Az ADATA bejelentette az XPG SX8000 PCI Express 3.0 x4 M.2 2280 gamer SSD-jé

Az ADATA bejelentette az XPG SX8000 PCI Express 3.0 x4 M.2 2280 gamer SSD-jé

 

Mérföldkő a teljesítmény és rugalmasság terén 3D NAND technológiával és magas sávszélességgel

 

  1. szeptember 29., Tajpej, Tajvan – Az ADATA® Technology a nagyteljesítményű DRAM modulok és NAND flash termékek vezető gyártója a mai napon bemutatta az M.2 formátumú, 3D MLC NAND memóriákkal és SMI 2260 kontrollerrel szerelt XPG SX8000 SSD termékcsaládot. Az SX8000 megfelel az NVMe 1.2 specifikációknak. A közvetlenül az alaplapra telepíthető PCI Express 3.0 x4 (PCIe 3×4) csatolóval akár 2,4 GB/s olvasási és 1 GB/s írási sebességet is elérhetünk 100K/140K IOPS mellett. Az SX8000 SSD-k 128 GB, 256 GB, 512 GB és 1 TB kapacitással érhetőek el, és valóban egy új fejezetet nyitnak a hétköznapi adattárolásban. Október végén érkezik a gyorsabb változat, mely a gamerek és modderek elvárásainak megfelelően, esztétikus hűtőbordával is rendelkezik.

 

Az M.2 PCI 3×4 csatlakozó sebességhatárait feszegeti

Az XPG SX8000 négycsatornás PCI Express 3.0 x4 csatlakozóval és alacsony profilú, M.2 2280 kialakítással akár asztali számítógépekben vagy laptopokban is használható. Az alacsony késleltetésnek és a magas adatáviteli sebességnek köszönhetően, akár 2,4 GB/s olvasási és 1 GB/s írási sebességre képes – ez körülbelül négyszer gyorsabb olvasási és kétszer gyorsabb írási sebesség a normál SATA 6 Gb/s csatlakozó sebességéhez képest.  A véletlenszerű 4K IOPS 100K olvasási és 140K írási elérése jóval jobb, mint a SATA csatlakozójú meghajtóké.  Az SX8000 teljesen NVMe 1.2 kompatibilis, így a felhasználók valóban érezhetik a gyorsabb működést a játékok vagy a nagyon adat írás-olvasás igényes alkalmazásoknál, mint a grafikai- és hangszerkesztő programok.

 

Rugalmas és tartós 3D NAND

Az SX8000 nemcsak a teljesítmény terén képvisel egy új korszakot, hanem architektúrájában is. A megbízható 3D MLC NAND chipek lehetővé tették az ADATA számára a többfajta kapacitás (128 GB-tól egészen 1 TB-ig terjedő) gyártását. A 3D NAND technológia növeli a teljesítményt, a megbízhatóságot és hatékonyságot, kisebb méretével pedig szinte bárhol elfér, és jóval kevesebbet is fogyaszt. Az SX8000 akár 2 millió órás MTBF (meghibásodások között eltelt idő) mutatójával, akár 25 %-kal tartósabb, mint a 2D NAND SSD-k (melyeknél átlagosan ez a szám 1,5 millió óra).

 

Továbbfejlesztett adatkezelés

Az ADATA a firmware programozásánál különösen fontosnak tartja a legnagyobb adatátviteli sebesség elérését és az integritást. Az intelligens SLC gyorsítótár növeli a sebességet, ha extrém terhelést érzékel. Képes arra is, hogy a rendszer RAM-ot kihasználja a DRAM cache puffer teljesítményét növelve, amikor intenzív használt történik. Az LDPC ECC (alacsony sűrűségű paritás-ellenőrző hibajavító) megakadályozza az adatok meghibásodását, elősegíti az integritást, miközben egyenletesen elosztja a feladatokat a NAND flash cellák között. Ezért úttörő az SX8000, mert egy teljes csomagot kínál a megbízhatóság és a teljesítmény terén egyaránt – akár további 5 év garanciával.

 

 

Az XPG by ADATA-ról
Az Xtreme Performance Gear, vagy más néven XPG, nagyteljesítményű és különleges dizájnú, az ADATA gamereknek és overclockereknek szánt termékcsaládja. Az XPG csapat tagja játékosok és tuningolók és sok időt fektetnek a csapatépítésre. Az XPG termékek még az ADATA A+ tesztelésén is túlmutatnak, így biztosítják a teljesítményt és a stabilitást a gaming, a benchmarkok és túlhajtás rajongóinak. Az XPG világa új, izgalmas határokat feszeget a csúcstechnológiák összekapcsolásával valamint iparágvezető partnerekkel a legfejlettebb grafika, fizika, játék terén – illetve növekvő figyelmet fordít a virtuális valóságra. Az XPG termékvonal nem csak puszta teljesítményével tűnik ki, hanem a megjelenésre, dizájnra is a stílusra is nagy hangsúlyt fektet. Az XPG azonnal felismerhető agresszív de mégis finom megjelenésével. A továbbfejlesztett hűtőbordával és magas sebességű memória-modulokkal az XPG mindent duplán biztosít a teljesítmény megszállottjainak. Az XPG termékek világszerte több tekintélyes elismerést kaptak, mint például a Good Design Award (Japán) és a Taiwan Excellence Gold Award. További tájékoztatásakért látogassa meg a www.adata.com/xpg weboldalt.