Amszterdam, Hollandia, 2016. július 14.: Az új MONARCH HG 8×42 és 10×42 távcsövek nagy optikai teljesítményt, a lencseszélig kiterjedő élességet és természetes szépségű színeket nyújtanak, így a legjobb teljesítményt nyújtják a MONARCH modellek között.

nikon_tesztvilag_5

A széles látszólagos látómező (60,3˚ a 8×42, illetve 62,2˚ a 10×42 esetén) fantasztikus megfigyelést tesz lehetővé, míg a képsík-korrekciós rendszer éles és tiszta képet biztosít egészen a lencseszélig.

Az extra-alacsony szórású (ED) üveg korrigálja a színeltérést, így kontrasztos és nagy felbontású, természetes színvisszaadású képet nyújt. Minden lencse és prizma kiemelkedő minőségű többrétegű bevonattal, a tetőprizma pedig dielektrikus, magas tükrözésű, többrétegű prizmabevonattal van ellátva. Ezek együtt kiemelkedően fényerős képet nyújtanak, akár 92%-os vagy magasabb fényáteresztési aránnyal.

A karcsú, kompakt és könnyű kialakítás könnyen hordozhatóvá teszi a modellt, míg a magnéziumötvözet váz és a karcolásálló lencsebevonat robusztussá és tartóssá. A nagy betekintési távolság tiszta látómezőt eredményez, még szemüveg viselése esetén is, míg az elfordítható gumi szemkagylónak köszönhetően könnyedén a megfelelő helyre pozícionálhatja a szemét. A MONARCH HG távcsövek ideálisak túrázáshoz. A nitrogéntöltetű váz vízállóvá teszi a távcsövet akár 5 méter mélységig és 10 percig is. A belső páralecsapódás ellen a belső optikai rendszer véd, még alacsony nyomású környezetben is, akár 5000 m magasság egyenértékig, így mindig tiszta képet fog látni.