Estimated read time 5 min read
Megkóstoltuk Nekünk bejött Vegán

A kakaó próbája, a csiga

A meleg kakaóról mindig a család és anyum jut az eszembe. Emlékszem még az instant világ előtti szeánszra: a kakaóport keverd össze cukorral, forrald fel a tejet, szedj a keverékre egy kicsit, kavard csomómentesre, majd öntsd bele a többi tejbe. Majd vártunk egy kicsit, hogy fogyasztható legyen. A föléért vagy a pilléért küzdeni kellett, de egyke gyermekként én kaptam meg. A konyhát belengte a kakaó illat, a melegség és a békesség. Aztán rohanni kezdtem én is, ahogy a világ is, így ez a művelet is leegyszerűsödött. Felnőtt fejjel a sütésnél szembesültem [tovább…]

Estimated read time 7 min read
Megkóstoltuk

Marha erős fokhagymás Chili szósz és társai

Mi magyarok szeretjük a hasunkat és most több hét ízlelés és gasztro orgia után beszámolunk a Marha Erős termékcsaládról, amit a Yuva Kft biztosított nekünk. Ezek a termékek kísértetien hasonlítanak az Ázsiai chili szószok csomagolására, amit én nem hagytam szó nélkül és kiderült, hogy nem is Ázsiai cég a gyártó, hanem kapaszkodjunk meg, Hazai. Igen nálunk készül és így pattintják tovább és mi meg azt hisszük, hogy milyen jó kis chilit készítenek a ferdeszeműek. Tehát hazai íz hazai gyártásban a Yuva Kft forgalmazásában. A termékek, amit mi megkóstoltunk. Marha erős csípős [tovább…]

Estimated read time 8 min read
Megkóstoltuk

Frutta Max szörpöket kóstoltunk

Van, amikor a tesztelő örömmel ugrik valaminek. Igen, ilyen volt a mostani Frutta Max szörp tesztünk is, ami a Yuva ügyvezetőjétől, Ágitól kaptunk. Ugye milyen jó dolgunk van? Na nehogy azt hidd! Meg kell kóstolnunk hétféle szörpöt és újra meg újra….. Kezdjük a csomagolásnál A külső design eszméletlen jó! Gyönyörű színek és az egész üveg, akarom mondani PET telibe van fóliázva. Egyrészt így szebb és több hely van az információknak. Tényleg nagyon tetszetős és a kupaknál perforált a fólia, hogy könnyebben ki tudjuk nyitni. A kinyitás után láttam meg, hogy nem [tovább…]

Estimated read time 11 min read
Megkóstoltuk

Világbajnok kis üvegben, avagy chili teszt Tesztvilág módra

Halihó ismét itt vagyunk és most nem autóban ülünk, vagy éppen egy szemránckrémet tesztelünk, hanem kétmaroknyi üvegbe zárt Kabai chilit. Lehet nem is ezt kellene mondanunk, hiszen a chili paprika és annak változatai kissé eltörpülnek a mögöttes tartalom mellett, ami engem jobban megfogott, mint maga a termék. A kis egyforma 100 ml űrtartalmú üvegek olyannyira tetszetősek, hogy majdnem azt mondom mindegy mi van benne csak kerüljön már ki a konyha legszebb polcára és legyen dísze annak. Na jó azért mégsem, mert kis bibi van, ami nekem nem igazán jött be. Mégpedig [tovább…]

Estimated read time 10 min read
Konyha Megkóstoltuk

Concept Kontakt Grill

Hihetetlen, de igaz! Volt egy kis időnk, hogy kipróbáljuk a Concept kontakt grillt, persze nem csak bekapcsoltuk, hanem sok sok mindent is elkészítettünk vele. De mielőtt összefut a szátokban a nyál keveredjünk vissza a kezdetekhez. A terméket az EMAKI webáruháztól kaptuk, hogy „Nézzétek már meg jó ez valamire?” Ez így is történt és gyorsan össze is foglalom a tapasztalataimat. Közben nem mellesleg elárulták az Emakinál (tök jó a név nem? 🙂 ), hogy ez a Cseh márka a modern háztartási készülékekben teljesedik ki 1991 óta, amikor Mr. Jindrich Valenta megalapította a [tovább…]

Estimated read time 2 min read
Konyha Megkóstoltuk

Finomság a Sága háza tájáról: Füstlizer

A Sága úgy döntött, hogy a 17 éves Füstli márkanév sikerét alapul véve, közkedvelt pulykapárizsi termékeit is ellátja egy új márkanévvel, amelyet később a többi „szendvicsbe való” termékeire is kiterjeszt majd. A Sága pulykapárizsikat mostantól Füstlizernek hívják, így a fogyasztók számára könnyen megkülönböztethetők lesznek a többi termékkel szemben. A hazai piacon elsőként a portfólió egy laktózmentes sajttal készült taggal is bővül, amely 90 g-os szeletelt és 400 g-os midi változatban lesz elérhető a boltok polcain. Sága Foods Zrt. (www.saga.hu) Az 1993-ban megalapított, tulajdonosváltással átalakult Sága Foods Zrt. ma Magyarország egyik legjelentősebb [tovább…]

Estimated read time 6 min read
Megkóstoltuk Vegán

Gomba VS nem gomba

Már a címből is kiderülhet, hogy mit is szeretnénk elmondani, de elöljáróban annyit, hogy én nagy gomba fan vagyok közben pedig a kolléganőnk, (aki nem titkoltan az egyik legjobb blogger) egyenesen ellenségként tekint ugyanerre az ételre. Pontosan a laskagombáról jutott ez az eszembe, mert az utóbbi időben annyit ettem, hogy még Chuck Norrisnak is feladná a leckét, pedig ő az összeset meg tudja enni és még két dobozzal. De hogy lehet nem szeretni azt ami talán az erdő legtisztább és legtörékenyebb vitamin bombája. Laska gombát falatoztam és közben tűnődtem azon, hogy [tovább…]

Estimated read time 4 min read
Megkóstoltuk Vegán

Kis vörös vegán eddmost.hu kalandjai 5

És elérkezett az ötödik héthez vegán tesztem az eddmost.hu jóvoltából. Valahol elszámoltam magam, mert köretem még maradt, de főtelem nem. Vagy lehet valamikor köret nélkül ettem? Persze ezen nem lepődnék meg, mert még mindig nem vagyok köret párti. Na de sebaj, egy vegetáriánusnak mindig fel kell találnia magát, hogy mit is egyen, mert a tojás szinte alap hazánkban. És ha vegán vagy? Akkor észreveszed, hogy a tojás mellett tej is van mindenben, kivéve a boltban vásárolható tejet! Tehát adott a zöld szójatészta, de mit is tegyek rá. Ha zöld, akkor legyen [tovább…]

Estimated read time 4 min read
Megkóstoltuk Vegán

Kis vörös vegán eddmost.hu kalandjai 4

Az eddmost.hu termékei vegánok, vagyis sem állatot, sem állati összetevőt nem tartalmaznak. Én 12 éve vagyok vegetáriánus, nem eszek halat, sem tojást, de tejterméket igen. Na de most vegánságra fel. A vegánok a szejtán mellett, a húst szójával ill tofuval pótolják. Először is fontos, hogy a legtöbb vegán nem azért nem eszik húst, mert azt nem szerette, hanem mert nem akar állatot ölni, kizsákmányolni. Szóval ne érje szó a ház elejét, hogy húspótló készítményeket is fogyasztanak, mert miért ne tennék. És azzal se bántsuk már őket (és engem), hogy a vega [tovább…]

Estimated read time 4 min read
Megkóstoltuk Vegán

KIS VÖRÖS VEGÁN EDDMOST.HU KALANDJAI 3

Új hét új eddmost.hu teszt. Emlékszem gyerekkoromban szerettem a bableves, a lencsefőzelék és a sárgaborsó főzelék ízét. Tetszett a füstölt íz. Anyum mindig főzött bele valami füstölt húst, de azt nem ettem meg. Vegaként pedig felfedeztem a füst sót. Éljen az emberi elme! Az eddmost.hu oldaláról kétféle babot kértem.     Elsőként a Shahi rajma-t (vörös babgulyás) készítettem el munkahelyi (mikro) körülmények között. Mellé pedig Plain urid papad (ropogós lencselepény) volt a „köret”. A babgulyás jól ismerem a Govindából, na meg Indiából. Ami egyből feltűnik elkészítés után, hogy sűrűbb, mint a [tovább…]

Estimated read time 6 min read
Megkóstoltuk

Tűzről pattant házi perec

Aki a hasát szereti az rossz ember nem lehet…. persze nem így van ez a szólás, de talán mégis van benne igazság.   A megkóstoltuk rovatunkban mindenféle különlegességet megkóstolunk és elmondjuk véleményünket ha tetszik, ha nem. Most sincs másként. Jelen pillanatban a házi perec a szenvedő alanyunk, de mielőtt belekezdünk nézzük meg mi is az eredete a perecnek.   A perec lisztből, vízből és élesztőből készült, zárt, íves alakúra formázott táplálék. Egész Európában, emellett Észak-Amerikában is népszerű pékáru. Számos legenda és anekdota szól keletkezéséről és formájának kialakulásáról. Neve valószínűleg a latin [tovább…]

Estimated read time 7 min read
Megkóstoltuk Vegán

Kis vörös vegán eddmost.hu kalandjai 2

Arra gondoltam, ha már vegán napokat tartok, és tesztelhetem az eddmost.hu által forgalmazott termékeket, akkor másból sem viszem be szervezetembe a tejet. Nehéz ügy vegánnak lenni, az egyszer biztos: tej, tojás és kárminvörös szinte mindenben. Hétvégén az ember lányának általában több ideje van, mint hétköznap. Mondjuk, én szépen el tudom tölteni az időmet, úgy hogy péntek után esküszöm, egyből hétfő jön. Van így ezzel más is? Vasárnapra tesztebéd vendéget hívtam, és igazán örömmel vettem tudomásul, hogy az ételek elkészítése 15 percnél nem vesz majd el több időt, a még annál is [tovább…]

Estimated read time 3 min read
Megkóstoltuk Vegán

DÉLI TŐKEGOMBA ÖTLET

A BioFungi most egy valóban új, vagyis számunkra új dologgal rukkolt elő. Déli Tőkegomba. Ebből a gombaféléből készítettük el az alábbi ételt, amiből a végére megint nem maradt semmi.   Persze ezt már megszoktuk a BioFungi termékeinél. Szóval nem kellett sokat várni arra, hogy a konyhánkban elszabaduljanak az illatok. A Déli Tőkegomba olyan intenzív illatot varázsol a konyhánkba, mintha magunk is az erdőt járnánk. Nagyon illik a gomba íze és kinézete a vadas ételekhez. Persze ezt még nem kóstoltuk ilyen formán.     Egy doboz gomba 150 gramm és nagyon tetszetős [tovább…]

Estimated read time 11 min read
Megkóstoltuk Vegán

Kis vörös vegán eddmost.hu kalandjai 1.

Sokan utálják, én viszont kifejezett szeretem azt, ahogy a „netnagytestvér„ figyel minket. Keress rá egy valamire, böngészd ugyanazt a témát, like-olj, majd figyeld nyitott szemmel mit is ajánl neked! Igen nincs intim szférád, és mindent tudnak rólad. Nos ha van titkolni valód, ne élj online életet, vagy szépen használd a biztonsági beállításokat! Halkan jegyzem meg, hogy ezeket is emberek tervezték, így van, aki minden kiskaput ismer. A lényeg, a lényeg, hogy vegetáriánus életmódot folytatok, és ezt a nagytestvér látja. Egyik nap felugrott egy hirdetés: eddmost. Először arra gondoltam, hogy egy klikk [tovább…]

Estimated read time 2 min read
Megkóstoltuk

Gombás rántott palacsinta

Sziasztok! Nagyon finom a gombás rántott palacsinta, ezért elmondom hogyan készült. Az íze még mindig itt van a számban, pedig nem ma készült. A BioFungi ismét kitalált valamit, mint a mesében a boszorkány. Ezt a terméket, vagyis a gombakrémet gondoltuk tovább és Karácsony közeledtével jól be is csomagoltuk. Nagy ódákat nem tudok zengeni a konyhaművészetről, ezért ne is várjatok nagy dolgot. Elsőként a jól ismert palacsinta tésztát készítettük el, ami nem az édes, hanem a sós változat. Nem kell félni a só hozzáadásával, mert elrontani szinte lehetetlen. Egy igazán gyorsan elkészíthető, [tovább…]

Estimated read time 3 min read
Megkóstoltuk

Egész mogyorós – kakaós golyó nagymama receptje alapján

Már nyakunkon a karácsony, így én is már azon töröm a fejemet, milyen süteményeket, édességeket kellene készíteni az ünnepekre. Általában előnyben részesítem azokat, amelyek könnyen, gyorsan kész vannak, mégis finomak és tudom, hogy mindenkinek ízleni fog. Most elárulom a kedvenc receptemet, amit még nagymamám régi receptes füzetéből lestem ki pár évvel ezelőtt, viszont azóta csinosítgattam rajta egy keveset. 🙂 SÜTIKISZÚRÓ FORMA – 3D MÉZESKALÁCS HÁZIKÓ 10 darabos süteménykiszúró forma, amely segítségével csodálatos 3 dimenziós mézeskalács házikó készíthető. Remek program és élmény lehet, ha gyermekeivel együtt készíti el az ünnepi süteményt, garantáltan [tovább…]