Panasonic EW 1411h szájzuhany teszt

Estimated read time 8 min read

 

A Panasonic egy érdekes dolgot küldött nekünk, mégpedig egy szájzuhanyt. Na most egy kicsit fura lehet mindenkinek, de mire a végére érünk a kipróbálásnak, talán megtaláljuk a termék értékességét, vagy éppen azt, hogy ez is talán az a készülék, ami csak addig jó, amíg hazavisszük az üzletből és rájövünk „ugyan minek?”

panasonic-1

 

panasonic-2

Otthon ki is csomagoltam és nem találtam olyan dolgot, ami miatt el kellene olvasnom a használati utasítást. Valójában azért el kellene, de aki annyi mindent kipróbál, mint én, annak már már nem lehet újat mutatni.

 

panasonic-2

Szóval a szájzuhany mellett van két szórófej és a dokkoló, amivel tölteni tudjuk. Szerencsére volt benne annyi áram, hogy ki tudjam gyorsan próbálni. Mint a rossz gyerek, aki nem tudja kivárni, hogy megsüljön a süti. Gyorsan vittem is a fürdőszobába. A készülék amúgy nem mondható nehéznek, vagy kényelmetlennek. A markolat része gumírozott, ezért nem csúszik.

panasonic-1

A kis fogtisztító zuhany nem csak a fogak közötti terület tisztítására alkalmas, hanem más számomra is új dologra. De mik ezek a dolgok? Hamarosan leírom, de addig olvassátok el a termék specifikációját.

 

Töltési időKb. 15 óra
FogyasztásKb. 1 W
Szivattyúfrekvencia1400 impulzus/perc*
VíznyomásINTERDENTAL: Kb. 590 kPa (kb. 6,0 kgf/cm²)/JET: Kb. 590 kPa (kb. 6,0 kgf/cm²)/AIR IN (REGULAR) : Kb. 390 kPa (kb. 4,0 kgf/cm²)/AIR IN (SOFT): Kb. 200 kPa (kb. 2,0 kgf/cm²)
Működési időKb. 15 perc* , kb. 60 perc**/(20 ⁰C-on, teljesen feltöltve)
Tartály térfogataKb. 130 ml/(kb. 35 másodperc* , kb. 120 másodperc**)
Méretek (Szé × M × Mé)Főegység: 197 x 59 x 75 mm/(fúvóka nélkül)/Töltő: 40 x 93 x 98 mm
TömegFőegység: Kb. 305 g (fúvókával együtt)/Töltő: Kb. 180 g
Levegőben terjedő akusztikus zaj65 (dB (A) / 1 pW)
Megjegyzés* AIR IN (REGULAR) módban/** INTERDENTAL módban/Ez a termék csak háztartási célú használatra szolgál.

 

Mit is tud a Panasonic EW 1411h szájzuhany a gyártó szerint?

panasonic-3

A vízsugaras tisztítás három hatása

A Panasonic EW1411H845 szájzuhany egy vízsugár segítségével kitakarítja a fogak között maradt ételmaradékot és kimossa a parodontális tasakokban található lebegő plakkokat.

A vízsugárban található levegő a fogíny kényelmes stimulálására is felhasználható.

A szájzuhany használata javítja a fogíny egészségi állapotát két hét használat után.

Az erős vízsugár kiszorítja a baktériumokat és az ételmaradékokat a fogmosás által nem elérhető hasadékokból

A Panasonic saját fejlesztésű vízszivattyús technológiája erőteljes, kb. 590 kPa nyomású vízsugarat állít elő. A vízöblítés hatékonyan tisztítja meg a fogmosással el nem érhető területeket a fogak között, valamint a hidak, a fogszabályozók és a koronák mellett. Az erőteljes vízsugár eltávolítja az ételmaradékot a szájüregből.

Az INTERDENTAL mód minimalizálja az elpazarolt vizet a fúvóka mozgása során

INTERDENTAL módban a vízáramlás szakaszos, így csak minimális mennyiségű víz vész kárba a fúvóka mozgatásakor. A JET móddal összehasonlítva kb. 1/4 mennyiségű víz felhasználásával kínál hatékony tisztítást.

A tisztítás ideje kb. 4-szer hosszabb a hagyományos típushoz* képest.
Kimossa az érzékeny parodontális tasakokban található lebegő plakkokat

Egy erőteljes és mégis gyengéd vízsugárral kimossa a parodontális tasakokban rejtőző, parodontális betegséget okozó baktériumokat.

