Concept ZV2000 a prémium párásító

Estimated read time 6 min read

Még nem volt szerencsénk tesztelni párásító készüléket, ezért örömmel fogadtuk a Concept ZV2000 párásítót, ami egy prémium termék az eMaki webáruház kínálatából.

A prémium jelzőt nem a Concept mondja magáról, hanem mi a Tesztvilágnál, mert pár nap használat után ez a legjobb jelző.

Aki nincs tisztában azzal, hogy miért jó egy otthoni párásító, annak szerencséje van, mert nincs senki a családban akinek szüksége lenne rá. Akiknek pedig sajnos szükséges, azoknak most pár dolgot elmesélünk a termék tapasztalatairól, mivel mindig ez a legfontosabb.

A dobozban a használati utasításon és egyéb papírokon kívül nincs semmi a gép mellett. Kicsomagolni és beüzemelni több, mint egyszerű, de azért átnéztem a használati utasítást. Végre nem kell valami külön füzetben olvasható gagyi módon fordított utasítást követni. A többi nyelv között a magyar is ott figyel a használati és beüzemelési útmutató mellett.

A készüléket nagyon szép és letisztult design jellemzi. Jól harmonizál a régebbi és a modern lakások megjelenésével is. Nekem ez fontos, mert nem szeretem ha olyannak tűnik valami berendezés, ami nem illik az összképbe. A Concept ZV2000 úgy illik a lakásba, mint a legszebb mezei virág a rét közepén. Már itt a prémium jelzőnk igaznak tűnhet, pedig még be sem kapcsoltuk. Tehát a helyét megtalálni könnyű nagyon. Persze figyeljünk, hogy nagyon közel ne legyen műszaki cikk, mert a felső részen kiáramló pára nem a barátja a drága kütyüknek és jobb megelőzni a bajt. Gondoljunk csak bele ha pl. órákig megy a házi gőzgép és lerakódik egy vékony filmréteg a házimozi alaplapján…., na ugye. Ezért szerintem jó ha fél méter kimarad a műszaki cikkeinktől. A gyártó szerint 10 cm is elég, de én azért azt mondom inkább több, mint kevesebb.

Beüzemelés

A párásító hátulján van egy kis fül, aminél fogva le lehet emelni a víztartályt. Ezt a tartályt fejjel lefelé fordítva találjuk a menetes csavartetőt, ami egyben a víztisztító is, ami a vízkő és lebegő szennyeződések eltávolítására hivatott.

Amikor feltöltjük a tartályt vízzel akkor a tető visszacsavarása után bátran meg lehet fordítani az erdeti állásba. Nem kell félni, mert nem fog sehol kifolyni a víz. Mondjuk azért nem kell ettől tartani, mert én már ezt leteszteltem és no para!

info:

A töltöttség ellenőrzést a készülék oldalán láthatjuk, hiszen van egy átlátszó kémlelő nyílás. Amikor teljesen kifogy a víz, akkor az összes kezelő gomb és az éjszakai hidegfehér fény átvállt pirosra. Ez nagyon látványos és hasznos is.

A tartály visszahellyezése teljesen egyszerű, mert könnyedén visszakattan a helyére. Javaslom, hogy a tartály töltés idelye alatt húzzátok ki a hálózatból a párásítót. Biztos, ami biztos. A készülék felső részén van egy nagy karika, ami éjszakai világítás és mellette sorban a kezelő, érintő gombok. Mondom én, hogy prémium!

  • Be-és kikapcsolás
  • Meleg pára választás
  • Párásítás fokozatok (45,55,65%)
  • Éjszakai jelzőfény
  • Áramlási fokozat kapcsoló ( 3 fokozat)

Minden gomb nagyon könnyen működik és kis jelzőfény mutatja a működést.

A bekapcsolás után meglepődtem, mert azonnal üzemelt is. Szinte semmi hangja és a tetején lévő nyíláson olyan szépen jött a pára, mintha csak simogatni akarná a lakásunkat. A legkissebb áramlási fokozatnál a gépből kilépő pára alig látszik, míg a legnagyobb fokozatnál már láthatóan száll a „füst”, vagyis a gőz. Hoppá egyszer csak megállt és villogni kezdett az 55% páratartalom gomb. Jobban utána olvasva kiderült, hogy elérte a lakás a kívánt páratartalmat. Tovább várva automatikusan visszakapcsolt. Ez jó, mert nyugodtan aludhatunk mellette, mert ha kifogy a víz, vagy ha elérte a légtér a kívánt páratartalmat szintén kikapcsol. Hát ez egy okos párásító. Egyébként nagyjából 50nm-es lakás, szoba, iroda párásítására megfelelő és óránként a max teljesítménynél 400ml vizet használ, tehát nem kell naponta vízzel töltögetni. A készülék egy elég hosszú hálózai kábellel rendelkezik. Végre valami, aminek nem alulméretezett a hálózati kábele. A Concept ZV2000 típusszáma nem a teljesítményt, fogyasztást jelzi. Maximális áramfelvétele 110 watt. A vízpárát 2,4MHz ultrahangos technológia állítja elő, aminek köszönhetően olyan finom pára hagyja el a párásítót, mintha csak egy novemberi köd lenne. Ebbe az ultrahangos dologba jobban nem merülünk bele, mert nem akartam csavarhúzót rántani és szétszedni, de még akár az is lehet. Napok óta használjuk és őszintén megvallva jókat alszunk és a lakásban észrevehetőbben jobb a levegő. Elvittem egy olyan munkahelyre a készüléket, ahol van külön dohányzó helyiség. Láss csodát a füstöt nagyon hamar semlegesíti, vagyis amig a pára maximumon jön a gépből, addig a dohányfüst szinte nulla. Vagyis nem csak a párásításnál lehet szerepe.

A készüléket leginkább télen kellett volna használni, amikor a fűtés kiszárítja a levegőt és nem értjük miért rossz a közérzetünk, vagy miért nem tudunk aludni. Most nyár lévén ez elmaradt, de így is meglepően érezhető a hatékonysága.

A Concept ZV2000 ára az eMaki webáruházban 27.900 Ft

Amint a teszt elején írtam, hogy prémium készülék, ezt most is tartom és hozzá kell tennem pluszban, hogy ez egy „Ultrahangos Prémium Home Párásító!”

Köszönjük a teszt lehetőséget!

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek