Amszterdam, Hollandia, 2016. július 14.: A Nikon Corporation büszkén jelentette be az új MONARCH Fieldscope távcsöveket; ez négy Fieldscope távcsővázat és három szemlencsét jelent, kizárólag ehhez a sorozathoz tervezve. A MONARCH Fieldscope távcsövek optikai rendszere megújult; kiváló optikai teljesítményt és kristálytiszta látómezőt nyújtanak. Ezek a modellek az ED82/EDIII Fieldscope távcsövek utódjai, így nagyszerű élményt biztosítanak a természetmegfigyelésében.

nikon_tesztvilag_1_2
MONARCH 82ED-A + MEP-20-60

 A MONARCH Fieldscope távcsövek a Nikon ED (extra-alacsony szórású) üvegének köszönhetően kontrasztos látómezőt, valamint élethű színeket nyújtanak. Az összes lencse- és prizmafelületre alkalmazott többrétegű bevonat pedig nagyszerű fényáteresztésről gondoskodik. Az optimalizált élességállítási rendszer gyorsabb és biztosabb élességállítást tesz lehetővé.

nikon_tesztvilag_3_4
MONARCH 60ED-A + MEP-20-60

A MEP szemlencsék új optikai rendszert alkalmaznak és képsík-korrekciós rendszerrel rendelkeznek, amely egységes élességet és tisztaságot biztosít a teljes látómezőn, valamint a betekintési távolságuk is nagy. A MEP szemlencsék Fieldscope távcsőhöz csatlakoztatva vízállóak, így biztonságosan használhatók változékony időjárás mellett is.

Akár madarakat figyel meg, akár a csillagos égbolt nyújtotta látványban gyönyörködik, a fieldscope távcsövek alumíniumötvözet váza mindig azt a tartósságot és robusztusságot nyújtja, ami a túrázáshoz szükséges. A MONARCH Fieldscope távcsövek úgy készültek, hogy a legnagyobb távolságra és a legextrémebb körülmények közé is elkísérjék.