Válassza az AIR IN módot, ha közvetlenül a parodontális tasakokat szeretné megcélozni a finom légbuborékokat tartalmazó, gyengéd vízáramlással.
Két AIR IN mód a parodontális tasakok tisztításához, ami kíméletesebb az íny számára

A Panasonic saját fejlesztésű vízáramlás-szabályozási technológiája kis légbuborékok hozzáadásával egy kb. 390 kPa nyomású, gyengéd vízsugarat állít elő.

Az AIR IN mód két erősség-beállítási lehetőséggel is rendelkezik, amelyek közül az egyik kb. 200 kPa nyomású, lágy vízsugarat biztosít.
Körülbelül négyszer hatékonyabb a plakkok*¹ eltávolítása, mint csak gargarizálás esetén

Egy Panasonic szájzuhannyal körülbelül négyszer több plakkotlehet eltávolítani a parodontális tasakokból, mint csak gargarizálás segítségével.

 

Fogínyápolás kényelmes, szakaszos stimulációval

A fogíny ápolására az AIR IN (SOFT) mód használható. A kis légbuborékokat tartalmazó vízsugár stimulálja a fogíny érzékeny területeit.
Previous

Fogínyápolás kényelmes, szakaszos stimulációval

Az erős vízsugár kiszorítja a baktériumokat és az ételmaradékokat a fogmosás által nem elérhető hasadékokból

A készülék hatása hetek után észlelhető, de mit éreztem én? Szóval a fürdőszobában gyorsan feltöltöttem vízzel és gondoltam gyerünk had szóljon! Na a meglepetés azonnal jött. Nem csak a képem, hanem a fürdőszoba tükör és minden vizes lett. Úgy nyomja az a szerkezet a vizet, mint az autómosóknál a lándzsás tisztító. Nem addig megy a víznyomás ameddig a gombot benyomva tartjuk, habár ez lenne a kézenfekvő nekem, hanem a bekapcsolás és a használat befejezéséhez is újra be kell nyomni ugyanazt a gombot. Szóval nem lehet itt ész nélkül tesztelni.

A töltés idő nem hosszú, hanem nagyon hosszú. Nem értem miért kell 15 órát tölteni, holott az üzemi működés sem valami hu, de nagy idő, mert a leghatékonyabb módban 15-20 perc alatt le is merül. Persze nem használjuk ennyi időt egyszerre, de jó lenne ha már nem kellene naponta töltögetni.

A készülék belsejében lévő motor és maga a vízszivattyú már döfi a maga 590 kPa nyomásával. Ha jól számolom ez 5,9 bar nyomás testvérek között is. Ez a nyomás tisztítja a fogak közötti részt, ahol a fogkefe olyan ritkán jár, mint a fehér holló. Persze a baktériumokat is ezáltal eltávolítja. A készülék tartálya elég hamar kifogy, de nagyon hamar könnyen feltölthető és lezárható egy kis dugó segítségével. Először fura a pulzáló vízsugár a fogunkon, de hamar meg lehet szokni. Ez a pulzáló hatás az, ami eléri a kívánt hatást.

Én mint, tesztelős ember kitaláltam azt, hogy kombinálom a hatásokat és hatékonyabb megoldást találok, mint a Panasonic. gyógynövény alapú fogport tettem a fogaimra,(nem keveset) és nekiláttam a fogaim tisztításának. Gondoltam így a nagy erejű vízsugár-fogpor kombó majd csodákat művel. És igen! Nagyon látványos az eredmény, hiszen a víz nagy erővel pulzálja a fogakra a szemcsés fogport. Vagyis az otthonomban lett egy nagynyomású fogmosó „sterimob”.

Az fogzuhany ára jelenleg 26 900 Ft körül van, amire nem tudom azt mondani, hogy drága, de azt sem, hogy olcsó.

Viszont a pénzünkért azonban kapunk valami nagyon hasznos és jó dolgot.

A 15 óra töltési időn kívül nem tudok semmi negatívot mondani, vagyis inkább jobb, mint rossz a Panasonic EW 1411h szájzuhany.

A készüléket a Panasonic biztosította.

További infókért kattints erre a szövegre!

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek