea/?fref=ts

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek